Patlamasından korkuyorum


theralÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Ankara
Mesaj: 15
theralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 12:48
Arkadaşlar öncelikle selam.
Yaklasik iki senedir istediğim akvaryumu 3 ay önce aldim.65x26x34 boyutlarinda 55-60 litre olan akvaryumun kurulumunu yaptiktan birkaç gün sonra daha sonradan akvaryumu buyutecegimi düşünerek 6 tane 1 aylik sariprenses ve 5 tane birbucuk aylik iceman aldim.Baliklar yavru oldugu icin sorun olmadi 3 ay boyunca ama artik yetmeyecegini dusundum ve akvaryum arastirmasin kafamdaki akvaryum 100x40x50 boyutlarinda bir akvaryumdu.Bu haftasonu alacaktim kii akrabamin calistigi yerde onlarca akvaryumu cok ucuz bir fiyata vereceklerini duyana kadar.Bu aksam gittik ve 130x55x50 boyutlarinda bir akvaryum aldik.Biraz fazla konustum ama derdimi tam olarak anlatmak istedim.
Bazi sorularim olacak yardimci olanlara simdiden tesekkur ediyorum ;

1. Akvaryumda daha onceden sump kullanilmis ve altinda delik var bu deligi kapatmak istiyorum sizce tıpa ilemi kapatmaliyim yoksa cam kestirim silikonlamalimiyim.
2. Akvaryumda tam olarak kayit kusak yok kenarlarda var sadece resimdese gorebilirsiniz kayit kusak atmalimiyim.
3. Akvaryum 2 senedir kullanilmiyormus silikon yenilenen gerekirmi.
4. Dış filtre olarak ekol 17 veya jebonun filtrelerinden birini kullanmayi düşünüyorum (butcem malzemeleriyle birlikte max.200tl)
5. 300 watt ısıtıcı alacagim ve led aydinlatma düşünüyorum benim icin önemli olan elektrik tasarrufu siz ne dusunuyorsunuz.

Not ; Telefondan yaziyorum bazi yazim hatalarini görmezden gelin.

Not2 ; Aldığım yerde daha 6 tane bu boyutta ve 20 te yakin 50x50 akvaryumlar var isteyenler mesaj atabilirler.       

Arkadaşlar telefondan fotoğraf ekleyemedim bilgisayara geçince eklemeye calisacagim kusura bakmayin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bahadır AYDINLIÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 435
Bahadır AYDINLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 14:16
Sump deliğini cam kestirip silikon ile kapatmanız daha sağlıklı olacaktır. altlara ve üste kayıt kuşak yaparsanız daha sağlam olur anladığım kadı ile el yapımı cama cam bir akvaryum. Silikonları yenileme işi ise komle söküp yapmakla aynı bence gerek yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theralÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2014
İl: Ankara
Mesaj: 15
theralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 14:36
[QUOTE=Bahadır AYDINLI] Sump deliğini cam kestirip silikon ile kapatmanız daha sağlıklı olacaktır. altlara ve üste kayıt kuşak yaparsanız daha sağlam olur anladığım kadı ile el yapımı cama cam bir akvaryum. Silikonları yenileme işi ise komle söküp yapmakla aynı bence gerek yok[/QUOTE]

Evet akvaryum cama cam üretim setinden çıkan bir akvaryum ve birkaç senedir içi bos duruyormus.Ben strafordan kapak yapacagim ve mobilyali akvaryuma cevirecegim.Sump deligi icin kestirecegim cam kac mm olmasi gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir