midye?
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 17:44
arkadaşlar ve sevgili abiler. Ben midye yetiştirmek istiyorum tabi kendi çapımda evde düşünüyorum ama bunun için neler yapmalıyım bana 'A'dan - 'Z' ye anlatmanız ve ekipmanları en kolay ve en düzgün şekilde hacim ve su değiştirme sıklığı ile anlatırmısınız. Aranızda bilgisi olanda yetiştirenlerde Vardır sanırım?
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 17:50
1 midye en fazla 10 cm oluyor ama bu yıllar alır üreme ne zaman başlar bilmem ama tam üremem için 15 derece altı su sıcaklığı lazım bu sıcaklıkta pek balık yaşamaz nasıl ürerler bilmem ama sindirim konusunda şunu söyleyebilirim Midye kendi içinde pislik biriktirmez özel bir sindirimi var içine aldığı besini özel bir sindirim ile yer bitirir dışarı pislik atmaz genelde su temizlemek için akvaryumlarda kullanılır saatte 20 litreye yakın kirli(nitrat,nitrit,amonyak) gibi sıvıları temizleyip dışarı atar temiz su olarak atar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 09:01
peki ne yer ne içer bu hayvancık :)
balıklarla yaşadığını dediniz o halde 25 derece sudada yaşayabiliyor?
Peki almak istesek canlısını nerden bulabilirim?
birde cüce vatozlarla yaşarmı? yaşarsa uyumsuzluk vb. bişi olurmu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 16:26
Ek besin vermenize gerek yok kendisi hallediyor.
Ben 25 derecede yaşatıyorum yaşarlar ama üremezler.
Canlısı bazı akvaryumlarda satılır ama bilecikte var mı bilmem yoksa internet üzerinden alabilirsiniz ama güvenilir bir siteden almalısınız.
Cüce vatozla yaşar sorun çıkmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 17:12
Yem atmanıza gerek yok besinlerini sudan alıyorlar. Havalar biraz serinleyince almanızı tavsiye ederim çok sıcağa gelmiyorlar. 28 derecede öldü benimkiler. kafalarına göre geziyorlar ve hoşlarına giden yerde kendilerini biraz kuma gömerek yaşıyorlar, bazıları gömmeden de yaşıyor, gezerken önüne gelen ne varsa oynatır bitki küçük taşlar vs. Herhangi bir balığın zarar verebileceğini düşünemiyorum, çünkü azıcık bir aralıktan alıyorlar suyu ve kabuklarını hemen kapatıyorlar bir durum olduğunda. üretimi için soğuk su lazım, bir de forumda gezmek lazım, bu konuda bilgiler mevcut.
samah 2013-09-13 03:46:05
düzenleme: link eklendi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 18:13
Dünyanın zengin adamlarından biri midye yeme tutkusu yüzünden ölmüştür. Doktoru yasaklasa bile zehirleyici özellileri var. Sana bir link ekleyeceğim alta orada sonlara doğru okursun zehirleme olasılığını.
mesutok 2013-09-13 18:14:01
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2013 17:08
Yukarıda ki linkte midyelerin bulunduğu ortam zehirlidir. Yukarda ki linkte midyelerin lağım , demiz ve bakır gibi zehirli maddelerin bulundukları yerlerde de yaşayabildiği için buradan toplanan midyeler zehirlemeye yol açabileceğini anlatıyor.
Yoksa midyenin kendisi zehirli değildir. Temiz yerlerde yaşayan midyeler neden zehirli olsun ki?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 14:38
Hüseyin abi bilgi konusunda tecrüben var sanırım bunların üreme ve yaşam şartlarındaki hallerinden bahsedermisin?
özellikle üretmek için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 22:52
Evet akvaryumlarımda asya tatlı su midyesinin minicik bir türü olan midyeler üremiş durumda ama üreme safhasını gözlemlemiş değilim. Midyeleri bulanık akvaryumlar ve özellikle yeşilsu sorunu olan akvaryumlar için özellikle tavsiye ederim. Çok harika bir şekilde suyu berraklaştırıyorlar.
Tecrübelerime göre midyelerin yaşaması için akıntıya ihtiyaç var azda olsa. Ayrıca yaz boyunca 26-28 C civarı sıcaklık olan akvaryumum da midyeler sağlıklı bir şekilde yaşamaktadırlar. Midyelerin üremesi için soğuk su şartları yani suyun aniden ısınması (baharın gelmesi)veya soğuması (yağmur yağması) gibi termal şok büyük önem taşımaktadır. Nehirden topladığım büyük midyelerin içi temizlensin diye bir kovada 3 gün bekletmiştim ama hergün suyunu değiştirerek. Bu su değişimi genelde soğuk çeşme suyu ile oluyordu. Tabii kovadaki su ortama göre sıcak olunca , değişimden sonra aniden su sıcaklığı düştüğü için midyeler yumurtalarıni dışarıya püskürtmüşlerdi.
Lakin tatlı su midyeleri çok yavaş büyüyormuş ve öğrendiğim bilgilere göre tatlısu midyeleri yumurtadan çıktıktan sonra kurbağa gibi değişim geçiriyorlar. Şimdilik bu kadar yazabildim. selamlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir