Ne olacak bu Tropheus sevenlerin hali?


LudendorffÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 486
LudendorffÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 09:59
Balayı için evdena ayrıldıgımda, hergün annemi arayıp anneme hangi yemleri vereceğini söylediğimde Annemin " bizede bunlara baktıgın gibi bakarsın" dediğinde anladım başkalarının gözünden nasıl göründüğümü

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 3678
The_ÜSTAD_06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 10:15

1-Ailem

2- Tropheus
 
3- Fenerbahçe
 
Tropheus demek Fener-Cimbom maç bileti olup maça gitmeyip Tropları izlemek demektir.
Tropheus demek Hanım yemek hazır gel dediğinde Akvaryumun başından ayrılmamaktır.
Tropheus demek  Ramazan ayında toplu organizasyonda İftar yerine Trop muhabbetini etmek demektir.
Tropheus demek Tatil zamanı geldiğinde içine karamsarlık düşmesi demektir.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 10:31
[QUOTE=aydemir16]Her tropheus besleyen aynı şeyleri düşünmüyor. Bence söylenildiği kadar dayanıksız, kelebek gibi 3 günlük ömrü yok. İhtiyaçlarını karşıladığınızda hiçbirşey olmuyor. Bugüne kadar birçok balık türü besledim ve bunların içinde 3 kez de kasakalawe besledim. Diğer türlerden hep kaybım oldu ancak tropheustan hiç kaybım olmadı.

Tropheus olarak sadece kasakalawe besledim, besliyorum ve başka tür beslemeye de şimdilik niyetim yok. Kriza gold'un veya frontoza türlerinin benim gözümde ancak 50 liralık değeri var. Tabi bu benim göz zevkime göre yoksa frontoza brundiyi bile çok seven hobici vardır mutlaka. Benim için en nadir tür kasakalawedir. Keşke bütün tropheus veya tanganyika türleri 50 liradan yukarı olmasa da herkes beslese. 

Bu balıklar benim açımdan yavrusunu yemeyen, gerektiğinde besleyen, kusturmaya gerek kalmayan, renkleri ve hareketleri muhteşem balıklar oldukları için sevilmeye değerler. Yavrusunu satacak mıyım evet, bu balığı parası için mi aldım hayır. 
[/QUOTE]

