Meşhur Konu Bakteri Kültürü


CanbudakkkkÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2024
İl: Ankara
Mesaj: 3
CanbudakkkkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 3 Saat 3 Dakika önce
Arkadaşlar selam,

120-130 litre arası yeni akvaryum aldım. Dekor ve bitki sipariş ettim onlar gelince kuruluma baslayacagim ama sorum da aslında burada geliyor. 120 litre suyun tamamını içme suyu olarak eklemeyi düşünüyorum. Bu şekilde 1 hafta filtreli, ısıtıcılı ve zaman zaman ışık vererek boş calistirmak istiyorum. Daha sonrasında ise baliklari eklemeyi düşünüyorum. Bakmam istediğim balık türü ise 1 çift KAKADU, ramirezi veya kribensis yani bu üçünden birisi. Bunun harici tetra Lepistes ve vatoz bakmayı düşünüyorum. 1 hafta içme suyunu boş calistirmak bakteri kültürü için yeterli olur mu acaba ? Sağlam ilerlemek istiyorum fakat çok hevesli olduğum icinde 1 ay boş calistirmak istemiyorum doğrusu. Forumda çok fazla yazı var birbiri ile çelişen. En son kendim yazayım dedim yorumlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 731
KaanEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 37 dakika önce
1 Haftada yeterli kültür oluşmaz ama bakteri kültürünü ayrıca ekleyip, bir de bunları çoğaltan "feeder" ekleyerek hızlandırılır süreç. Tabi ki kesin rakamlar yok. Bence;

Akvaryumu kurduktan sonra, filtre falan açık, bakteri kültürü + feeder'ı ekleyin
1 hafta sonunda %50 su değişimi yapıp yine kültür + feeder ekleyin
1 hafta sonunda %50 su değişimi yapıp yine kültür + feeder ekleyip balıkların bir kısmını ekleyin. Daha sonra kalan balıkları 1-2 hafta daha geçtikten sonra ekleyebilirsiniz. Bazı kaynaklarda balıkların türlerinin de ekleme sırası oluyor ama bu konuda pek bilgim yok.

Böylece 2. haftanın sonunda balık eklemiş olursunuz. 1 ay sonunda da bakteri kültürü ve feederın dozu olgun tanklar için farklıysa, dozu düşürüp periyodik su değişimlerinde (%20-%30) ekleyebilirsiniz. Eklemeden de olur tabi.

Beğenenler: [T]242190,tafocan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]242190,tafocan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir