Praying mantis
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 14:57
Genel
Özellikleri
Ön ayakları eyilerek av yakalamaya uygunlaşan pençelere dönüşmüştür.Vücutları çok uzun ve orta inceliktedir.Üçken biçimli kafa yapıları vardır.Kafalarını 180 dereceden daha çok çevirebilirler.Mantislerin bazı türlerinde yetişkinler 20-30sm-e kadar çıkabilirler.Genelde erkekler dişilerden küçükTÜR.
Kamuflaj özelliği
Mantisler genelde bitkili yerlerde yaşadıkları için çoğu türler yeşil renktedir.Bu da onlara çok iyi bir kamuflaj sağlar.Bir mantis kamuflajı sayesinde bir yaprağa,çiçeye ve ya sadece bir ağaç kabuğuna benzeye bilir.Bu da onu hem düşmanlarından korur, hem de avının onu görmemesini sağlar.
Davranış biçimi ve görünüş
Peygamber devesi genelde pusu kurarak avlanır.Garip bir görünüşü vardır.Ön kolları dikenli ve tıtıklıdır.Tehlike zamanı dikelip kollarını ve ya kanatlarını açarak düşmana gözdağı verir.
Beslenme
Peygamber develeri genelde kendinden küçük ne böcek bulursa yerler.Hamamböceği,sinek,karınca hatta kertenkele ve kurbağa da menülerinde var.Yamyamlık da vardır.
Üreme
Çiftleşme sırasında genelde dişi erkeği yer ama erkek çiftleşmeye devam eder.Dişiler yaptığı kozanın içine yumurta bırakırlar.Koza yumurtaları hava şartlarından ve yırtıcı hayvanlardan korur.Kozalarını ağaç dallarına ve çalılıklara bırakırlar.Yaz aylarında kozadan minik yavrular çıkar.Çoğu böceyin aksine yumurtadan larva halinde değil yetişkinlere benzer bir biçimde çıkarlar.
Yaşama alanı
Antarktika hariç tüm bölgelerde yaşar.
Alıntı değildir bizzat ben hazırladım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 15:49
Vücutları segmelidir ve her segme birbirinden ayrı sinir ağına sahiptir. Bu nedenle dişi erkeği kafasından yemeye başladığında erkeğin diğer segmeleri bağımsız bir şekilde hareket eder. Çiftleşmenin durmama nedeni budur.. Bence bu türde en ilgi çekici özellik bu.. Derslerden aklımda kalan tek şey bu olduğuna göre öyle olsa gerek dimi..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir