ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dogan67
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2006 12:11
Son Ziyaret:
19 Aralık 2024 15:27
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğan Böncü
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1967
Yaş:
57
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğan Böncü / Ankara

SON 10 MESAJI

camgöz kılıç (resimli)
[QUOTE=red_master]arkadslar lütfen bana nasıl resim eklendiğini söyler misiniz [/QUOTE]
 
Forumun başında sıkça sorulan sorular bölümünde detaylı anlatılmış ordan bakabilirsiniz
camgöz kılıç (resimli)
Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
 
6 tane camgöz dişiyi 3 erkek(2 turuncu bir beyaz) ile bir arkadaşımın akvaryumunda başbaşa bıraktık. Arkadaşım erkeklerin dişilere ilgi gösterdiğini söylüyor. Umarım yavru almayı başarırız. Sonucu buradan sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
 
Selamlar,
 
 
dogan672007-04-09 11:00:17
camgöz kılıç (resimli)

[QUOTE=akın555]benim bu konuda bir bilgim yok fakat mutlaka yavrulaması gerekiyor doğuştan kısır olursa zaten şu an camgöz kılıç die bir kavram olmazdı[/QUOTE]

Görüştüğüm bir akvaryumcu bu balığın camgöz erkek ile diğer bir tür (beyaz, turuncu vs.) çiftleştirerek elde edildiğini söylemişti. Yani erkeklerinde kısırlık sorunu yok. Nesil bu şekide devam ediyor olabilir.

camgöz kılıç (resimli)

Arkadaşlar merhaba,

Ben 2 akvaryumumumda kılıç besliyorum. Dişi kılıçlar düzenli olarak yavru veriyorlar ve yavrular da bol bitkili ve kayalı ortamda müdahaleme gerek kalmadan yetişiyorlar.

En beğendiğim kılıç türleri arasında camgöz kılıçlar yer alıyor ancak bunlarla ilgili bir sorunum var. 3 farklı akvaryumcudan aldığım dişi camgöz kılıçların hiçbiri de hamile kalmıyor. Zaten erkek kılıçların (camgöz erkekler de dahil)  bunların peşinde olduklarını da hiç görmüyorum.

Şimdi bu camgöz dişilerin hepsini bir arkadaşımın akvaryumuna koyduk. Ortamda  başka dişi kılıç yok. Yanlarına da bir kaç tane aktif erkek yerleştirdik. Ümidim ortamda başka dişi kılıç olmayınca erkeklerin camgöz dişilere ilgi göstermesi.

Bu konuda gözlemi ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Camgöz dişilerden yavru alan var mı ? Yoksa bunlar doğuştan kısır mı oluyor ?

Selamlar

camgöz kılıç resim alıntıdır

dogan672007-4-6 13:42:58
Taban Filtresi Denemeleri

Değerli Arkadaşlar,

Ben çocukluk yıllarımdan beri çeşitli aralıklarla hobi olarak akvaryumculukla ilgilendim. Bu hobim sırasında en çok zorlandığım konulular balık ölümleri, yavru alamama ve akvaryum temizliği oldu.

5 yıl kadar ara verdikten sonra son bir yıl içerisinde 3 tane akvaryum kurdum. Bu akvaryumların hacimleri 30, 130 ve 350 lt. Sanırım Akvaryum bakımında filtre temizliği ve su değişimlerinin en çok zaman ve emek alıcı iş olduğuna siz de katılırsınız. Benim taban filtresi denemelerimin amacı da kumun arasına sızarak dipte oluşan tortuları azaltmak ve bu şekilde su değişimlerini en aza indirmek idi. Sizlerle bu konuda yaptığım çalışmaları ve elde ettiğim sonuçları paylaşmaya çalışacağım. Konuyu burada ortaya koyduktan sonra detaylı açıklamaları "Kendin Yap Sistemler" bölümünde yine aynı başlık altında vereceğim.

Selamlar

Beyaz benek ve bitkiler

[QUOTE=rheme]Contra ichtyo adlı beyazbenek ilacı bitkilere zarar vermez aksine gelişimlerine yardımcı olur ve fiyatı yalnızca 4 ytl dir.Bitkili japon akvaryumumda kullanmıştım ve bitkilere bir zararı olmamıştı.Saygılar[/QUOTE]

Contra ichtyo adlı ilacı daha once kullandığımda bitkilerim zarar görmüştü. Bu sefer de en sonunda kullanmak zorunda kaldım. Bazı bitkilerimde hemen olumsuz etki yaptı (gül ve sazlar çürümeye başladı).

Diğer bitkiler ise nispeten daha iyi.

Hangi ilacın hangi bitkilere olumsuz etkisi olduğu konusunda bir bilgi paylaşımı olursa sanırım faydalı olur

Selamlar

Bunun sebebi ne olabilir?

[QUOTE=tearaway]Mantar olabilir, kuyruklarında pamuğumsu görünümler var mı? [/QUOTE]

 

Kuyrukta pamuğumsu bir görüntü yok ancak renklerde solma ve uzuvların ucunda beyazlaşma var. Uzuvlarda yavaş yavaş kısalma gözlüyorum.

 

Teşekkürler

Bunun sebebi ne olabilir?

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: kuyruk yüzgeç erimesi

Akvaryum Kapasitesi (litre):120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:kılıç, platy, lepistes, moly, vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: dip filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

 

Sevgili arkadaşlar,

bir hafta kadar önce beyaz benek hastalığını ilaç kullanmadan atlattım diye sevinirken şimdi de balıklarda kuyruk ve yüzgeç erimesi başladı.

Yaptığım işlemleri sizlerle paylaşarak nerde hata yaptığım konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.

1. Beyaz beneğin kaybolmasıyla beraber su sıcaklığını 2 gün içinde 30 dereceden 27 dereceye kademeli olarak indirdim.

2. Filtredeki süngeri çeşmede yıkadıktan sonra dezenfekte amaçlı olarak kaynar su içinde bıraktım (sanırım faydalı bakterileri de bir anda yok ettim !) Takip eden 2 günde su bulanıklaştı. 3. günden sonra tekrar berraklaşmaya başladı.

3. Arka fon için yaptığım parçayı akvaryuma koydum. Bu parça bir miktar prinç tel "mıcır" diye tabir edilen taşlara benzeyen taşlardan ve silikondan oluşuyordu. Parçayı tamamladıktan sonra bir kaç gün kuruması için beklemiş, 8 saat kadar da suda bekletmiştim.

Şimdi balıkların hemen tamamı sıkıntılı bir halde. Kuyruk ve yüzgeçlerde erimeler başladı. Dipte yatıyor ya da sallanıyorlar. Yaptığım bu 3 işlemden biri ya da değişik ölçülerde 3ü de etkili olmuş olabilir. Ben süngeri kaynar su içinde bırakmamın asıl sebep olduğunu düşünüyorum ancak kesin  emin değilim.

Akvaryumdaki bitkilere zarar vermemek için bugün bir karantina akvaryumu kurdum ve baktopur ile tedaviye başladım.

Görüş ve önerilerini iletecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Beyaz benek ve bitkiler

Arkadaşlar,

yaklaşık 10. günde hastalık kayboldu.

Hastalık 30 civarında canlı doğuranın bulunduğu bol bitkili bir akvaryumda, 1 erkek kılıç üzerinde yoğun olmak üzere 3-4 balığı etkilemişti.

Bitkilere zarar verebilir endişesi ile tuz ya da ilaç kullanmadım.

Tek yaptığım şey yavaş bir süreçte (5 gün) su sıcaklığını 30 derceye kadar çıkartmak ve 5 gün boyunca da bu sıcaklıkta tutmak oldu. Bu süre içinde geceler dahil ışıklardan birini sürekli açık tuttum. Sürekli olarak da hava verdim.

Selamlar,

Sağlıklı balıklar.

dogan672006-12-11 11:13:3
Beyaz benek ve bitkiler

 

Cevap gelmedi ama ben sormaya devam edeyim :

Dip filtrenin beyaz benekleri kumun üstüne inip çoğalmaları aşamasında filtreye çekme ihtimali olabilir mi ? Eğer böyle ise bundan yararlanarak filtrede beyaz benekleri toplama şansımız olabilir mi ? Filtrede yaşamaya devam ederler mi yoksa bir süre sonra ölürler mi?

Gece ışıkları açık tutarsak balıklar kumun üstüne yatmıyor (uykusuz strese girebileceklerini kabul ediyorum). bunu yaparak beyaz beneğin balıklara çıkmasını bir ölçüde engelleyebilir miyiz?

Tekrar selamlar,

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.