ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nyrklr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2010 11:28
Son Ziyaret:
13 Nisan 2010 12:20
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nevin yürükler
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

nyrklr

SON 1 MESAJI

japon balıklarımın aşırı kirli
Herkese iyi günler. Benim problemim de benzer şekilde. Yaklaşık iki haftadır balık besliyorum. İki adet kafası turuncu ( çeşitli forumlardan okuduğum kadarıyla altınbaş ya da aslanbaş ama kafaları şişkin değil) japon balığım var(dı). Bir hafta önce yine forumlardaki tavsiyeleri dinleyerek 25 lt.kapsiteli ufak bir akvaryum aldım. İçine  ufak çakıllar koydum, iç filtre aldım( ama uygun mu bilmiyorum)
 Model:HJ-511
voltage:220-240V/50Hz
power:2.5W
H-max:0.6m
Output: 400L/h
 bilgileri var filtrenin üzerinde. Akvaryumun üzerinde ışığı da var. Ayrıca içine akvaryumcudan aldığım yosun da diktim. İki tane de plastik yosun var. Akvaryumu kurarken hep içme suyu kullandım, damacanalarda zaten dinlendiğini düşündüğüm için hiç bekletmeden akvaryumu doldurdum, içine 3-4 damla su düzenleyicisi attım. iki balığım da gayet mutlu görünüyordu ancak ertesi gün biri öldü. neden olduğunu anlayamadım ama dışkısı aldığımdan beri hep beyazdı, yemek de çok yemiyordu ve diğerine göre hareketsizdi. Bu hobiye yeni başladığım için yanlış bişey yapıyor olmaktan ve diğer balığımı da kaybetmekten çok korkuyorum. Mümkün olduğunca az besliyorum, suyun üzerinde durabilen yuvarlak ithal yemlerden aldım. Ancak akvaryumum inanılmaz derecede kötü kokuyor. Suyum çok bulanık değil,hafif bir bulanıklık var ama o kadar pis bir koku yayılıyor ki, iş yerimde haklı olarak balığımı istemiyorlar. Nerede yanlış yapıyorum, veya suyumun berrak ve kokusuz olması için ne yapmalıyım?
 
Akşam çıkarken filtrenin de ışığın da fişini çekiyorum ama çok karanlıkta kalmıyor yine de. Bu sorun olabilir mi? ya da filtreyi mi yanlış bağladım? Ama içeriye hava veriyor, dışarıya doğru çıkan bir hortumu var? Ne olur yardım edin , bu koku beni çok yıprattı..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.