ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BedirhanTuran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Eylül 2015 11:57
Son Ziyaret:
28 Mart 2016 15:31
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bedirhan Turan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bedirhan Turan

SON 8 MESAJI

Leopar Vatozun Derisi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177915/IMG_7944.JPG[/IMG]

Merhaba arkadaşlar 1 ay önce aldığım leopar vatozumun derisinde aldığımda hiçbir sorun yokken akvaryuma koyduğumdan beri resimdeki gibi bir solgunluk var. İlk 2 hafta kadar deri döktü düzelir herhalde diye düşündüm fakat hala aynı şekilde duruyor. Başka bir sağlık durumu gözlemedim akvaryum içinde gezinmesi olsun yemek yiyebilmesi olsun gayet normal sadece derisinde bir sıkıntı var. Sormak istediğim noktada şu neden olmuştur nasıl düzeltebilirim? Herkese iyi forumlar.
Orandanın Kuyruğundaki Yara
Anladım teşekkür ederim bir süre daha gözlemledikten sonra eğer gelişme görmezsem tedaviye başlarım.
Orandanın Kuyruğundaki Yara
Öncelikle herkese merhabalar 1 hafta kadar önce oranda cinsi bir japon balığı aldım ve eve gelip akvaryuma koyduğumda farkettimki kuyruğunda ısırık gibi bir yara var. Isırıkta olabilir ne olduğunu daha çözemedim fakat diğer ısırıklardan farklı olarak etrafında bir kırmızılık söz konusu zaten resimdede net bir şekilde görünüyor. Yada en azından ben karşılaştığım ısırıklarda bu tarz bir kızarıklık gözlemlememiştim. Yarayı bir süredir gözlemlemeye devam ediyorum fakat pek bir değişiklik göremedim geç olmadan size danışmak istedim. Sizce bu yara nedir ve çözümü ne olabilir? Herkese iyi forumlar.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177915/IMG_9970.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177915/IMG_9972.JPG[/IMG]
Floresan Tercih Tavsiyesi
[QUOTE=Akvirist]35 w lık olması gerek. Bulabildiğiniz en güçlü daylight florasandan alın. Veya 1 adet 24 w daylight ve 1 adet 12 w beyaz renkli alın.[/QUOTE]

İnternette biraz araştırma yaptım fakat akvaryumum boyunda(65cm) 35 wattlık floresan bulamadım. Aramaya devam edicem eğer bulamazsam ikinci tavsiyeniz gayet mantıklı gözüküyor.
Floresan Tercih Tavsiyesi
[QUOTE=Akvirist]Sert yapraklı bitkilere birsey yapamıyorlar ki en iyi örnek sizdeki gibi anubias. Amazon Hançerinin büyük olanlari olabilir belki.[/QUOTE]

Anladım çok teşekkür ederim ilginiz için. Peki floresan konusunda bir tavsiyeniz var mı?
Floresan Tercih Tavsiyesi
[QUOTE=Akvirist]Tadını sevmemek tabiri doğru olmaz. Sevmesi de yiyorlar bende anlamıyorum. Örnek olarak insan eti köpekbalığının midesini bozar ama durum ortada. Japonlar çok da oburdur java mossu affetmezler. Bir çok kişide japonun java mossu yedigine dair örnekler var.[/QUOTE]

Tamamdır anladım teşekkür ederim. Peki konu biraz sapacak ama anubias için bir sorun var mıdır ve moss benzeri herhangi başka bir bitki türü kullanılabilir mi japon akvaryumunda?
Floresan Tercih Tavsiyesi
[QUOTE=Akvirist]Java mossu yem olarak atmış olursunuz afiyetle yerler.[/QUOTE]

Hıı anladım fakat sanırım bu forumdaydı bir arkadaşımızın "japon balıkları ve bitkiler" hakkında yaptığı çalışmayı okumuştum. Ve o çalışmada java mossun tadını sevmediklerini bu yüzden yemediklerini yazmış. Doğru değil midir sizce?
Floresan Tercih Tavsiyesi
Öncelikle herkese merhabalar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere floresan hakkında sizlerden birkaç tavsiye almak istiyorum. Uzun süre akvaryum işiyle uğraştım fakat dekorasyona fazla önem vermemiştim ve bir süredir akvaryum işiyle uğraşmıyordum fakat son zamanlarda heveslendim ve tekrar kurmaya karar verdim.
70 litrelik bir tankım var ve içerisinde 7-8 cmlerinde 6 adet japon balığı var. Aynı zamanda akvaryumun içerisinde bir köşeye kayalarla birlikte anubias barteri ve java moss koymayı düşünüyorum (Akvaryum kurulduktan sonra böyle bir şey kurmam sorun olur mu?). Böyle bir akvaryuma ne tür bir floresan kullanmamı tavsiye edersiniz? Herkese iyi günler bol şanslar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.