Ozelot Çiçek Açtı


sadoliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2006
İl: Erzurum
Mesaj: 261
sadoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2007 23:05

Benim valisneria türü bir bitkim vardı bir zamanlar.Onlarda su yüzeyine ulaştıklarında  üç yapraklı beyaz çiçekler açmışlardı.Bir zaman sonra bu yapraklar döküldü ve toplu iğne başı kadar tohumlarının suya düştüklerini gözlerimle tesadüfen izledim.düştükleri bölgeyi balıklara karşı korumaya aldım.Bunların iki tanesinin yeniden yeşerdiğini gördüm.Ama nedense uzun ömürlü olamadılar.

Bir dahada o ortamı bulamadıklarından yada sağlayamadığımdan olmadı.

Böylede bir anım vardır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2007 14:28

Hergün çiçek ile karşılaşıyorum diyipte fotoğraf eklememek olmaz :D

Refet bey'in çiçeği ile doğal olarak farklılıklar var. Fakat zaten bitkili akvaryumlar nedenini anlayamadığım sebeplerden ülkemizde az, bari güzelliklerini paylaşalım :D

Not: Refet bey, uygun olduğunuz bir haftasonu isterseniz 1-2 sürgün cordifolius verebilirim. Nasılsa echinodorus türü için uygun şartları sağlamış durumdasınız kimbilir belki ozelot ile cordifolius ile çaprazlama bile mümkün olabilir (biyoloji bilgim sıfırdır, mümkünlüğünü bilmiyorum)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2007 12:54

Teşekkürler Yiğit Bey. Daha önce osiris ve blehleri besledim ancak bu bitkiler özellikle de benimki gibi 55 cm yüksekliğe sahip akvaryumlar için çok büyükler. Sadece küçük türlerine bakmayı uygun buluyorum. Fotorğafını çektiğim çiçek bugün düştü, ancak 3 tane daha var, pek çok tomurcuk var şu anda. Bakalım küçük yavrular olursa isteyenlerle paylaşırız.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir