mobilya kapak sorun
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2010 09:57
Merhaba arkadaslar akvaryum bu hafta sonu cıkacak ve mobilyacıya gidecegim işte sorunda başlıyor kapak... ben kapagı mdf den yaptırıp içersine 2 cm kalınlıgında güzelce strofor döşemeyi düşünüyorum ve arkalarında dış filitrenin hortumları için yer acacagım oradan aynı zamanda buhar tahliyeside olacak sizce iyi bir fikirmi bu fikir. ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2010 14:43
Fikriniz mantıklı ancak kapakta dikkatli olmanızı tavsiye ederim çünkü çoğu kapakta şişme , bombeleşme gibi sorunlar oluyor bunun için güvenilir biryerden alnızı öneririm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2010 17:31
Kapağı MDF den değil, MDF Lam'dan yaptırın. Lam, lamine etmek, kaplamak anlamında kullanılıyor. Ahşap kaplama MDF olarakta geçer. Kapağı yapıştırıcı kullanarak birbirine bağlamasını isteyin. Ayrıca eve getirdikten sonra kapağı açık havada iyice kuruttuktan sonra, iç yüzeyinin birleşme yerlerine akvaryum silikonu sürebilirsiniz. Her ne kadar iç yüzeyine strafor döşemeyi düşünsenizde bir şekilde nem alabilme durumuna karşılık incecik te olsa birlieştirme siliknou sürün. Koyacağınız strafor kışın ısı kaybını önler ama yazın biraz sorun yaşatabilir. Ayrıca eğer kapak içerisine fazla sayıda aydınlatma takcaksanız ısı artışı oluşturur. Akvaryumunuzda buhar camı kullanıyorsanız bunlardan tedirgin olmaya gerek yok. Ama su dolu bir cam kabın üzerinde duracak ahşap bir materyal suya karşı korumalı yaptırılılmalı ve önlemleri ona göre alınmalı. Straforun 2 cm olmasına gerek yok 1 cm olanlardan da yapabilirsiniz. Ayrıca iç yüzeye ince ayna, krom yada alüminyum folyo kaplayabilirsiniz. Yansıtma ve ekstrsa ısı yalıtımı sağlamış olursunuz. Yaz aylarında çok sıcak günlerde kapağı tamamen kaldırabilirsiniz. Bolca Kasa fanlarının olduğu seyyar geneli açık bir kapak yapabilirsiniz. Yoksa bu tarz tam kapalı, ve yalıtımlı kapak sistemleri yazın akvaryum ısısını 33 derecelere kadar çıkarır. Ki bu da çoğu bitki ve balık için zararlı düzeydedir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir