merhabalar bakarmısınız.


gkyksrÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 19
gkyksrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 00:40
Merhaba abiler ben forumunuza yeni üye oldum ALLAH izin verirse artık aranıza katılmayı düşünüyorum ben uzun zamandır akvaryum kurmayı düşüyorum İnşALLAH 1 aya kadar kuracağım daha önce hiç balık beslemedim devamlı kuş besledim kuşlar hakkında çok tecrübeliyim şuan sultan papağanı beslemekteyim neyse fazla uzatmayayım ben 2 ay önce evdeki camlarla bir akvaryum yaptım 5-6 mm lik camdı 90 litrelik bir akvaryum ama tereddütlerim var şimdi ben sp beslemeyi düşünüyorum balıklara para vermiyeceğim babam işyerinden getirecek damızlık boyda istediğim kadar getirebilir şimdi ben bu akvaryum da bir koloni beslemek istiyorum ama hacim ufak olur ve balıklara yazık etmek istemiyorum ve diyorumki dişimi sıkayım sömestr tatiline kadar para biriktirip 1 metrelik bir akvaryum alayım diyorum 120-150 litre arası ve hem balıklar rahat etsin hemde ben şimdi bendeki akvaryumu tanıdık bir petshop a sordum olur dedi yavru alırsın dedi tanıdık iyi biri dürüst ama petshopculara ne kadar güvenilir malum çoğu para kazanmak için herşeyi yapıyorlar sizce kendi yaptığım akvaryumdamı besleyeyim yooksa yeni birtanemi alayım eğer alırsam maddi durumumu biraz zorlamış olacağım malum öğrenciyim ve ailemede yük  olmak istemiyorum tavsiyelerini bekliyorum ha bu arada abiler ben gerçekten yavru almayı çok istiyorum çok güzel bir duygu olduğuna eminim daha önce kuşlarımda yaşadım o duyguyu inşALLAH balıklardada yaşarım.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrlion83Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 495
mrlion83Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 00:50
Öncelikle merhaba kardeşim;

hevesini kırmak istemem ama 90 litrede sp beslenmez. hele damızlık alacakmışsın. öncelikle sana şunu söyleyim. bir şey kafana takılırsa gel burdan sor. burdaki arkadaşlar ticari bir kaygı gütmeden sorularına cevap verecekleri için en doğru cevabı burda bulursun. biz 50 lt akvaryuma 25 tane balık veren akvaryumcuları gördük, okuduk. o yüzden petshopların lafına pek güvenme. dediğim gibi o akvaryuma spler gitmez. mademki 1mtlik akvaryum alma imkanın var. bu akvaryumuna japon veya canlı doğuran koy. hem tecrübe kazanırsın hemde akvaryumun boş kalmamış olur. piyasada 100x40x50 boylarında sabit akvaryumlar satılmakta. internette sıfırı 100 liraya kadar düşüyor fiyatları. hemde hacim olarak 200 litrelik bir akvaryumun olur. onda dilediğin gibi sp besleyebilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gkyksrÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 19
gkyksrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 01:25
Yorumun için sağol abi benim sarı prensese yönelmemin sebebi balıkların bedavaya gelecek olması o yüzden yoksa dediğin gibi canlı doğuranlardan başlardım bende 90 litrede beslemeyi doğru bulmuyorum ama yaptığım için onunda boş durmasını istemiyorum mecburen biraz para biriktirip büyük bir akvaryum alıyım o zaman peki abi ben 150 litrelik bir akvaryum alsam bunda kaçtane damızlık sp beslerim? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrlion83Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 495
mrlion83Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 01:34
Aslında en sağlıklısı 150 litrede 2e 6d damızlık beslemen. bence çokta güzel olur.

eğerki bedavaya gelecek balıkların şuan için yer konusunda sıkıntısı yoksa daha büyük bir akvaryum alana kadar bekle. alınca yine alırsın spleri. dediğim gibi 100x40x50 standart akvaryumlar var. 200 litre hacimli. böyle birşey alırsan 2e 8d koyup yavruları keyfine bakabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MataheusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/03/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 509
MataheusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 02:35
[QUOTE=gkyksr]Merhaba abiler ben forumunuza yeni üye oldum ALLAH izin verirse artık aranıza katılmayı düşünüyorum ben uzun zamandır akvaryum kurmayı düşüyorum İnşALLAH 1 aya kadar kuracağım daha önce hiç balık beslemedim devamlı kuş besledim kuşlar hakkında çok tecrübeliyim şuan sultan papağanı beslemekteyim neyse fazla uzatmayayım ben 2 ay önce evdeki camlarla bir akvaryum yaptım 5-6 mm lik camdı 90 litrelik bir akvaryum ama tereddütlerim var şimdi ben sp beslemeyi düşünüyorum balıklara para vermiyeceğim babam işyerinden getirecek damızlık boyda istediğim kadar getirebilir şimdi ben bu akvaryum da bir koloni beslemek istiyorum ama hacim ufak olur ve balıklara yazık etmek istemiyorum ve diyorumki dişimi sıkayım sömestr tatiline kadar para biriktirip 1 metrelik bir akvaryum alayım diyorum 120-150 litre arası ve hem balıklar rahat etsin hemde ben şimdi bendeki akvaryumu tanıdık bir petshop a sordum olur dedi yavru alırsın dedi tanıdık iyi biri dürüst ama petshopculara ne kadar güvenilir malum çoğu para kazanmak için herşeyi yapıyorlar sizce kendi yaptığım akvaryumdamı besleyeyim yooksa yeni birtanemi alayım eğer alırsam maddi durumumu biraz zorlamış olacağım malum öğrenciyim ve ailemede yük  olmak istemiyorum tavsiyelerini bekliyorum ha bu arada abiler ben gerçekten yavru almayı çok istiyorum çok güzel bir duygu olduğuna eminim daha önce kuşlarımda yaşadım o duyguyu inşALLAH balıklardada yaşarım.....[/QUOTE]

Öncelik ile  hayırlı olsun aramıza hoş geldin.
Almak yerine  kendin yaparsan daha ucuza ve  daha  büyük bir akvaryuma sahip ola bilirsiniz tabi gözün kesiyor ise.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir