Merhaba
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 16:48
Herkese iyi günler,
Öncelikle bu forumdan üye olmadan baya yararlandım daha fazla dayanamayıp üye oldum ve aranıza katıldım.Bu forumun üyesi olan herkese yaptıkları saygılı ve düzeyli yorumlar için teşekkür ederim.Kısa bir girişden sonra asıl konuya geliyorum. :D Benim elimde 80.25.40 ölçülerinde yaklaşık 80litre 2 adet akvaryum var.Bu akvaryumlarımı bitkili olarak kurmak istiyorum ama öyle çok zor bir bitkili akvaryum olsun istemiyorum.Formlarda yaptığım araştırmalar sonucunda akvaryumlar için 20w'lık aydınlatma ve 10 kglık hagen kumun fazla ilgi istemeyen bitkiler için yeterili olucağına karar verdim.Bir akvaryumumu melek balıklarına ayırmak istiyorum.Bir akvaryumumuda canlı doğuran akvaryumu yapmak istiyorum.
Dostlar melek akvaryumu kurmak için nelere ihtiyacım var ve nelere dikkat etmeliyim?Melek balıklarında cinsiyet ayrımı zor olduğu için 1d 1e melek balığını nerden temin edebilir?Hangi bitkilerle melek balığı beslemeliğim?Canlı doğuran akvaryumu için hangi canlılara ve hangi bitkileri önerirsiniz? Kribensis beslemek istiyorum canlı doğuran akvaryumunda uygunmudur?Son olarak dostlarım deneyimlerinize dayanarak bana ne gibi önerilerde bulunursunuz?
Şimdiden değerli yorum ve görüşleriniz için teşekkür ederim.Güzel ve bol yavrulu günler.:D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 17:23
Araştırmalarınız doğru yolda. Ama tank ölçüleriniz biraz problem çıkarabilir. 40cm yükseklik güzel güzel olmasına ama 25 en bitkide çok görsel olmaz. Bitkili tankda bitkileri ve dekorları önden arkaya sıra sıra koyarak derinlik oluşturmak büyük görsellik yaratıyor. 25 ende bunu yapmanız zor olacak. Ayrıca 40 yükseklik bitki için iyi olsada melek daha derin tank sever. Ayrıca melek yoğun bitkinin içinde kıvrak hareket edemiyor. Hele 25cm ende bitkilerde olunca ergen boya gelen meleklerinizin sürekli çevrelerinde dönmek için mücadele ettiklerini görürsünüz. Melek çok uygun bir seçim olmaz. Ama kribensis güzel seçim. Bütün tankı bitki sarsa bile rahat rahat dolaşabilir. Canlı doğurana üreme dönemi dışında bir zararı olmaz. Bir tek üreme döneminde çok sertleşir. Size bile saldırabilir ki ısırığı ince deriye gelirse can yakıyor.
Aydınlatma ve kum için 20w floresan yok. 24watt t5 tavsiye ederim. t5 alırken daha pahalı ama kesinlikle daha verimli ve uzun ömürlü. Yansıtıcı reflektör kullanmayıda kesinlikle ihmal etmeyin. İlla t8 floresan olcak diyorsanız t8 daha verimsiz olduğundan 2 adet 18watt ekleyin. Bitkileirn canlı gözükmesi için 6500kelvin daylight öneririm. Bulabilirseniz sylvania lux line plus harika görüntü yaratıyor.
Kum 10kg uygun olur. En az 5cm kum gerekli. Bu akvaryumları kulanırsanız 7-8kg hagen tam 5cm ye gelir.
Bitki olarak forumda şöyle bir dolaşın en çok adı geçen türler en kolay bakılanlardır emin olun. Bir tek cuba bunun istisnası olabilir. Neler olabilir gül, saz, çam, çınar, limon, tütün, rotala red, hemianthus micra, hydrocothyl japonica, crypto türleri, echinodorus türleri. Bunlar kolayca bakabilceğiniz hızlı büyüen türlerdir. Dikkat ederseniz kolay türlerin genelde türkçe isimleri oluyor.
Gübre için bitki köklerine dip gübresi öneririm. Tetra initial sticks güzeldir. Ve en önemlisi mutlaka sıvı potasyum. Sıvı potasyum olmazsa olmaz. Sıvı potasyumla beraber sıvı micro element gübresi başarı şansınızı ciddi şekilde yükseltir. Low tech de çok gerekli değil ama demirde eklenebilir. Yanlız bazı canlılar demire hassas olabilir. Dİkkatli eklenmeli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 17:42
Yorumlarınız için teşekkür ederim Mustafa Bey.Eni az fakat akvaryumda yapay bitkilere yer vermek istemiyorum o nedenle canlı bitki kullanmak istiyorum.O zaman melek akvaryumu yerine kribensis akvaryumu kurmak daha mantıklı olur.Bu akvaryuma 1 çift kribensis ve 6 adet bronz cory nasıl olur sizce ? Herhangi bir yumurtlama zamanında coryler yumurtalara zarar verirmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2013 12:22
Coryler yumurtalara zarar verebilir mi :)))) Bence bu durumda endişelenmeniz gereken yumurtalar değil coryler. 6 tane kalabalıklar yumurtaya ulaşırlarmı ulaşamazlarmı kesin konuşamam. Kesin bildiğim kribler onları dayak manyağı yapacaktır. Cory salakdır biraz, dayakdanda anlamaz, yaralansada gene gelir.
darkaura 2013-09-06 12:23:32
Bence bu kadar çok cory koymayın. Kribde zeminde takılır, cory de fazla görsel olmadığı gibi ufak sürtüşmelerede açıktır. Krible beraber yüzeyde yüzen sürü balıklarını eklerseniz görsellik tam olur. Rasbora olabilir mesela.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2013 10:47
Siz balıklarınızı nerden aldınız Mustafa bey? Ben Kütahya'da okuduğum için orada kuracağım akvaryumları.Fakat orda bazı canlıları bulmak imkansiz :/.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2013 18:35
Istanbuldan aldim dogal olarak. kutahyada hangi turler vardir bilemem rasbora tetra turleri ve kribensisler akvaryumcularda kolayca bulunan turler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2013 19:36
80ltde melek olmaz biyo dengesini bozarsınız canlı doguran flamingo lepistes kırmızı renkli yani
olabilir. en güzelidir bana sorarsanız valifera olur beta olur tetra olur terchinize baglı ama
ama bana sorarsanız canlı doguran diyince bneım aklıma lepistes gelir lepistes alın
java moss alabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir