ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
y_yildiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2013 19:35
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2017 21:32
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yasemin kerem
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Gaziantep
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yasemin kerem

SON 6 MESAJI

Kancalı Kurt! Ne İlaç Kullanılmalı?
Okuldaki akvaryumda japonlar var 4'ünde kancalı kurt var. Balıkları eve getirdim karantinaya aldım. Çok balık baktım ama kancali kurt ilk defa gördüm. Araştırdım, cımbızla tek tek çıkardım metilen ile pansuman yaptım sularına tuz koydum. Yetişkinler vardı büyük ihtimal yumurtaları var. İlaç olarak ne kullanmalıyım. JBL aradol kullanın diyorlar ama aradım bulamadım. İnternette de çok pahalı. Sera bactopur aldım bu işe yarar mı? Başka ne yapmalı ve ne ilaç kullanmalı?

Yardım edebilecek bir arkadaş yok mu? Balığın birini delik deşik etmişler. Ölsün istemiyorum.
Akvaryumumdaki bu canlı nedir?
[QUOTE=nothingman]Adi salyangoz hızla üreyip çoğalır birkaç tane helena katil salyangozla bu sorunu halledeblirsiniz[/QUOTE] Neden ortaya çıkıyor acaba? Akvaryumda lepistes ve neon var, katil salyangoz onlara zarar verir mi?
Akvaryumumdaki bu canlı nedir?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Akvaryumun camına yapışmış ve camda yavaş yavaş ilerleyen bu canlıyı dün fark ettim akvaryumdan hemen aldım, aynı canlıdan bu gün 2 tane daha bulunca yeni bi popülasyonun ürediğini anladım. 1mm boyunda, salyongoza benziyor, resimden anlaşılmıyor ama antenleri var, kabuksu bi halkanın içinden çıkıyor. Bu canlı nedir acaba, zararlı birşey mi, nasıl ortaya çıktı?

Neonun kırmızısında grileşme
[QUOTE=by_call] Merhaba ,
 
Ph dengeniz  6 ile 7 arası normal kabul edilebilir suyu biraz daha yumuşatmak için suya mango kökü ekleyebilirsiniz. Ph dengemiz normal olduğuna göre kronikleşen neon hastalığı söz konusu bu hastaliğa Pleistophora hyphessobryconis bakterisi sebep olmaktadir. Şu an itibariyle bilinen bir tedavisi yoktur, yapılabilecek tek şey hastalıklı balığı ayırıp diğer balıkları koruma altına almaktır.

Balığın ölü bir balığın vücudunu veya tubifex gibi taşıyıcı olabilen canlı yemleri yemesi sonucu parazit sporları vücuduna almasıyla hastalık dönemi başlar.

Bağırsak sistemine ulaştıklarında, yeni embriyolar bağırsak duvarlarına oyuk açar ve kas dokusu içinde kist üretirler. Kist taşıyan kaslar ölmeye başlar; çürüyen doku soluklaşır ve sonuçta beyaz bir renk alır.
Hastalık ilerledikçe etkilenmiş kas dokusu, genellikle renk şeridinin içinden omurga boyunca uzanan bir alan dahilinde beyazlaşır. Kas dokuları enfeksiyon kapmaya devam ettikçe, soluk renk yayılır. Kaslarda meydana gelen hasar, vücutta eğriliğe veya omurgada yamulmaya yol açabilir ve bu durum balıkta yüzme zorluğuna neden olur. Kaslardaki kistler yüzünden balığın vücudunda yumrular oluşması sıradışı bir durum değildir.
Yüzgeç erimeleri, özellikle de kuyruk erimesi yaygın olarak görülür. Ancak, bu durum hastalığın nedeni değil, bir etkisi olarak ortaya çıkar. Bloat da yüzgeç erimesi gibi ikincil hastalık olarak ortaya çıkabilir. (Kas ve bağışıklık sistemi bozulan balıkta farklı hastalıkların çıkması mümkündür.)
 
Tedavisi olmayan bir hastalıktır. Bütün balıkları kaybetmemek amacıyla hastalıklı balık ayrılmalıdır. Melek balığı gibi bazı balıklar, belli bir süre daha yaşayabilir. Ancak onlar da hastalığı diğer balıklara bulaştırmadan akvaryumdan çıkarılmalıdır.hastalık belirtisine sahip balık almamak,yeni balıkları iki hafta karantinaya almak, su kalitesini yüksek tutmak en iyi önlem, hastalıklı balık almamak ve su kalitesini yüksek tutmaktır. Akvaryumcuda balık almadan önce dikkatlice gözlem yapılmalıdır. Hâlsiz, hasta veya ölmüş balıkların bulunduğu akvaryumlardan balık alınmamalıdır. Özellikle tetra türlerinde, sürüden ayrı bir şekilde duran balıklara şüphe ile yaklaşılmalıdır.
 
[/QUOTE] Akvaryumda balık ölmüştü (sanırım vaadi doldu, uzun süredir besliyordum) lepisteslerle beraber ölü balığı didikliyorlardı, sizin dediğinize göre ondan olabilir ozaman. Hastalık iyice ilerledi rengi iyice soldu, neonu hemen ayırıyorum. Fakat balığı kurtarmak mümkün değil mi?
y_yildiz2013-04-16 23:13:24
Neonun kırmızısında grileşme
Ph 7, normal mi sizce? Sadece neonlardan birinde bu durum var.
Neonun kırmızısında grileşme
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kırmızı renginde kuyruktan başlayan renk kaybı, grileşme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 128 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes, neon, vatoz, çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece

Filitrasyon: şelale filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir %20, ayda bir %50 su değişimi

Neonun kırmızı renginde yer yer girileşme var. Fotoğrafları ancak bu kadar net çekebildim umarım anlaşılıyordur. Neon hastamı, hastaysa ne ilaç olarak ne kullanmalıyım?
y_yildiz2013-04-08 20:17:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.