Piranhalarda Aydınlatma..


FERiTÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 23/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 3754
FERiTÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2015 12:28
Piranha türü balıklardan besleyenlerin en büyük sorunlarından bir tanesi de IŞIK sorunu. Işığı açıyorsunuz, balıklar aptallaşıyor, oraya buraya vuruyor ve kendilerini kaybediyorlar. Sizde bunu görünce ışığı kapatıyorsunuz ve balıklarda buna alışıyor ki bu da YANLIŞ!!!

Işığı kuvvetli olarak açın ve balıklarınıza da saklanacak yerler yapın, akvaryumun camına vurun, elinizi akvaryuma sokun ve korkutabildiğiniz kadar korkutun aptallaşmış bu balıkları. Belki saatlerce saklandıkları yerlerden çıkmayacaklar, belki değişik değişik yüzecekler, renklerini atacaklar, akvaryum toz duman olacak ama pes etmek yok!!! Bu durumda balıklarınız anca bir kaç saat sonra yüzmeye başlayacaklar ve renklerini uzun süre almayacaklar ki bunlar korktuklarından oluyor. Onun için dekor yaparken kum seviyesini tutabildiğiniz kadar az tutun, bitkileride vantuzla tutturun ve düzenli dip çekerek balıklarınız kavga ettiklerinde havalanacak artıkları en aza indirin.

Balıkları duruma göre 3-4-5 gün aç bırakın ve ışığı 12-15 saat düzenli kullanın. Balıklarınız bu arada ortama alışmış ama hala stres içinde olacaklardır. Belki ikinci günde, belki daha sonra yem atsanız bile tepki vermeyeceklerdir. Bu durumda yemi geri alın ve beklemeye devam edin.

Artık balıklar acıkmış, çılgınlar gibi akvaryumda dolaşacak hale gelmiş olacaklar ve ışığı kesinlikle aldırmayacaklar. Atılan yeme ışıksız bir ortamda bile saldırmadıkları şekilde saldıracaklar, renkleri yavaş yavaş eski yhaline gelecektir. Bu yöntemden sonra yemlemeyi 3 günde bir yaparak balıklarınıza 2 hafta süre tanıyın ve bunları uygulayın. 2 hafta sonra balıklrınız birer canavar olacaklar, zaman zaman tekrar ışıktan korksalar bile eski hallerinden daha iyi olacaktır.

Sonuç olarak artık ışık açıkken bile dip çekebilir, camı silsenizde, cama vursanızda balıklarınız kaçmayacak hatta saldırıya geçeceklerdir. Ben camı mıknatısla silerken gelip iç taraftaki mıknatısa saldırıyorlar. Mıknatısı içine düşürürsem vay halime… Bu işlem 2 hafta veya en fazla 20 güne çıkarak sorun tamamen halledilmiş olacaktır.

Piranha & İlk Işık

Işık kullanımına ilk başladığınız andan itibaren iki hafta süreyle ışığı öğlen açıp gece yatarken kapatın. İlk gün balıklarınızı hiç rahatsız etmeyin. İki hafta sonunda ışığı akşam 8 sabah 8 saatleri arasında kullanın ve otomatik sistemle sabitleyin. Işığı ilk günlerde gündüz kullanmanız balıklarda strese yol açmayacaktır. Bunun nedeni öğlen saatlerinde akvaryum ve odanın aynı aydınlıkta olmasıdır. Akşam saatlerinde akvaryum odadan daha aydınlık olduğundan balıklar strese girip oradan oraya vururlar. Doğada her zaman aydınlık olmadığından akvaryumun bir köşesini karanlık bırakın. Işığın önüne kese kağıdı koyarak amazona yakın bir görüntü elde edebilirsiniz. Veya en etkili yöntem olarak da akvaryumda ışık kullanmayıp, odanın ışığıyla yetinirsiniz. Ama illaki ışık diyorsanız 7.5 watt’lık ampul kullanın.

Işık & Beslenme

Işık sistemine başlamadan bir gün önce balıklarınızı yemden kesin. Bu günden itibaren 4-5 günde yemlemeye başlayabilirsiniz. Balıklarınız ilk başlarda strese girip saatlerce hareketsiz kalacaklardır. Bu sizi korkutmasın ve asla pes etmeyin.

Bu yöntemler ile balıklarınızın eskisi gibi beslendiğini, odanın ışığını açınca ve akvaryuma yaklaştığınızda korkmadıklarını hatta size saldırmalarına şahit olacaksınız. Tek yapmanız gereken biraz sabretmeniz.

Beğenenler: [T]169474,vins[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir