ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iamselim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Şubat 2024 14:44
Son Ziyaret:
2 Saat 3 Dakika önce
Toplam Mesaj:
11 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim Koç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selim

SON 10 MESAJI

Karides Tankında Su Değişimi
Şuan yapabilirsiniz fakat yavrulu karides tankında kesinlikle önermiyorum suyun üst kısmından su eksiltin, bakteri kültürü oturmuş neocaridina karides tankında popülasyon az ise ayda 1 su değişimi yeterlidir o da maksat tanka taze su girişi yapmak.
Snow Flakes Karides Yemi Nasıl Kullanılır?
Selam, snow flake akvaryuma eklendikten sonra dağılan bir yem. tankınıza 3 günde bir 3-4mm uzunluğunda ekleyin, size tavsiyem cattapa yaprağı eklemeniz sürekli besin kaynağıdır. eğer yeni bir yem satın alacak olursanız dağılmayan yem almanız yönündedir. eğer istanbulda iseniz size yem hediye edebilirim hobiye hoşgeldiniz.
Karides Akvaryumumda Ölümler
Su değerleriniz caridina için uygun görünüyor, ideal sıcaklık 24 dereceyi geçmemesi gerek fakat 28e kadar tolere edebiliyorlar. bence ısıya bağlı bir durum değil. farklı olarak yaptığınız uygulama varmı ? gübre eklemesi gibi veya eklediğiniz bir katkı maddesi Kh 0-1 arasında olması gerekli 3 ise sebebi bu da olabilir fakat ani ölüme sebep vereceğini zannetmiyorum farklı bir durum var. ani ph değişikliği veya su değerleri çok ani değişmiş olabilir.
Hareketlenen Caridinalar
Hocam selam, dişi karides kabuk attığında ortama koku salgılar ve karidesler akvaryumda haraketlilik gösterir erkek karidesler dişiyi tankta aramaya başlar, karides hobisinde buna Dans adı verilir, bence %90 sebebi bu. Tabi eğer karidesleriniz erişkin boyda ise.
Su Değerleri Hakkında Destek
Hocam tekrardan selam, lepistes tankı hiç kurmadım fakat çok tanıdığım lepistes besleyip kolayca üretiyolar. şahsi fikrimce ölçüm yapmana gerek yok, Tankı doğru kurulum ile oturt, doğru kurulumdan kastım azot döngüsü... Çeşme suyunu dinlendir 48 saat ve su düzenliyici muhakkak kullan sana önerim sera aquatan olur. ardından sağlıklı balık satın almaya çok çok özen göster, tanka 1 adet cattappa eklemeni öneririm 2-3 adet de kızılağaç kozalağı ekleyebilirsin. Suya salınım yapacak kum ve dekorlardan kaçın. Hocam her ne besliyorsan besle bu işin püf noktası STABİL SU . sürekli değişkenlik göstermesin tank, katkı maddelerinden kaçın muhakkak bir bakteri kültürü kullan sera nitrivec çok çok etkili öneririm. onun haricinde dediğim gibi önemli olan oturmuş su değerleri. lepistes bakmak ve üretmek çok çok basit.
Su Değerleri Hakkında Destek
[QUOTE=Kerems]


Bana örnek test için ürün söylersiniz hemen temin edebilirim. [/QUOTE]

Suyun hangi değerini öğrenmek istiyorsunuz amaç nedir hocam ?
Karideslerimde Scutariella Japonica Boy Gösterdi
Merhaba, sizlere vorticella parazitinden nasıl kolayca kurutuluruz ondan bahsedeceğim, farklı sitelerde tuz banyosu vb. yöntemler kullanıldığı yazılmış. Evet bunlar işe yarıyor olabilir fakat ben kendim nasıl kurtuldum ondan bahsedeceğim. Vorticella parazitinden bahsedelim öncelikle, karidesin göz ve ağız çevresinde oluşan beyaz pamukçuktur ve bu bulaşıcı bir parazittir neden olduğu hakkında bilgiler var fakat ben doğruluğuna şüpheliyim ve neden olduğuna anlam veremedim, çok nadir olan bir olay sadece bir tankımda bir kez başıma geldi. Bu parazitin ileri seviye olmadıkça ölümcül bir tarafı yok korkmayın karidesleriniz yaşacayacak. Eğer çok ileri seviye ise karideslerin ağız çevresini komple kaplıyor ve karides beslenemiyor karides aslında parazitten değil açlıktan ölüyor, bu evrede değilseniz şanlısınız, tedaviye başlayalım.
Cyrtalpro spotex marka beyaz benek ilacı adı altında satılan ilacı satın alıyoruz neden bu ilaçı kullandım konusuna gelecek olursak. Normalde bu tarz ilaçlar anatanka kullanılmaz. Bakteri kültürünü bozar, bitkileri çürütür, omurgasızları öldürür, salyangozları öldürür. Fakat bu ilaçın bahsettiğim hiçbir yan etkiyi yapmadı ve yapmıyorda. Bu ilacı ilk geçmiş dönemde ramirezi beslediğim tankta kullanmıştım balıklarda beyaz benek hastalığı vardı bol bitkili, salyangozlu bir tanktı kullandım ve sıfır kayıp ile çok kolay kurtulmuştum. Karideslerde voricella paraziti gördüğümde bende sizler gibi araştırma yaptım genede herkes ayrı tanka uygulama yaptı ve uğraştırıcıydı ben ana tankıma uyguladım. Sıra geldi uygulamaya. Bu yazdıklarım tamamen kendim deneyimlerim sonucu yazdıklarımdır.

40LT TANK İÇİN
Tedavinin 1. Günü tam ışıkların kapandığı zaman tank karanlık iken 15 damla spotex damlattım
Tadavinin 2. Günü boş geçtim yemlemeye devam ettim
Tedavinin 3. Günü 7 damla spotex damlattım.
Tadavinin 7. Gününe kadar yemlemeye devam ettim normal süreçleri yürttüm, bu güne kadar parazitten kurtulmuş olmanız gerekli. Ben 5. Günü parazitten tamamen sıfır canlı kayıbı ile kurtuldum. Sizde uygulayabilirsiniz. 7. Gün %20 su değişimi yapıp işimi garantiye aldım.
Voricella parazitinden kurtulduk. Umarım sizde benim uyguladığım bu yöntem ile kurtulursunuz. Ama ben %100 sonuç aldığımı belitrmek isterim.
Su Değerleri Hakkında Destek
Merhaba, suyun iletkenlik değeri 370ppm şebeke suyu değeri. önemli olan 370ppm in içeriği :) yani gh-kh. suyunuz buharlaştığında dahi ppm yükselebilir suyunuzun 370ppm olması size malesef birşey ifade edemez suyun içeriği önemli diğer testlere sahip olmadan 370ppm suyu görerek yorum yapılması doğru değil.
Filtre Seçimi
Merhaba, önerim Dophin Sfp34 . İyi bir bakteri döngüsü oturmuş akvaryuma berrak görüntü sağlarsın.
Akvaryum Aydınlatması
Uygun fiyatlı Armatürk ve OrionLed de AquaLed e ilave olarak eklenebilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.