PANDA ÇÖPÇÜ
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 22:24
Corylerin vücut yapıları oldukça sağlamdır. Kuma sürtünerek herhangi bir deformasyon olacağını sanmıyorum. Yinede tankınızın su şartlarını iyi gözlemlemelisiniz. Sistem oturmamış bu yüzden böyle sıkıntılar yaşanıyordur. Sıkça yüksek su değişimleri %70 %80 oranında. İç filitrenizi çıkartın pipo filitreyle yolunuza devam edin. Bir yerlerden tortu bulup ekleyebilirseniz bu süreci dahada hızlandıra bilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 22:54
Sürtünmeyi ilk farkettiğim dönemde yani 10 gün kadar evvel her gün su değişimi yapmaya başladım bunu 3-4 gün devam ettirdim. Ama bu seferde tanktan yararlı bakterileride atmış olmuyor muyuz? Bu nedenle bunuda kestim.
Henüz balık kaybı yaşamadım ama bugünkü halleri beni iyice telaşlandırdı.
JapoJupo 2013-10-06 22:56:04
Ama birşeyler ters gidiyor belli. Yarın sabah çıkartacağım iç filtreyi. Valla çok üzülüyorum gerçekten çok canım sıkılıyor hevesim kırıldı.Oysa çok büyük hevesle aldım kerataları.
Henüz balık kaybı yaşamadım ama bugünkü halleri beni iyice telaşlandırdı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 23:05
Hevesiniz kırılmasın benimde zamanında butür şeyler başıma geldi. Sıkılacak birşey yok bunu aşacağınıza eminim. Bu arada bakterileri su değişimi yaparak tanktan uzaklaştıramazsınız. Kum, tortu, pipo filitre,gözenekli taşlar (lav tası ponza taşı gibi)malzemeler tankınıza ekleyerek bakterilenin tutuna bilecei ortam sağlanmalı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 23:09
Elimde kullanılmamış SERA SIPORAX var aslında dış filtre için almıştım ama dış filtreyide hiç kullanmadım eşimle papaz olduk evde v.s.
Acaba bu spioraxı tank tabanına serpiştirsem bakterilerin tutunması için işe yarar mı? Çünkü bu da gözenekli ve bu iş için üretilmiş bir substrat.
Sizide meşgul ettim sorularımla kusuruma bakmayın Birol bey.
[QUOTE=hersanli]Hevesiniz kırılmasın benimde zamanında butür şeyler başıma geldi. Sıkılacak birşey yok bunu aşacağınıza eminim. Bu arada bakterileri su değişimi yaparak tanktan uzaklaştıramazsınız. Kum, tortu, pipo filitre,gözenekli taşlar (lav tası ponza taşı gibi)malzemeler tankınıza ekleyerek bakterilenin tutuna bilecei ortam sağlanmalı.[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 23:14
Estefirullah ne meşguliyeti Serkan bey, muhakkak yararı olacaktır ama tortu veya toprak bulabilirseniz daha çabuk sonuç alabileceginizi düşünüyorum.
hersanli 2013-10-06 23:16:02
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 23:20
Toprak derken bildiğimiz bahçe toprağı mı? Ya bu aklıma geldi aslında youtube da amazondaki yaşadıkları ortamı gördüm çamur pislik tortu içinde yaşıyorlar.Aşağıdaki linklerde sizde görebilirsiniz.Ve diğer ilgili arkadaşlarımız.
Ama bahçe toprağını tanka koyarsam olur mu? Balıkları öldürmeyeyim. Binanın bahçesi toprak dolu istemediğiniz kadar. Olur mu Birol bey? Ne kadar koymam lazım acaba? Bir avuç yeter mi? Şaşırdım şimdi.
[QUOTE=hersanli]Estefirullah ne meşguliyeti Serkan bey, muhakkak yararı olacaktır ama tortu veya toprak bulabilirseniz daha çabuk sonuç alabileceginizi düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 23:31
Toprağı bir iki avuç ekleye bilirsiniz daha fazlasıda olabilir. Size vereceğim linkte netip toprak kullanmanız gerektiği konuda yazıyor inceleyin isterseniz.http://www.akvaryum.com/Forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738_sn11.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 00:03
Yarın sabah ilk işim binanın bahçesinden 5-10 cm derinlikten 2-3 avuç toprak alıp tanka atmak olacak. İçimde biraz korku var ama yapacağım. Balıklarım ölürse çok üzülürüm. Ama inşallah faydası olacaktır diye düşünüyorum hep aklımdaydı aslında tanka toprak eklemek corylerin doğal ortamını gördükten sonra.
2 tanede çınar yaprağı atayım bahçede ceviz var 1 tanede ceviz yaprağı al sana doğal ortam. Yaşasın coryler
Bu yaprak eklemeyi nasıl yapmak lazım bu arada? Attık diyelim yapraklar çürüdü dipte tortulaştı.Yeni yaprak ekleme işi ne zaman olacak?
[QUOTE=hersanli]Toprağı bir iki avuç ekleye bilirsiniz daha fazlasıda olabilir. Size vereceğim linkte netip toprak kullanmanız gerektiği konuda yazıyor inceleyin isterseniz.http://www.akvaryum.com/Forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738_sn11.asp[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 07:24
Bu linkte aradığınız bilgiler mevcut. http://www.akvaryum.com/forum/mese_yapragi_faydalari_ve_kullanim_sekli_k299207.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 09:46
Sabah önce tankın yarısına kadar suyu çektim ve yerine dinlenmiş su ekledim. İç filtreyi çıkardım.Sadece PİPO filtre kaldı. Hava motorum çok güçlü değil ufak bir motor umarım yeterli olur. Ardından tanka 3 avuç kadar bahçe toprağı ekledim. Su çok bulandı arka cam görünmüyor önden bakınca. Sanırım zamanla zerrecikler çökecektir. Ve su değişimleri ile herhalde seyrelir bu bulanıklık geçer diye düşünüyorum. Balıklarda şimdilik herhangi bir tuhaflık yok hatta eskiye nazaran daha hareketliler diyebilirim.
JapoJupo 2013-10-07 10:16:11
Toprak tabii tüm tabanı kaplayacak derecede çok değil. Dediğim gibi 3 avuç kadar ve suya girince çok yer tutmuyor. Ağırlıklı olarak bir köşeye döktüm nispeten kalın bir tabaka oluşsun diye.
Elimde bolca ebay den aldığım güzel CATAPPA larım var bir yaprakta CATAPPA atacağım. İnşallah balıklarıma bir şey olmaz. Bu sabah yem atmadım balıklara topraktaki ıvır zıvır şeyler yeterli gelir herhalde. Bir öğün yemeseler bir şey olmaz zaten. Onur bey 10 gün aç kalsalar bir şey olmaz hatta 10 gün çok kısa bir süre demişti.
Aşağıdaki linkteki görünüm muhteşem.Balıklar ne kadar mutluki renklerini maksimum derecede gösteriyorlar.Tankta tortu ve toprak var ama tank cam gibi. İNANILMAZ! Benimde tankım inşallah böyle olur.
Şu an 3-4 balığımda yan yüzgeçlerin vücutla birleştiği noktalarda kızarıklıklar var sanki hafif kanama gibi. Sürekli sürtündükleri için silis kumdan olduğunu düşünüyorum.Çünkü tam kuma sürtündükleri noktaya denk geliyor. Yem attığım zaman çılgın gibi yiyorlar mesela ama bir mutsuzluk var belli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2013 16:22
Bu sabah yine su değişimi yaptım. Balıklarda sürtünme devam ediyor. Yemlenmelerinde sorun yok ama PANDA lardan 3-4 tanesinin renkleri karardı oysa aldıklarımda beyaz berrak bir renkleri vardı. 1 günde olmadı tabii bu son 3-5 gün içinde olan bir durum. Ayrıca yem yeselerde zayıflık var karınlarında ( sadece pandalarda) . Bu bana bunun İÇ PARAZİT olabileceğini düşündürdü.
JapoJupo 2013-10-08 16:32:49
Tanka bugün 1/2 çay kaşığı MICROBE LIFT PRAZIQUANTEL ekledim. Bu ilaç şerit kurtlar, yassı kurtlar ve fluke tedavisi için bire bir. İlaç tankın biyolojik döngüsüne zarar vermeyen ekolojik bir ilaç. Artık dayanamadım ve bugün corylerede kullandım. Sadece sürtünme olsa biyolojik döngü ile alakalı olduğunu düşüneceğim ama dediğim gibi PANDA ların zayıf ve çelimsiz halleri beni korkuttu. 5-7 gün devam edecek bir tedavi kürü bu.
Bakalım ne olacak sonumuz. Çok üzgünüm gerçekten ya kurtarırız artık ya da patır patır dökülmeye başlarlar sanırım.
Tankta toprak duruyor bu sabah yüzeyden su değişimi ile su bayağı seyreldi. Dün toprağı ilk eklediğimde tankta göz gözü görmüyordu. Şu an su da hafif bir sarılık var topraktan dolayı ve CATAPPA da çürümeye başlayıp tanen salgılayınca o da sarartacak tankı.
PANDA lar gerçekten zayıf türlermiş. Tankta izlediğim kadarıyla TRILINEATUS lar oldukça güçlüler. Gerek yemlenmeleri (hoş tüm coryler yemleniyor hala sorun yok) gerekse hareketleri tanktaki diğer türlere göre çok daha iyi. Ama bunun sebebi şu da olabilir, TRILINEATUS lar henüz yavru boyda 2-2,5 cm ler. Belkide yavru balıklar büyüklere nazaran daha dirençlidir bilemiyorum.
Balıklar çoğunlukla pipo filtre ve mangrow kökünün oluşturduğu kuytu karanlık bölgede bekleyerek günü geçiriyor. CORY lerin böyle durgun olduğunu sanmıyorum normalde fır fır gezmeleri gerekmiyor mu tankta?
Gelişmeleri yazacağım. Henüz balık kaybım olmadı çok şükür. Ama hevesim kırıldı. Dakika 1 gol 1 oldu resmen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2013 21:36
MICROBE LIFT verdiğim günden bu yana bugün 3. gün ve 2. gün itibariyle tedaviye başlamadan evvel nerdeyse her saniye sürtünen balıklar rahatladı. Sürtünme sona erdi çok şükür. Sadece 6 PANDA dan 3 tanesi biraz zayıf duruyor diğer corylere göre. Ama bunlarda diğer tüm balıklar gibi yem atınca sorunsuz şekilde yemleniyorlar. Bir daha PANDA almam gerçekten zayıf türlermiş. SIMILIS lerime hayranım, TRILINEATUS larıma hayranım. STERBAI lerde maşallah güzel canlılar. Ama PANDA işi bizi bozar.
Çok şükür herhangi bir balık kaybım yok.Tedavi gelecek SALI gününe kadar devam edecek bakalım ne olacak. CORYLERİ seviyorum!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2013 01:29
Arkadaşlar sizler corylerinize kurutulmuş tubifex veriyor musunuz? Yani bu belli markaların FD TUBIFEX diye sattıkları kübik yemler.
Coryler etçil demişti Onur bey. Sizler corylerin hayvansal protein ihtiyaçlarını hangi yemler ile gideriyorsunuz?
Ben haftada 2-3 kere FD Tubifex veriyorum 3-4 kerede Kabuksuz artemia veriyorum. Ama tubifex hep kafamda soru işareti malum bunun canlısı çok sakat bir yem.Acaba kurutulmuş ve sterilize (öyle olduğu yazıyor) olarak satılan hali de tehlike yaratır mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2013 08:27
Öncelikle Serkan Bey, forumda okuduğunuz her şeyi sorgulamadan inanmayınız. Buna bizim yazdıklarımız da dahil. Bir balığın temel bakım şartları çok basittir. Dengeyi oluşturmayı henüz bilmediğiniz için üst üste problem yaşayıp sürekli müdahale etme yoluna gitmişsiniz. Sabredip beslemeseydiniz, zaten birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkabilirdi. Ayrıca yeni kurulan tanklara da catappa atılmasını doğru bulmuyorum. Bana göre zaten problemli bir yaprak ve yeni kurulan sistemlere ağır bir organik yük bindiriyor. Tubifex ise zaten corydorasları etkilemez. Kaldı ki fd olanlarda neredeyse hiçbir sorun yoktur.
Ayrıca çok endişeli yaklaşıyorsunuz sorunlara. Biraz daha sakin olup düşünün ve doğrusunu bulun.
Ayrıca çok endişeli yaklaşıyorsunuz sorunlara. Biraz daha sakin olup düşünün ve doğrusunu bulun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir