ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AkY58
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2011 11:35
Son Ziyaret:
20 Aralık 2011 19:55
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet yılmaz

SON 2 MESAJI

Dış Filtre Yapımı
Öncelikle ikinizede teşekkür ediyorum.

Akvaryumum çatladığı için akvaryumu boşalttım ama 1 2 güne yeni akvaryum yapacağım onunda resimlerini çekip koyacağım zaten.Cola şişesinin dışını kırmızıya boyadım biraz daha iyi duruyor şuan.

En son resimde gözüken o motor akvaryumun içinde durucak hortumunu biraz daha uzatacağım cola şişesinin alt kısmına ise bugün alacağım aparatı takacağım cola şişesi akvaryumun üstünde veya arkasında duracak zaten. resimleri bugün akşam güncelliyeceğim daha detaylı resimler koyacağım.

Dış Filtre Yapımı
Evdeki kola şişesini görünce dış filtre yapmak aklıma geldi
internettenden bazı projelere baktım ve yapmaya karar verdim. 

malzemeler:

1)1litre coca cola şişesi
2)filtre malzemeleri(biyolojik süngerler-elyaf vb. )
3)filtre motoru
4)serum-filtre boruları(ince)
5)lehim makinası

yapıma geçelim; 

ilk olarak lehim makinası ile cola şişesine deliklerimi açtım. Daha sonra malzemelerimi masaya dizerek yapımına başladım. İlk olarak biyolojik bir keçemsi bir bezi küçük karaler şeklinde kestim geri kalanları ise krem kapağını koyarak yuvarlaklar çizerek kestim anyı boyutlarda sarı biyolojik süngerlerimi kestim. Daha sonra süngerlerden kalanları küçük parçalara ayırarak yurt dışından gelen biyolojik-antibakteriyel akvaryum temizleme bezinin içine koydum ve kapattım heryerini. Evde bulunan tül yavrulukun içine keçemsi bezlerimden -biyolojik süngerimden artanları ve elyaflardan koyarak ağızlarını iple bağladım. Daha sonra bu malzemeleri cola şişesine sırasıyla dizdim %75 ini doldurduktan sonra bulaşık teline benzer bir malzemeyi ve yanında sert süngerimi koydum daha sonra üstüne elyaflarımı koydum ve tüm malzemeler bitti. Daha sonra motorun hortumunu bir aparat yardımı ile cola şişesinin ağzına bağladım. Temiz su çıkışı ise cola şişesinin en alt kısmında ama oraya koyacak bir aparat bulamadığım için düz bıraktım ama oraya hortum ile aparatını alarak bağlıyacağım. Test işleminde ise sızdırmadan çok güzel çalışıyor. Bir kovanın içini kendi yöntemlerimiz ile kirlettik kovanın dibi görünmüyordu daha sonra filtreyi çalıştırdık ve izlemeye koyulduk suyun en son halinde kovanın dibi gözükmeye başlamıştı. Yani 80-90 litre akvaryum için çok ideal bir dış filtre oldu.

Resimleri;


 

 

 


Not:Resimler pek ayrıntılı olmadığı için herkezden özür diliyorum.Lütfen herkez içinden geldiği gibi eleştirsin kusurlarımı bilmek istiyorum 2.filtre deneyimimde daha iyi olmasını istiyorum.


AkY582011-12-18 23:38:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.