Moli akvaryumum


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2815
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2014 00:14
[QUOTE=varan1212]

Ben yıllardır velifera ve moli balığı besliyorum aynı tank içinde. Normal sabah akşam yemlerini veriyorum haftada bir haşlanmış ıspanak veriyorum ve balıklarım canavar gibi.

1e 2d olursa çok daha verimli olur
1e 3d olursa erkek gene idare eder
1e 4d olursa erkek yetersiz kalır
[/QUOTE]


Sağlıklı bir velifera erkeği tek başına 8-9  dişiyi dölleyebilir, belki daha fazlasını yapar ancak ben bu kadar dişiy ile tecrübe ettim.
Uygunsuz diyet sonucunda elbette kesin olarak kötü olacak diye birşey yok. Ancak balığın sindirim sisteminde ne olup ne bittiğini bilemeyiz, ölmüyor diye birşey olmuyor demek yanlış olur. Vaktim olduğunda JBL'nin kitapçığından yanlış beslenme ile ilgili bilimsel yöntemlerle araştırılmış bir çalışmadan olan bir paragrafı bu konuya yazacağım. Belki demek istediğim daha açık olur. 
Erkek veliferalar eğer moli erkeği ciddiye almayacağı kadar küçük değilse moli erkekleri ile kavga eder, muhtemelen de kazanır ve kavgadan sonra moli erkeğini gördüğü yerde kovalar. Eğer akvaryum büyükse yaşayabilirler, bu konuda bir fikrim yok ancak 75 cm bir akvaryum 10 cm civarına çıkabilen bir balık için (safkana yaklaştıkça 18-20 cmye çıkabilen hayvanlar) 2. bir erkek koymak için biraz dar olabilir. 
Şöyle bir uygulama var, erkek veliferanın dikkatini dağıtmak için en az 3 erkek olmalı, baskın olanın tek bir düşmana yoğunlaşmaması ve ilgisini pay etmek için kılıçkuyruklarda ve veliferalarda uyguladığım bir yöntem. Ancak yine de arada bir kavgalar oluyordu.
Bence tek türde devam edin, çöpçü, vatoz, salyangoz türü canlıları araştırın.
Saussure2014-08-14 00:15:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir