ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AkvarTist07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2024 23:56
Son Ziyaret:
10 Eylül 2024 17:41
Toplam Mesaj:
3 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
OguKur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

OguKur

SON 3 MESAJI

Akvaryum Temizlik Problemi
Yanıtınız için teşekkür ederim.

Tepe filtrenin içine koyduklarım ile dış filtre hemen hemen aynı görevleri görmüyorlar mı yani ne açıdan yetersiz kalabilir yada neden dış filtre ye yönelmeliyim. Birde akvaryum da cichlid bakmayı düşünüştüm
Akvaryum Temizlik Problemi
Yanıtın için teşekkürler;
bir not ekleyeyim. şuanda akvaryumda tepe filtre çalışıyor iç filtreyi çıkarttım 24 saat sonrasında. tepe filtrenin içerisinde sünger, elyaf , seramik , volkanik taş bulunuyor motor 25w 1300/lt-h buna ek olarak ilerleyen günlerde pipo filtre eklemeyi düşünüyorum. Kimyasal kullanımından dolayı endişe ettim açıkcası şuanda içerisinde bir döngü başlaması için bekliyordum umarım sağlıklı bir döngü başlar.
Akvaryum Temizlik Problemi
Merhaba hobici arkadaşlarım.
Sizlerden bir konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Bu hobiye yeni başladım daha önce denemelerim olmuştu ama küçük akvaryumlarda. Şuanda 2. el olarak aldığım silikonları yenilenmiş 100x45x60 270 lt lik bir akvaryuma sahibim.
Araştırmalarım neticesinde biraz canımı sıkan konu ise şu;
Akvaryumu 2.el olarak aldığımdan akvaryumu bayağı detaylı temizledim. Cif , bulaşık deterjanı kullanarak. Yani kimyasal Kullandım. Bolca su ile duruladım tabiki tazyikli su kullanarak. birde akvaryumu aldığım kişiden 1 adet güçlü bir iç filtre hediye etmişti. bu filtrenin süngerleri kokuyordu ve bunu sıcak su ile bulasık deterjanı ile temizledim hem sıcak hem soğuk su tutarak. köpürmeler bitene kadar desem yeridir.
Bu temizliklerin ardından akvaryum kuruması için yaklaşık 7-10 gün civarı boş vaziyette bekledi. 10 günün sonunda doldurdum ve 15 ml su düzenleyicisi koyarak akvaryumu çalıştırdım. yaklaşık 1 haftadır boş şekilde akvaryum çalışıyor henüz balık eklemedim.
Kimyasal kullanımı önerilmiyor biliyorum ancak bu anlattığım şekilde bir 10 gün daha calıştıktan sonra 2 adet balık ekleyerek başlayacağım.
Değerli dostlar bir problem yaşarmıyım kimyasal kullanımından kaynaklı desteğiniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar dostlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.