ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
carizzo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Eylül 2007 23:25
Son Ziyaret:
10 Haziran 2020 00:59
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melih BÜKER
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1965
Yaş:
59
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Melih BÜKER


SON 8 MESAJI

Akvaryumum

Akvaryumumun son durumunu fotoğrafladım. Bitkiler son hızla büyüyor, iki kere budayıp, budananları yeniden ekim yaptım. Sanırım bir daha ki budamada ekilecek yer kalmadığından arkadaşlara vereceğim.
 Siyah sakal yosunun önüne hızlı büyüyen bitkiler sayesinde geçebildim. Eledoa ve cobamba ektim. Kısa zamanda sakal yosun gerilemeye başladı, artık hiç oluşmuyor.
 Kribensisleri bir çift bıraktım, diğerlerini çıkarttım, onlarda şimdi saksının içinde, otların arasında, uzun zamandır gözükmüyorlar, umarım yalnız çıkmazlar.
 Cüce vatozlar sürekli yumurta bırakıyorlar, şu anda 50 civarı yavru vatozum var.
 Bitkiler için bir kere olmak üzere supradyn kullandım, iki günde bir karış uzattı cobamba ve eledoaları. Ancak gövdeyi zayıf bırakıyor, fazla sık tekrarlamamak lazım, bol sıvı gübre ile birlikte senkronize yapmak gerekiyor.

Akvaryumum
 2 çift kribensis var akvaryumda, beşinciyi öldürmek üzereler. şunu öğrendim ki, 100 cm.lik bir akvaryumda sadece sadece bir çift kribensis bakılmalı. psikopat gibi öbür köşedeki çifte saldırıp oraları kolaçan ediyorlar.
 Melek ve kribensisleri yavruyken koymuştum akvaryuma, herhangi bir sorunları yok. Melekler aşağıya inmiyor, kriblerde yukarı çıkmıyorlar.
 Bugünlerde o kadar renkli olmasınıun nedeni yumurtlamak üzere olmaları, bütün yuva olacak yerleri gaspettiler, diğerlerini hiçbirine yaklaştırmıyorlar. Umarım bir süre sonra yavru kribensis resimleri de yayınlayabilirim.
carizzo2008-10-17 23:23:31
Akvaryumum
Akvaryumumu 4 ay önce kurdum, meleklerim eş ve 15-20 günde bir bitkilerin üzerinde yumurta bırakıyorlar, hiç müdahale etmiyorum, 3ncü gün yiyorlar. Bugünlerde yumurtlamak üzereyken ayırmayı ve yavru almayı düşünüyorum. Kribensislerden 2 çift eş var, onlarda arada bir yumurta döküyorlar, ancak tek tük yavru görmeme rağmen daha büyütmeyi başaramadılar.
 Bitkilerimi 15 gün önce siyah sakal yosun sardı, DIY gübre kullanıyordum, gübrelemeyi kestim, otocinclos aldım, yavaş yavaş yosunlanma gerilemeye başladı.
 Parvula ekmeyi sürekli deniyorum, ancak henüz çöpçü ve vatozların çokluğu nedeni ile kök tutturmayı başaramadım.
 Bu hafta yeni düzenleme yaptım, 2-3 hafta sonra oluşacak görüntüyü yine eklemek isterim.
 Tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Fotoğraf:






Boyut (cm): 100x50x50
Kapasite (litre):200
Canlılar:
Balıklar:
2 ad. Pterophyllum scalare ( melek)
5 ad. Pelvicachromis Pulcher(kribensis)
14 ad. Paracheirodon İnesi (neon)
4 ad. Hemigrammus Bleheri(Red Nose)
4 ad. Trigonostigma Hetamorpha(Rasbora)
3 ad. Botia Macracantha(Macracanta)
4 ad. Ancistrus sp.(Cüce boynuzlu vatoz)
3 ad. Crossocheilus Siamensis (Sae)
5 ad. Otocinclos Affinis (Cüce vatoz)
5 ad. Corydoras Aeneus(Bronz Çöpçü)
5 ad. Corydoras Paleatus(Komando Çöpçü)
Bitkiler.
Sagittira subulata
Vesicularia Dubyana(Java Moss)
Elodea
Limonophila
K.Demersum
Lemma Minor
Milifilyum
Cryptocoryne Crispatula var.”Balansee”
Cryptocoryne Wnendtii”Mi Oya”
Anubias Barteri var.
Anubias Barteri nana
Malzemeler:
Fluval 305
Tüplü CO2 sistemi(4 kg.lık CO2 tüpü, regülatör, ince ayar vanası, selonoid, DIY kabarcık sayacı, ISTA large reaktör) Saniyede 1 kabarcık.
3 ad. 18 watt Silvia grolüx fleorasan
Eheim 3704 hava motoru (50-400 l/h)
Jager ısıtıcı 200 watt

Akvaryum Bakımı:
Haftada bir kez Nutrafin Plant Gro
Sera Flore Plus Tablet

Kullanılan Yemler:
Sera Flora pul yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Yoktur.


carizzo2008-10-17 22:47:04
Midye bitkilere zarar verir mi?
Geçenlerde iki tane tatlı su midyesi ile kiraz karides ve ghost karides elime geçti. Midyeleri bitkili akvaryumuma atma gafletine düştüm. Önde binbir zahmetle ekmiş olduğum Parvula tarlasını, domuz girmiş mısır tarlası gibi darmaduman ettiler.
 Karidesleri ise tül yavruluğa koydum. Akvaryumumda ki melek, kribensis, SAE ve macracantalar yavruluğun çevresinde fır dönüyorlardı. Hal böyle olunca ertesi gün midye ve kardieslerin hepsi yeni akvaryumlarında yerlerini alıverdiler.
 Bence canlı doğuranlar(Lepistes, moli, platy), neao, cardinal neon, red nose, raspora gibi balıklar ile mutlu ve huzurlu bir yaşam süreceklerdir.
carizzo2008-10-12 00:24:26
Fluval Ve CO2
 Yeni Fluval 305 dış filtre aldım. daha önce Eheim ve Lifetec kullanıyordum. Sorunum Fluval filtreye, tüplü CO2 sistemimdeki İsta I-529 marka reaktörü nasıl monte edeceğim? Fluvalin hortumları spiral ve diğer filtrelerden biraz daha geniş. Eheim ve Lifetec filtrelerin hortumları reaktöre tam uyuyordu. Şimdi takamıyorum. Nasıl monteleneceğini bilen varsa veya CO2 yi başka nasıl verebileceğimi anlatabilirseniz memnun olurum. carizzo2008-10-10 19:20:50
Co2 yi dış filitre çıkışından vermek
 Bu akşam şırınga iğnesini, dış filtrenin çıkış borusunun hemen musluk dibinden sapladım. Akvaryuma filtre çıkışından belli belirsiz küçücük çıkan kabarcıkları görmekte zorlanıyorum. Umduğumdan başarılı oldu. İğnenin saplandığı yerden su sızması hiç yok. CO2 yi kapattığımda, su geri gelmiyor, gelse bile checkvalf nedeniyle sorun olmaz.
 En azından vortex yapma ve görüntüsüne katlanma derdim kalmadı.
 Olabilecek mahzurları öne süren var mı?
Co2 yi dış filitre çıkışından vermek
 Ethem bey, kolay gelsin. Ben de CO2 çıkışını filtreye verdim, ama farklı yerden. Sizin CO2 hortumunu checkvalf ile filtre hortumuna nasıl monte ettiğinizi pek kavrayamadım, bir fotoğraf koyabilirseniz sevinirim.
 Ben şırıngadan imal ettiğim kabarcık sayacından sonra, CO2 gelen hava hortumunu şırınganın iğnesine taktım. Bu iğneyi de filtrenin çıkış borusunun delikli kısmından çıkışa verdim. Çıkış borusu boyunca yuvarlanan kabarcıklar, pulverize şekilde akvaryuma giriyor. Pek dediğiniz gibi tam erime olmuyor, ancak, bitkilerde olumlu sonuçlarını görmeye başladım.
 Şimdi ise, bu Co2 hortumu bağlı iğneyi, filtreden çıkan hortumun hemen filtre musluğu yakınından hortuma saplamak istiyorum. Böylece kabarcıklar, tüm çıkış borusu içnde mesafe katederek çok daha fazla suya karışacaklar.
 Tek çekincem, akıntının basıncı ile sapladığım iğneden su kaçağı olması. Onu da silikonla filan çözeriz herhalde.
 
 
Difüzör aldım(resimli)
Nerden temin ettiniz, bu reaktörün benzerini arkadaşlar da yapıyor, ancak daha derli, toplu olması açısından sizinki daha güzel.
 Suyun CO2 deliğinden geri kaçmaması için küçük bir çekvalf kullanamazmıyız?
 Marka ve satış yeri hakkında bilgi verebilirmisiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.