Ben kiriza gold dedim kiriza gold deneyiminiz olsa demek istedigimi anlardınız. Kasakalawe çok kolay bir balıktır bu arada.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydemir16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 687
aydemir16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 09:59
Size karşı yazılmış özel bir cevap yoktu, üzerinize alınmanıza da gerek yoktu. Ben genel olarak düşüncelemerimi ve gördüklerimi yazdım. Kasakalawe size göre kolay bir balık olabilir burada bütün tropheusların genellemesi yapılıyor (kimisine göre kasakalawe de çok zor bir balıktır). Bende ne düşündüğümü yazdım, benim yazdıklarım %100 doğru olmadığı gibi sizin yazdıklarınızın da %100 doğruluğu yoktur. Asıl vurgulamak istediğim konu ise herkes tropheusu bu kadar gözünde yüceltmiyor ve egosunu tatmin etme, ticari kaygı veya moda diye beslemiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1617
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 14:55
Tropheus besliyor muyum,besliyorum.Seviyor muyum evet seviyorum.Ama asla bir Frontosa,Calvus ve Leptosoma triosunun önüne bende geçemedi.
Bu tamamen göreceli bir kavram.Zevk ve renk.
Bir de Tropheus'a çok zormuş gibi bir izlenim bence yanlış.Düzenli bakım gösterdikten sonra ki buna mecburuz bu diğer tüm türler için geçerlidir,balıklarımıza herhangi bir şey olmasına pek ihtimal vermiyorum.2011 Nisan ayında F0 Kasanga aldım ve iki ay sonra İstanbul'u terk edip balıkları hiç tecrübesi olmayan arkadaşlarıma teslim ettim.Yapılması gerekenler su değişimi ve dip çekimi,düzgün yemleme olarak kendilerine anlattım ve bir ay sonunda geldiğimde beş dişinin ağzı dolu gördüm.Yavrularını büyütmek bir Calvus'tan bir Frontosa'dan bir Leptosoma'dan çok daha kolay.Artemia çıkartmak zorunda değilsiniz,su ısı değerlerine çok fazla hassas değiller,ilk zamanda hacim çok fazla önem teşkil etmiyor...Yani kısacası Tropheus'a vebalı gibi yaklaşmak bu türe başlamaya niyetli olanları sadece soğutur. 
Oasis2012-01-10 15:05:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 15:30
Tropheusun zorluğu şurdan kaynaklanıyor, balığın bağışıklı sistemi zayıf ve sindirim sistemi çok aşırı hassas. Kim ne derse desin yeni bir tropheus kolonisini adapte etmek çok zor olabilir, tropheus ta her zaman stresten dolayı bile  bloatta yaşanabilir. Zorluğa dikkat çekerken gösterilmesi gereken dikkati ve önemi vurgulamaktı kastım, yoksa hemen hemen herkes kayıp veya bloat yaşamıştır.  Aslında çok kişi bu sorunları yaşar ancak kolonisinin hastalık geçirdiğini saklamak ve kendinin hata yapmayacak kadar iyi hobici olduğunu insanların düşünmesini istedğinden paylaşmaz. Eğerki F0 tropheus çok kolay diyorsanız sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Oturmuş balığın bakımı ayrıdır yeni balık alıp onu adapte etmek ayrıdır. Ayrıca bakımıda standart olabilir ancak çok daha özenli yapılmalıdır, ben hiç çeşme suyundan frontosam hasta oldu diyen duymadım, yada frontosa kolonisine dışardan sağlıklı balık eklediğinzde hasta olduklarını. Ancak 2 sağlıklı tropheus grubunu birleştirdiğinizde bazılar bloat olabilir, çok kişinin başına gelmiştir, çünkü bu canlının bağışıklık sistemi çok zayıf.
MISTIK2012-01-10 15:32:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1617
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 16:13
[QUOTE=MISTIK] Tropheusun zorluğu şurdan kaynaklanıyor, balığın bağışıklı sistemi zayıf ve sindirim sistemi çok aşırı hassas. Kim ne derse desin yeni bir tropheus kolonisini adapte etmek çok zor olabilir, tropheus ta her zaman stresten dolayı bile  bloatta yaşanabilir. Zorluğa dikkat çekerken gösterilmesi gereken dikkati ve önemi vurgulamaktı kastım, yoksa hemen hemen herkes kayıp veya bloat yaşamıştır.  Aslında çok kişi bu sorunları yaşar ancak kolonisinin hastalık geçirdiğini saklamak ve kendinin hata yapmayacak kadar iyi hobici olduğunu insanların düşünmesini istedğinden paylaşmaz. Eğerki F0 tropheus çok kolay diyorsanız sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Oturmuş balığın bakımı ayrıdır yeni balık alıp onu adapte etmek ayrıdır. Ayrıca bakımıda standart olabilir ancak çok daha özenli yapılmalıdır, ben hiç çeşme suyundan frontosam hasta oldu diyen duymadım, yada frontosa kolonisine dışardan sağlıklı balık eklediğinzde hasta olduklarını. Ancak 2 sağlıklı tropheus grubunu birleştirdiğinizde bazılar bloat olabilir, çok kişinin başına gelmiştir, çünkü bu canlının bağışıklık sistemi çok zayıf.
[/QUOTE]
1.kırmızı alan için kişisel olarak yorumumu kattığım bir konuda bana göre olan bir düşünce tabiki başkasına göre farklı olabilir bu doğaldır ama asla çok iyi bir hobiciyim demem kimsenin de diyeceğini sanmıyorum..8 aydır 3e-16d olarak aldığım koloniden sadece bir tane kayıp verdim ki o da en küçük dişiydi.Çok büyük hevesle aldığım ve büyüttüğüm ama malesef yer sıkıntısı yüzünden elden çıkarmak zorunda kaldığım 53 adet Black Kiriza'dan da 3-6 aylık süre zarfında tek bir kayıp vermedim. Bu balıklarınızı aldığınız yer ile alakalı diye düşünüyorum.Çünkü balıkları aldığınız yer yada kişinin bu balıkları nasıl hazırladığı önemlidir.
2.kırmızı alan için dediklerine katılıyorum ama her balığa özenle bakmayacak isek  zaten bunu neden yapıyoruz.Atarız akvaryuma suyun içinde ne yapıyorlarsa yapsınlar yaklaşımıyla balık bakılmayacağını herkes bilir.
3.kırmızı alan için ise oturmuş bir frontosa kolonisinin içine dışarıdan balık eklediğinizde probleminiz sadece balığın anotomik yapısına istinaden sağlık değildir.Çünkü koloni sisteminin dışlaması sonucu bir çok Frontosacı hobici balığını kaybetmiştir.Buda akvaryumda yaşamsal sağlık olarak ele alındığında aynı değer olarak bakabiliriz.
4.kırmızı alan için ise Tropheus'un oturmuş koloni düzenine,sadece dışarıdan gelecek hastalık değil koloninin kabullenme olasılığını ele alarak yaklaşırsak bakımındaki zorlukları asgariye indirebiliriz diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 16:25
[QUOTE=Oasis] [QUOTE=MISTIK] Tropheusun zorluğu şurdan kaynaklanıyor, balığın bağışıklı sistemi zayıf ve sindirim sistemi çok aşırı hassas. Kim ne derse desin yeni bir tropheus kolonisini adapte etmek çok zor olabilir, tropheus ta her zaman stresten dolayı bile  bloatta yaşanabilir. Zorluğa dikkat çekerken gösterilmesi gereken dikkati ve önemi vurgulamaktı kastım, yoksa hemen hemen herkes kayıp veya bloat yaşamıştır.  Aslında çok kişi bu sorunları yaşar ancak kolonisinin hastalık geçirdiğini saklamak ve kendinin hata yapmayacak kadar iyi hobici olduğunu insanların düşünmesini istedğinden paylaşmaz. Eğerki F0 tropheus çok kolay diyorsanız sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Oturmuş balığın bakımı ayrıdır yeni balık alıp onu adapte etmek ayrıdır. Ayrıca bakımıda standart olabilir ancak çok daha özenli yapılmalıdır, ben hiç çeşme suyundan frontosam hasta oldu diyen duymadım, yada frontosa kolonisine dışardan sağlıklı balık eklediğinzde hasta olduklarını. Ancak 2 sağlıklı tropheus grubunu birleştirdiğinizde bazılar bloat olabilir, çok kişinin başına gelmiştir, çünkü bu canlının bağışıklık sistemi çok zayıf.
[/QUOTE]
1.kırmızı alan için kişisel olarak yorumumu kattığım bir konuda bana göre olan bir düşünce tabiki başkasına göre farklı olabilir bu doğaldır ama asla çok iyi bir hobiciyim demem kimsenin de diyeceğini sanmıyorum..8 aydır 3e-16d olarak aldığım koloniden sadece bir tane kayıp verdim ki o da en küçük dişiydi.Çok büyük hevesle aldığım ve büyüttüğüm ama malesef yer sıkıntısı yüzünden elden çıkarmak zorunda kaldığım 53 adet Black Kiriza'dan da 3-6 aylık süre zarfında tek bir kayıp vermedim. Bu balıklarınızı aldığınız yer ile alakalı diye düşünüyorum.Çünkü balıkları aldığınız yer yada kişinin bu balıkları nasıl hazırladığı önemlidir.
2.kırmızı alan için dediklerine katılıyorum ama her balığa özenle bakmayacak isek  zaten bunu neden yapıyoruz.Atarız akvaryuma suyun içinde ne yapıyorlarsa yapsınlar yaklaşımıyla balık bakılmayacağını herkes bilir.
3.kırmızı alan için ise oturmuş bir frontosa kolonisinin içine dışarıdan balık eklediğinizde probleminiz sadece balığın anotomik yapısına istinaden sağlık değildir.Çünkü koloni sisteminin dışlaması sonucu bir çok Frontosacı hobici balığını kaybetmiştir.Buda akvaryumda yaşamsal sağlık olarak ele alındığında aynı değer olarak bakabiliriz.
4.kırmızı alan için ise Tropheus'un oturmuş koloni düzenine,sadece dışarıdan gelecek hastalık değil koloninin kabullenme olasılığını ele alarak yaklaşırsak bakımındaki zorlukları asgariye indirebiliriz diye düşünüyorum.
[/QUOTE]


Recep abi o kırmızı alanda seni kastetmediğimi iyi biliyorsun, direk ithalattan gelme 2 koloni edindim, namanside agresyondan dolayı direk ve dolaylı kayıplarım oldu ancak ikolada 1 haftada düzeni otruttum, ilangiler ise hobiciden gelmeydi yani dertsiz tasasızdı. Ayrıca satın aldığın redler Lütfullah bey  tarafından bir süre beslenmiş bakılmış alıştırılmıştı zannedersem.
MISTIK2012-01-10 16:25:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1617
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2012 16:39
Yok kardeş merak etme üstüme alınmadım.Sadece yazılmış olana bende bir örnek teşkil etsin diye belirttim.Benim aldığım Kasangalar doğrudur bir süre bakılmış balıklar ama sonucunda Tanganyika'dan Almanya'ya oradan Kayseri'ye,Kayseri'den kalkıp İstanbula gelen ve tamamen değişik su değerlerini yaşamış balıklar.Yeni bir su yeni bir alan,dekor her şeyiyle değişik bir ortam.Asıl mesele tabiki bu değil okuyanlara bunu belirtelim de kendi balıklarımızın durumunu anlatıyor gibi yansımasın.Olay değişkenlik gösteren ortamlara balıkların adaptasyonu için gerekli şartları sağlaya biliyor muyuz ya da gelen balıklarda herhangi bir problem olup olmadığı.Bunların alıştırma evreleri ne olmalı ve nasıl bir ortam sağlayarak bunları sağlıklı bir şekilde rahata kavuşturabiliriz.Bize gelmeden önceki kısa süreli de olsa başka ellerde bakımı sırasında neler yapılmış ve bunları uygulamalı mıyız yoksa yapılanın yanlışlığını görüp yeni bir adaptasyon sürecini mi başlatmalıyız.Balığa katabileceğimiz ne var yada yanlış varsa neresini düzeltmeliyiz... Oasis2012-01-10 16:40:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

savasedatÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 125
savasedatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 00:09
Hepimiz akvaryumdaki beslenen diğer türleri aşağı yukarı beslemişizdir.Fakat tropheusda farklı bir cezbedici bişey var.Yani ben şahsım adına İlangi besliyorum.Fakat yarın birgün sıkılsam yine tropheusun farklı bir türlerinden besliceğim kesin.Tabi bundan öncede daha farklı türlerinden beslediğim gibi.Yani trophesun hareketli oluşumu, sert oluşumu, yoksa zor oluşumu(diğer türlere göre) nedir bilinmez ama tropheus bambaşka.Bide dünya gözüyle şu Tanganyika'ya şöyle bi toplu gidebilsek,göle dalabilsek,Şu beslediğimiz türleri bide doğal ortamda çıplak gözle görebilsek daha ne isterizki:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 01:01
[QUOTE=aydemir16]Size karşı yazılmış özel bir cevap yoktu, üzerinize alınmanıza da gerek yoktu. Ben genel olarak düşüncelemerimi ve gördüklerimi yazdım. Kasakalawe size göre kolay bir balık olabilir burada bütün tropheusların genellemesi yapılıyor (kimisine göre kasakalawe de çok zor bir balıktır). Bende ne düşündüğümü yazdım, benim yazdıklarım %100 doğru olmadığı gibi sizin yazdıklarınızın da %100 doğruluğu yoktur. Asıl vurgulamak istediğim konu ise herkes tropheusu bu kadar gözünde yüceltmiyor ve egosunu tatmin etme, ticari kaygı veya moda diye beslemiyor.[/QUOTE]
Ben öyle algıladım kusura bakmayın. Şöyle sorayım bir ithalat çıya gelen balıkları gözlemlenizmi ençok hangisi ölüyor,  en çok hangisi sorun çıkarıyor, yada en çok hangi balık sahipleri hastalık konusu açıyor. ?
 
Ben bir çok troheus denedim, red raınbow - kiriza gold ile kasakalawe, duboisi aynı derseniz hataya düşersiniz. Tecrübeleri kısıtlı yada ilk besliyen için bütün balıklar zordur ona kimsenin söylicek sözü yoktur. Herkez demesekte çogunluk yüceltiyor ve ego tatmini üstüne yogunlaşıyor. Bunun 100 lerce örnegi var ob türleri şuanda koydugunuz saniye satılır neden ego tatmini. Leptosoma bu ugurda yok oldu kimse inkar edemez.
 
Sizin fikir ve düşüncelerinize saygım var benim düşüncelerim bunlardır.
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydemir16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 687
aydemir16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 02:20
Haklısınız bende sizin söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ama konu başlarda biraz abartılmış gibi geldi bana, genel olarak yazılanlara bakarak bende kendi yorumumu yaptım. Yalnız balıkların hassasiyeti konusunda pek katılmıyorum hala(genel olarak söylüyorum; türlere göre söylemiyorum, hangisi dayanıklı hangisi dayanıksız bilemem çünkü hiç ithalatla balık almadım ve bu konuda hiçbir fikrim yok). Çünkü ithalatla gelen canlıların çoğunda adaptasyon sorunu vardır (ben ithalat olmamasına rağmen Antalya'dan gelen karideslerimi akvaryuma alıştırmak için tam 4 saat bekledim) ve siz daha iyi bilirsiniz ki ithal gelen tropheuslar yerli üretim kadar fazla değiller. Yani genelleme yapılırken ithal olmayanların da dayanıklılıklarının dahil edilmesi gerekir.

Tropheus konusunda sizin kadar tecrübeli olduğumu sanmıyorum ama benim düşüncelerim de bunlar. Besleme amacına gelince; tabi ki balığını yücelten, ego tatmini olarak besleyen, tamamen ticari amaçla besleyen de var, az veya çok o kadarını bilemem ama herkes değil. İsteyen istediği gibi beslesin aslında benim umrumda değil hatta saygı da duyarım, yeterki hakkıyla beslesin, insanlar kandırılmasın ve bu güzel türlerden soğutulmasın. 

Herkese sağlıklı balıklar.


aydemir162012-01-14 02:26:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet GÖDELÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 373
Mehmet GÖDELÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 23:35
Dubaisi,ikola,bemba,ilangi,redrainbow,redkasanga sıradaki ne olacak bilmem.Fakat tropheuslarda bir sihir var Büyülü bir dünya var.Aldığımız f0 balığın suya alışması yem yemesi rengi vs vs her şeyi ile tropheus ayrı bir çekim alanı.Fakat tropheus zor demek balığa haksızlık olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 23:46
Tropheus ve petrochomis türünü ben sevmiyorum şahsen. Hatta çok kişinin trop türüne aşırı alakası benim troplara soğuttu diyebilirim. Fazla abartılıyor.. Benim gözümde diğer balıklar da Troplar kadar değerli türlerdir.

İlla trop olacaksa Kalambo veya Golden Kalambo olabilir. Bunlarda bulamayacağıma göre..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir