Parvula dikimi
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2013 23:19
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda parvula aldım ve dikimi hakkında birçok bilgi var. Kimi budayarak verim alırken kimide budayarak yaptığı dikim yüzünden parvulalarını kaybetmiş. Ben budayarak dikim yaptım ancak söylenilenin aksine yukarda 1 cm kalıcak şekilde değil 3-4 cm kalacak şekilde budadım. Bu şekilde verim aldım. Bunun sebebini ise bitkinin boyu uzun kaldığı için ışık alması rahat oldu ve gelişimi için gerekli olan ışığı aldı. Eğer 1 cm kalacak şekilde budasaydım muhtemelen ışığı alacak yüzey alanı azaldığı için bitki yeterli ışık alamayacaktı. Bu tezim hakkında yorum yapabilecek üstadlar yardımcı olursa sevinirim. Hemde bu sayede bu bitkinin dikimi hakkındaki soru işaretleri ortadan kalkar. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 15:02
Bitkiyi mümkün oldugunca 3 daldan fazla dıkmemeye calsınız.Diksenızde sorun olmaz ama seyrek dıkersenız cok daha hızlı gelişim gösterirler.Kokunden cok az KESMEYİN,KOPARIN.Hiçbirşekilde makas kullanmayın elınızle koparın az bırsey yeter.Ust yapraklardanda 1 cm makasla kesebilirsiniz.Böylece cok iyi verim alabilirsiniz ama co2niz varmı?tankınız kac lıtre ve ısıklandırılması nasıl?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 01:54
Sualtı bitkileri yerleri durumları değiştiğinde bile buna reaksiyon gösterirler. Oturmuş tanka ekilen bitki ile ilk kurulum anında dikilen bitkinin adapte süreleri arasında neredeyse 50 kat hız farkı vardır. Diktiğiniz akvaryum oturmuşsa ölü bitki bile hayat bulabilir. Bunu belirttikten sonra, tropica'nın tips and tool örneklemelerinde parvulayı dikme şekli kökleri fazla kısaltmadan ki her kök birbirine destek olur bütündür toplam uzunluk 2 cm kalacak şekilde üstten kısaltarak 8-10 lu gruplar şeklinde dikmek. Co2 ve ışık sever güçlü taban sever.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2013 13:45
Yaprklarını budamayın ve sık dikmeyin onlar zaten akvaryumunuza uyum sagladıktan tuttuktan sonra yani yayılım göstereceklerdir bu neden le sık dikmemenizi öneririm .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2013 20:47
Bitkiyi budamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bitki yer değişiminde zaten adaptasyon sorunu yaşar. Üstüne bir de köklerini veya yapraklarını kısaltmak daha da sıkıntı yaşamasına sebep olacaktır. Ancak bitkinin kökleri ve/veya yaprakları cidden fazla gelişmişse budamayı düşünebiliriz tabii ki...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 00:14
Merhabalar. Akvaryum şartlarınızı bilemediğim için yorum yapamıyorum fakat üç cm kalan bitki bir cm kalandan daha iyi gelişmez normal şartlarda. Floresan lambalar ortalama kırk- kırk beş cm derinliğe kadar etki ederler akvaryum şartlarında. Budanan bitki epey atılım gösterir ve şartlar uygunsa çok daha hızlı ve sağlıklı büyür. Her baharda bağlarda bahçelerde bu yüzden budama yapılır. Bence ışık yetersiz geliyordur. Yoksa bahsedilen ekim yöntemi doğrudur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir