pengasius+challenger+molly+ciklet bilgi


addictforevaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3
addictforevaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 16:26

Tankımın ebadı uzunluk 65 yükseklik 35 genişlik 23 cm ebatlarında. Acilen yanıt bulmam gereken konular 4 adet pengasius (2si 15-17 cm si 11-13cm) ,1 küçük challenger, 2 molly ve 1 küçük ciklet balığım var.

Şimdi sorular şunlar;

1-Dip yemi atıyorum ne sıklıkla atmalıyım? Herkes çabuk büyümeden bahsediyor halbuki çabuk büyümediler yedikçe atıcam ama bazen yemiyorlar uzun süre.
2-Su çok çabuk kirleniyor bunun için mavi bi ilaç aldım ismini unuttum hem hastalıklar hemde su için iyi olurmuş kirlenmeye çözüm olur mu?
3-Ne sıklıkla dip çekmeliyim?
4-Akvaryumu büyütüp tek türe dönücem ama balıklar ölüyo bi süre sonra en uzun yaşayan bunlar yalaşık 4 aydır.
5-Challenger'a et vermek istiyorum ne zaman vermeliyim diğerleri içinde o eti bulup yiyebilirmi?
6-Deniz mavisi renkte florasan aldım süreklimi açık tutmalıyım zararı olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Maranon2010-11-01 13:11:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 16:36
Akvaryumun yetersiz o balıklar için pengasuis olmaz challenger de olmaz molly olur ciklette olur ama mollyle anlaşamaz bence molly kalsın lepistes,molly ve platy besleyebilirsiniz en iyisi öyle yapın diğerlerini çıkarın derim uygun olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 01:00
Molly dışındaki tüm balıkları iade edin,kesinlikle akvaryumcunun sözünü dinlemeyin,araştırmadan hiçbir şart ve surette balık almayın.Fena kazıklamışlar sizi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 01:26
Hakikaten karma olmuş otobur etobur canlı doğuran cichled ne ararsan var :(
Mehmet beyin dediği gibi molly dışındakileri çıkartıp canlı doğuran besleyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

csilkerÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 99
csilkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2010 12:09
Hocam aldığın hiçbir balık birbirine uyumlu değil pengasius hiç beleme challenger da o akvaryuma olmaz zaten sen molly besle sadece onlarıda geri ver yanına -kılıçkyruk- neon tetralar -lepistes -plati yada gurami falan al ciklet besliceksende senin akvaryum biraz yetersiz.
 
onlarıda sana kim verdiyse o balıkların 2 metrelerine onu at bakiyim yaşayabiliyomu:))))))))
 
kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhittin ŞİMŞEKÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 160
Muhittin ŞİMŞEKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2010 12:33
Arkadaş ne yapmışlar böyle ,hangi akvaryumcu böyle bişey söylemiş bit kadar akvaryumda bunlar bir araya gelirmi hiç,Nasrettin hoca misali yaptım oldu,olurmu ya canlı doğuran yapın o akvaryumu ışığınızda varmış ,düzgün filtre,ısıtıcınızı koyun bide bitkilendirin size nefis ,izlemeye doyum olmuyan bir akvaryum ,yada boyları 12 -13 cm geçmeyen cichlid türü koyun bikaç tane ,prenses türleri olabilir yavru halde ama,birde dekoratif bir doğal kaya bulun nefis olabilir ,öbür türler hakkında bir bilgim yok sadece etobur olduklarını biliyorum.Saygılar sunarım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtabekÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 120
AtabekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2010 13:28
[QUOTE=addictforeva]

tankımın ebadı uzunluk 65 yükseklik 35 genişlik 23 cm ebatlarında. acilen yanıt bulmam gereken konular 4 adet pengasius (2si 15-17 cm si 11-13cm) 1 küçük challenger 2 molly 1 küçük ciklet balığım var.

şidi sorular şunlar 1-dip yemi atıyorm ne sıklıkla atmalıyım herkes çabuk büyümeden bahsediyor halbuki çabuk büyümediler yedikce atıcam ama bazen yemiyolar uzun süre
2-su çok çabuk kirleniyor bunun için mavi bi ilaç aldım ismini unuttum hem hastalıklar hemde su için iyi olurmuş kirlenmeye çözüm olurmu
3-ne sıklıkla dip çekmeliyim
4-akvaryumu büyütüp tek türe dönücem ama balıklar ölüyo bi süre sonra en uzun yaşayan bunlar yalaşık 4 aydır
5-challenger'a et vermek istiyorum ne zaman vermeliyim diğerleri içinde o eti bulup yiyebilirmi
6-deniz mavisi renkte flörasan aldım süreklimi açık tutmalıyım zararı olurmu
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
[/QUOTE]

Tankınız 1 pangasus için bile  yetersiz kaldıki challenger ebatları el verdiği taktirde diğerlerine çok fazla yaşam şansı bırakmayabilir. Pangasuslarda fazla hareketli oldukları için canlı doğuranları doğrudan strese sevk edebilirler. Zaten balıklarınızın teki akvaryumunuzun 1/3 ünü kapatmya başlamış. Buda balığı elden çıkartma vaktinin geldiğini gösterir genelde.

1- Günde 1 kez yemleme çoğu tür için yeterli olur.
2-Suyun çabuk kirlenmesi genelde fazla-kalitesiz yemleme, yada yetersiz filtreden kaynaklanır. Akvaryum suyuna herhangi bir kimyasal ekleyerek temizlemeni balıklarınız için oldukça kötüdür. Size verdikleri ilaç muhtemelen beyaz benek tedavisinde kullanılan metilen mavisidir.
4-Eğer tankınızı büyütmek gibi bir kararınız varsa öncelikle bakmak istediğiniz türü belirleyip bütçeniz doğrultusunda bu türe göre bir tank almanız daha iyi olur.
5-Aynı tankta diğer balıklara zararı dokunabilecek yem yada ürünler vermemeniz daha doğru olacaktır. Eğer tankınız hızlı kirlenme sorunu filtrenizden kaynaklanıyorsa ve challenger a et verdiğiniz. Bir şekilde tankta kalan artıklar diğer balıklarınız için (tabiiki challenger içinde) çok tehlikeli olacaktır.
6-pangasuslar genelde ışıktan kaçınırlar. Tankınızda yosun sorunununda oluşmaması için ışığı 8 saat aralıklarla açığ kaparsanız canlılarınız için bir zararı olacağını sanmıyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

addictforevaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3
addictforevaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2010 14:00
Herkesin mesajlarına çok teşekkür ederim. Benim niyetin challenger beslemek ve tankı tabiki büyütücem. Molly balıklarımı vermeyi düşünüyorum en başında. Challenger henüz çok küçük pengasius büyüdü ya vercem yada tankı değiştirdikten sonra iadeye gerek kalmıycak. Ben tek tür olarak challengerde karar kıldım. Tankı 150*75*80 ebatlarında yaptırcam en kısa zamanda. Birde mavi kimyasalı kullanmaya başlayalı su kirliliği en aza inmiş durumda. Tavsiye ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim, sağolun. Maranon2010-11-05 14:01:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir