Merhaba arkadaşlar. Yorumlarınızı bekliyorum


umutbasÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1
umutbasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 13:18
Öncelikle tüm arkadaşlarımıza merhaba. Forumu bir süredir takip etmekteyim. Gün itibari ile kayıt oldum ve forum içerisindeki tecrübeli dostların fikir ve yorumlarından faydalanabileceğimi ve bu sayede hobiye gönül vermiş yeni dostlar edinebileceğimi düşündüm. 
Siz değerli dostlara bir kaç sorum olacak. 100x40x60 ölçülerindeki akvaryumumda 1 çift sajica beslemekteyim. Balıklarım geçen ay yumurta döktüler ve yavru aldım. Şu an göz kararı bir rakamla 75, 80 adet arası yavru mevcut. Anaçlar ile aynı tankı paylaşıyorlar. Erkek balığın arada yavrulardan 3,4 kez yediğini gördüm ama genel olarak yavrulara karşı saldırgan bir meğil yok. Yavruların boyları ise yaklaşık 1cm civarı belki 1,2mm daha uzundur. Anaçların boyları ise erkek 8cm civarı dişi ise 6,7cm arası. Bu balıkları yavru iken aldım. sonra içlerinden eş tutanları ayrıp üretmeye karar verdim ve oldu. Aldığım arkadaş, yavruları anaçlardan hiç ayırmadığından bahsetti. Fakat balıklar hakkında okuduğum açıklamalarda, yavruların 25, 30 gün sonra anaçlardan ayrılması gerektiği belirtiliyor. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mesut Japon BalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 2
Mesut Japon BalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2014 19:39
Merhaba Japon Balığı besliyorum şuanda Japon Balığımın karnı çok şişik tabi dişi Japon Balığı hamilemi diye nerden anlicam ? Bilgilerinizi Bekliyorum ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir