Oranda Japonumun Kuyruğu İncindi
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 12:11
Merhaba abilerim. Ben dün 2 adet oranda aslanbaş japon aldım.
Ancak bugün baktımki dişinin kuyruğu incinmiş. Çok korktum.
Balığın sağlığını etkilermi?
Kuyruğu düzelirmi?
Düzelmesi için yapabileceğim bişey varmı?
Şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 12:22
Kuyruk önemli değil anatomik bir yamukluk olabililir, ama onun haricinde ben balığın pullarını gövdesinden ayrılmış kabarık buldum öylemi sencede. Dropsy hastalığı belirtisidir bu geneldede, balığın dışkısı beyazmı çıkarken baktınmı, yem yiyormu iştahı varmı. Şu resme benzermi balığın pullarını gövdenen ayrılması. Sana biraz bilgi ekleyecegim o bilgileri bir okursun. Bu dropsy hastalığında balık sanki davul gibi şişer pullar yerinden kalkar. Yeme geliyorsa sarmısak ez bir diş yarım çay bardağı su at içine içme suyu temiz, yemlerini bu suyun içine at 15 dakika beklet biraz fazlada olur yemler iyice bu sarmısaklı suyu emsin çeksin şişsin suyla sonar bu sarmısaklı yemi at yesin bu balık.
mesutok 2014-04-12 12:48:31
Dropsy Hastalığı Nedeni :
1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler.
2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması.
3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.
Dropsy Hastalığı Belirtileri :
Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür.
Dropsy Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :
Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın. flagly ilacı sıvılaştırılıp balığın yemleri bu sıvıya atılıp yemler bu ilaçlı suyu çektiğinde 15 dakika içinde sonra bu ilaçlı yem balıklara atılıp yedirilirse bununda büyük faydaları oluyor, yahut ignesiz şırıngayla bağılın ağzına ilaçlı suyu yutturmak.
Sera Bakto Tabs; (22 TL)
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.
Birde o akvrayumdaki renkli kumlar renkli oyuncaklar gemiler bunlar suya salınıp yapıp boyası zamanla balıkları zehirleyebilir o esyaları alın sıkıca yüzeyine elinizi sürün bakalım gemide falan renk bulaşıyormu elinize rengimi veriyormu bence onları çıkarın aslında zeminde doğal kum kullanmak iyi olurdu boyasız örneğin quvart kum gibi boyalı malzemeler sağlıklı değil doğal olmak lazım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 13:14
Mesut Abi öncelikler bu güzel yazın için sana teşekkür ederim. Ancak balığımda dropsy hastalığı olduğunu sanmıyorum. Bütün balıklarımdan daha hareketli yeme ilk o geliyor. Fotoğrafta öyle çıktı galiba bi tane daha atıcam fotoğraf. Fark ettiysen arka kuyruğu yamulmuş yani içine katlanmış bu balığımın hastalığını etkilermi ve düzelirmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 22:26
Bu doğuştan gelen bir bozukluğa benziyor, balığın sağlığı açısından bir sıkıntı yaratmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir