Orandam
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 12:50
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xo4zj8_video0007_webcam[/VID] [VID] http://www.dailymotion.com/video/xo4zif_video0006_webcam[/VID] Arkadaşlar balıkların videosunu koyuyorum ama tuhaf bir şey var abimin tül kuyruk japon balığını da benim orandamın yanına koydum tül kuyruk olan onu sürekli kuvalıyor videoya bakım yardımcı olursanız sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 13:24
Kovalayan balık erkek, orandanda dişi, karnı yumurta dolmuş zannedersemde, erkek balık onun yumurtlaması için kovalıyor, kavasıyla karnını itiyorki, dişinin karnındaki yumurtalar dökülsün, diye tamemen iç güdüsel bir davranış. Zemine yakında toplu iğne başı büyüklüğünde yuvarlak beyaz yumurtalar dökülebilir 100 civarı kadar. Yumurtaları ayırırsan ayrı bir tanka oradada bu yumurtalardan yavrular çıkar. Yahut başka bir akvaryumun varsa kendi sularının çoğunu alırsın akvaryumun dörtte 3ü miktarı suyu alıp balıklarını o suda yaşatıp, kalan az sudada yumurtaların çıkmasınıda bekleyebilirsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 13:35
Ya ben zaten bunları mecburiyetten aynı akvaryuma koydum o oranda için yarın 40 litre akvaryum alaçam camcıya sipariş vermiştim pazartesi al dedi gel onu alır ona koyarım oranda mı oraya yumurtaları bıraktı mı da tekrar 2 sini de 60 litrelik akvaruyuma bırakırım orada kalırlar. Akvaryum çok olduğu için hiç sıkıntı çekmem ama gene de önerilerinize ihtiyacım var ilk kez japon balığı yavrulatıcam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 14:05
Evet şimdi üsteki yazdığın mesajdaki gibi olmuyor bu iş, yumurtaların döllenmesi için dişi ve erkek balığın aynı akvaryumda olması lazım, sen o 60 litrede bu iki balığı bir arada besle, akvarumun ortaya japon balıklarına uygun geniş yapraklı anubias bitkisi (7.5 - 10 TL. fiyatında) canlı bitki alıp bunu bir kayaya bağlarsın iple ve akvaryumun ortasın bırakırsın, erkek balık dişi balığın karnını itekledikçe vakti gelince dişinin karnındaki toplu iğne basında yuvarlak beyaz yumurtalar akvaryuma dökülmeye başlar, ve bu bitkinin yapraklarına yapışır, sende bu bitkiyi üzerine yapışan yumurtalarla ufak akvaryuma koyarsın üzerine su doldurursun akvrayumun yarısı kadar sonra beklersin ordan yavrular çıkar. Yahut canlı bitki istemiyorsan. geniş yapraklıca plastik bitkilerde bir şekilde olur ama, canlı bitki dahaiyi seninde hoşuna gidecektir. Dişi balığı ayırırsan olmaz yumurtalar döllenmez, yumurtayı yumurtlatan, dölleyen erkeğin suya bıraktığı sıvılardır, yani dişi ve erkek balık aynı akvaryumda olmalı. Sana yumurtlamayla ilgili aşağıya bir link ekleyeceğim oradan konuyu okuyup bilgilenirsin. Diğer arkadaşlarlada hep birlikte yardımcı oluruz.
http://www.akvaryum.com/Forum/japon_orandalarim_yumurtladi_k306803.asp
mesutok 2012-01-29 14:06:08
http://www.akvaryum.com/Forum/japon_orandalarim_yumurtladi_k306803.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 14:08
Çok saol abi yanlız bunları 60 litrelik akvaryuma koyduğum da bu akvaryumdaki suyu da komple ilave edeyim mi diğer akvaryuma. Birde abi canlı bitki olmadıgı için yapay bitki bırakırım akvaryuma ben inşallah sağlıklı şekilde yumurtlarlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 14:16
Evet akvarumun tüm suyunu diğer akvaryuma koy balıkları başka yere her zaman kendi suyuyla aktaracaksın bunu unutma, eksik kalan üzerinedek, dinlenmiş su ekle çeşmeden kullanacaksan, çeşme suyunu üzeri açık kovada 2 gün dinlendir, balıklara dokunan klor uçsun, sonra onu akvaryumdaki suyun ısısıyla aynı ısıya getirip kullan, bunu nasıl sağlarsın bir kapta su kaynatırsın, ekleyeceğin soğuk suyun içine döküp karıştırıp parmağınla kontrol edip akvrayum suyuyla aynı ısıya yakın olmuşsa ekleyebilirsin kabaca böyle, damacana içme suyu kullanacaksan dinlendirmene gerek yok çünkü klor olmaz bu suda. Canlı bitki yoksa, yapay bitkiler olur geniş yapraklılarını tercih edersen iyi olur çünkü bu kovalamacada yumurtalar akvaryuma dökülecek, bitkinin yapraklarıda ne kadar geniş olursa o yaprağa o kadar çok yumurta yapışır, bitkiyi ayırırsın üzerindeki yumurtalarla, ayrı akvaryumda yavrular çıkar. Haftada bir balıkların tankından dörde bir oranında kirli suyu çekip bu çektiğin 1 biktar su yerine, taze su ekle, buna dip çekimi denir, böylece akvaryumdaki balıkları zehirleyecek amonyak, nitratı uzaklaştımış inceltmiş olursun.
mesutok 2012-01-29 14:20:07
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 14:26
Abi ben dip çekimini biliyorum da tek sorun şu erkek balık suyu döllediği için o suyu boşaltıp boşaltmama konusunda kararsızdım.Ama senin o yazdıkların sayesinde bir kaç şey öğrenmiş oldum yardımların için çok saol inşallah yumurtaları çıkınca yeni videolar koyacağım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 14:31
Döllenen su boşaltılırmı yav boşaltmayacasın tabi , döllenmiş suda hafif sislenme bulanıklık olur, sonra yüzeyde azcık köpuklenme olur, sonra erkek kovaladıkça dişiyi karnını itekledikçe dişinin, yumuntalar bu suyun içine dökülünce döllenir. Yani erkeğin döllediği suyu değiştirme, bırak birkaç gün bulanık olsun su. Yumurta dökülürken olur bu geçici bulanıklık, dökülen yumurtalar erkeğin dölü suyu bulandırır. Kovalamaca yaşanırken.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir