Plati yavrularım ve tül yavruluk
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2007 10:20
Merhaba,
Dün platim doğurdu . Akvaryumun içinde 50 ye yakın yavru topladım . Geçen hafta aldığım ve kurmaya fırsat bulamadığım tül yavruluğu (Boyu marka büyük olandan) kurdum ve topladığım yavruları buraya aldım . 10 dk sonra bi baktım 10 tane kadar yavru dışarda . Herhalde gözümden kaçmış diyip onlarıda içeri aldım . Sonra bi 10 dk sonra yine 5-6 tane dışarda yavru var ( akvaryumda 60 litre öyle aman aman büyük bi akvaryum değil, yani köşe bucak baktım öyle gözden kaçacak bir durumda yok) Neyse , bu böyle sürüp giderken yavruluğa devamlı yavru koyduğum halde yavruluktaki yavruların azaldığını geçte olsa anladım ( saf ben) . yavrulukta o kadar bakmama rağmen bir delik bulamadım . yavruluk sudan en az 1 cm yükseklikte (yani kaçacak delikleri yok ve sıçrayamazlarda). Herhalde tülün kendi deliklerinden geçiyorlar dedim kendi kendime. Ama mademki adı üstünde yavruluk , yavruların tülün içinden geçebilmesi mantıklımı. Sonuç itibarıyla bu saçma durum yüzünden 20 ye yakın yavrumu büyük balıklar yedi.
Şimdi biraz büyüyene kadar plastik yavruluğa koydum ama oradada büyümezler. Sizce ne yapmalıyım.
Not : Forumda okumuştum tül yavruluğun dibini cd kabının şefffaf yüzeyiyle kapladım , dıştan çekmesinler diye.
Tamer
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2007 10:23
Elinizde riccia bitkisi veya rafya varsa suyun yüzeyine bırakıp yavrularınız için saklanma yerleri oluşturabilirsiniz. Bu durumda yavruluğa gerek kalmaz. Daha ayrıntılı bilgi için Arama
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2007 10:53
Aynı durum bendede oldu.Bence ayrı bir 10-15 ltlik bir akvaryum alın.Piyasada 10-15YTL olması lazım o akvaryumun içini hiç dekor yapmadan yavrularınızı koyun.Ben öyle yapıyorum arada kayıp olamsına rağmen çok iyi yaşıyorlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2007 10:55
Akın beyin yazdıklarına katılıyorum,yavrular için ufak bir akvaryum iyi olacaktır.Ne kadar geniş yüzme alanı olursa yavrular için daha iyidir,yalnız alacagınız ufak akvaryumua dekor yapmayın ve kum koymayın derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2007 11:08
Arkadaşlar,
acemi41 2007-07-21 01:44:00
Haklısınız , benim de aklımda ufak bi yavru akvaryumu almak. Amma velakin , yavruluğun temel işlevi yavruları korumakken yavruların tülden geçebilmesi çok saçma geldi bana. Sinir oldum açıkcası. Zaten çok zor yavru alıyorum. Aldığım yavruların da böyle sebeplerle heba olması ...Sadece benim başıma mı geldi diye merak ettim açıkcası.
Bu durumda yavru akvaryumu alıyorum . Tül yavruluğu ise sadece doğum olana kadar doğumhane olarak kullanıyorum :)
Mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat edin. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2007 11:55
Tül yavruluk sadece doğum başlangıcında önlem olarak kullanılabilir bence.
Diğer balıklar yanlardan ve alttan ne yapıp edip yavruları çekiyorlar.
Garanti olan ayrı bir tank bulundurmak bence.Hem ana tankın içi görüşünü kaybetmez ve uğraşacağınız şeyler olmaz hemde azami yavru alma şansınız artar.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 01:54
Bende rafyalar var. Biraz önce balığımın birisi doğurmuş. Hiçbirisi rafyalara saklanmıyorlar. Hepsi dışardaydı. Daha öncekilerde de aynı şey olmuştu. Bu yüzden bir sürü balık kaybettim. Üç balık doğurdu 22 yavru var, düşünün kaybımı. İyi günler. acemi41 2007-07-25 10:40:16
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 10:56
aynısı bendede oldu.BEndeki biraz farklıydı.Benim ki plastik olanlardan.bolmeli bişeydi.Yani aynı anda iki balığı yavrulata biliyormusum. Neyse lepistesi koydum.Biraz gecti bi baktım cıkan balık alt kata iniyo tekrar anasının yanıya cıkıyo.Anasıda afiyetle yiyo. yanı anlıcagın yavruluk bence hıkaye.Ama ayrı tank benımde kafama yattı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir