ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
İçerenköy / İstanbul
SON 10 MESAJI
Phı yükseltmek gayet kolay. Damacana suyu kullanmak yerine dinlendirilmiş çeşme suyu kullanın. İstanbul da çeşme suyu 7-7.5 arası. Ayrıca kullandığınız damacana suyu RO suyu ise mineral bakımından da oldukça fakir olabilir. Damacana damacana su almaya gerek yok.
Saygılar
Tarkan bey
Olmaz. Benim bir diskusumda ilk geldiği günden beri dışkısından taş çıkartıyor. Önceleri anlam veremedim. Ama bu taş yutan diskus en fazla büyüyen balık. İnanılmaz büyüdü. Korkulacak bir durum yok.
Volkan Bey
Çok acele etmeyin. Bende başından ayrılmazdım akvaryumun. Bir akvaryumun oturması 1 ayı buluyor. . Bence karbonu da çıkarabilirsiniz.
Nitrit ve nitrat oranının yüksek olması henüz akvaryumunuzda "nitrifying bacteria" denen faydalı bakterilerin oluşmamasındandır. Zamanla düşecektir. Söylediğim gibi çok uzun zamanları bulabilir akvaryumun oturması. Akvaryumu kurduktan sonra ertesi gün insanın balık alıp içine atası geliyor:) Ama sabretmek lazım.
Sizin için şu anda yapabileceğiniz en güzel şey balıkların sağlık durumlarını koruyabilmeleri için severek yiyeceği yemler vermek ve bu esnada da akvaryumunuzun oturmasını beklemek. Bunun için ev yapımı yem tarifleri var bu sitede. Dana yüreği, karides karışımları kullanın. Tabi bunların artıklarını mutlaka en kısa sürede sifonlayın.
15 gün-1 ay bekleyin balıkların durumunda değişiklik olabilir. Bu diskuslar çok nazlıdır. Biraz nitrit veya nitrat arttığı zaman hemen moralleri bozuluverir.
Bu arada nitrit ve nitrat oranını kontrol altında tutmak için su değişimlerine devam edin. Filtrenizdeki elyafı kesinlikle yıkamayın.
Volkan Bey
Siz balıklarınızı ne zaman aldınız ve birde neden sadece karbon var anlamadım?
Bir de yem olarak ne veriyorsunuz? Su değerlerini ölçme imkanınız var mı?
Hemen paniklemeyin.. Bu bahsettiğiniz sebeplerden hemen ölmez balıklarınız. Hep beraber kurtarırız inşallah.
Ben senin dediğin sistemi uzunca bir zaman uyguladım. Hasta balıklar ilginç bir şekilde haşlanmış ıspanak yiyorlardı. Bu hastalardan bir tanesi dana yüreğide yemeye başladı. Sonra tekrar kesildi. Bu bir ay devam etti. Fakat kesinlikle kuru yem almadılar. Zayıflamaya başladılar. Senin söylediğin gibi uzunca bir müddet uğraştım fakat bu parazit sürekli nüksetti durdu. Bir hafta düzelir gibi oldular sonra tekrar yemden kesildiler.
Fakat bu ilaç tedavisinden sonra 2 aydır kuru yem yemeyen balıklarım ana tankıma aktarır aktarmaz kuru yem yemeye başladılar.
hatta bu hastalardan iki tanesi eş tutma davranışları sergilemeye başladı ertesi gün. Ben ilaç kullanmadan beyaz dışkıyı gideremedim.
Fatih Bey
Bu iç parazit belirtisidir. Beyaz dışkı balığınız ishal demek. Bunun için bu balığı ayırıp tedavi etmeniz gerek. Ben 70 litrelik bir akvaryuma ayırıp metronidazol tedavisi uygulamanızı öneririm. Bu akvaryuma ana tankınızdan su koyun.
bir adet flagyl tableti 60-70 litreye eritip atın. Flagylin yarılanma ömrü 12 saat. Dolayısıyla ben işten fırsat bulduğum zaman sabah ve akşam %50ye yakın su değişimlerinden sonra 1 tablet uyguladım. Antibiyotik tedavileri biraz sabır gerektiriyor. 1 hafta-10 tün devam etmeniz gerekebilir. Bu esnada fazla yemleme yapmayın.
Ben metronidazolun yanında bir tanede piyeloseptyl kullanıyorum. Nitrofurozan içerikli antibiyotiklerin balıkların kanına en fazla geçen antibiyotik olduğunu okudum.
Siz önce metronidazol deneyip, eğer iyileşmezse bunu deneyebilirsiniz.
Methilen mavisi ve formalin tedavileri de tavsiye ediliyor ama ben denemedim.
Ayrıca metronidazol yerine ornidazol içerikli ilaçlarda kullanabilirsiniz. Ornisid diye bir ilaç var.. Ama o flagylden çok daha pahalı.
Balığınızın rahatsızlığı daha yeni başlamış anladığım kadarıyla. Kısa sürede iyileşeceğini tahmin ediyorum. Ana akvaryumunuzdaki aynı şartları sağlamanız yeterli olacaktır. Sıcaklığı da aynı tutun. Ben 33-34 derece yaptığımda balıkların çok fazla rahatsız olduğunu gördüm. 28-29 da tutmanızı öneririm. Ayrıca balığınız tek başına strese girebileceğinden dolayı karanlık bir yer temin etmenizi öneririm. Yemlemeden bir yarım saat önce ışığı açın. Yemledikten 20-30 dk sonra dipte kalanları çektikten sonra tekrar kapatın.
Ben karantina akvaryumuma sadece hava taşı ve ısıtıcı koyuyorum, çünkü piyeloseptyl biyoljik filtreyi tamamen çökertiyor zaten.
baktrim fortun dış parazit tedavisinde kullanıldığını hiç okumadım.Onun yerine praziquantel etken maddeli bir şey kullanabilirsin. Tenikur denen bir ilaç var. 1 litreye 2 mg gelecek şekilde birer hafta arayla 2 defa uygulanması tavsiye ediliyor. Bu ilaç akvaryumlarda en fazla rastlanan trematodlara karşı etkili. Ben kullandım ama gözle görülür bir değişim göremedim. Belki faydalı olmuştur. Titreme ve sürtünme eğer çok aşırı değilse bırakın kendi haline. Benimkiler de zaman zaman sürtünüyorlar sonra kendiliğinden düzeliyorlar. Su değişimleri önemli tabi ortamdaki parazit popülasyonunu seyreltmek için.
Ali Osman Beyin bir lafı var. Diskuslar ya aslan gibidir ya da hastadır. O yem yemede nazlananı siz takip edin. Dışkısını görmeye çalışın. Eğer bu bahsettiğim kıvamdaysa o zaman müdahale etmek gerekebilir.
Olgay bey,
Tedavi uygulamadan önce iyi araştırın bence. Baktrim fort dış parazit tedavisinde etkili değidir. Buna ek olarak eğer balıklarınız yem yiyor ve mutluysa bırakın sürtünsünler. Baktrim fort geniş spektrumlu gram negatif bir antibiyotiktir ve biyolojik filtrenizi çökertir. Boşu boşuna balıklarınıza antibiyotik yüklemeyin. Her zaman balıklarınızda dış parazit olacaktır. Ama balıklarınızda nefes almada zorluk varsa (tek taraflı açılıp kapanan solungaç gibi) o zaman dış parazitten bahsedebiliriz. Yem yiyor mutlu bir şekilde ortalıkta dolaşıyorsa kendi haline bırakın.
Olgay bey,
Benim de 3 tane diskusum yemden kesilmişti. Beyaz beyaz dışkılıyorlardı. Birçok diskus sitesinde bunun iç parazitten kaynaklandığı yazıyor. Ancak bu durumda metronidazol etken maddeli ilaçların tedavi maksadıyla kullanılabileceği yazıyor. Zaten komada olup durumu kritik olan bir balığa ağızdan tedavi uygulamak, su şartlarıyla çok fazla oynamak (ısı, ph vs.) balığınızın direk ölümüne neden olacaktır (tecrübeyle sabittir malesef).
Bu hasta olan üç diskusumu ayırdım ve 70 litrelik bir karantina akvaryumuna koydum. Bu akvaryumun suyunu da ana tankımdan aldım. metronidazolun plazmada yarılanma ömrü 10-12 saattir. Her sabah ve her akşam %30-40a yakın su değiştirip 1 adet flagyl ve 1 adet "piyeloseptyl" attım. Bunu en az bir hafta uyguladım. Fakat piyeloseptyl ışığa duyarlı bir antibiyotik. Karantina akvaryumunuzun karanlık bir yerde olması gerek.
4ncü günün sonunda hepsi yem yemeye başladılar. bende ilaç dozajını azalttım ve 10 gün sonra ana tankıma geri koyduğumda hepsi gayet mutlu bir şekilde dolaşıyorlardı. Tabi ben evde daha mutlu bir şekilde dolaşıyordum o da ayrı bir mesele. Hasta bir balığı tedavi etmek kadar muazzam bir duygu olamaz herhalde.
İnşallah bu zevki sizde yaşarsınız. Bence yanık bile olsa onlar sizin diskuslarınız. Varsın yanık kalsın. Başarılar.
Fatih Bey,
Bazen ne kadar da su değiştirseniz hastalanabiliyorlar. Bazı sitelerinde zaman zaman diskusların anlamsız bir şekilde oruç dönemi yaşayacaklarından bahsediyor. Sonra kendiliğinden tekrar yem yemeye başlıyorlarmış.Ben bu oruç dönemini hiç yaşamadım. Tecrübelerime binaen, ne zaman yemden kesilseler bir ay kadar bir süre sonra beyaz dışkı görüyorum. Balığın fiziksel durumunu kontrol edin ve dışkısını görmeye çalışın. Eğer uzayan beyaz bir dışkı ise; hastadır. Teşhis ve tedavi konusunda benden daha tecrübeli arkadaşların yazdıkları yazılar var. Yanlış yönlendirmek istemem sizi. Yem yemeyen balığınızı bir müddet daha gözlemleyin öneririm.
SON MESAJLAR
- Lepistesim Dişimi Erkekmi brk55, 02:42
Yeni Üye Forumu - Beta Genel Bilgi Ekremblkn37, 02:36
Yeni Üye Forumu - Dry Start Method Montecarlo Neden Kahverengileşti omer09, 02:31
Bitki Akvaryumları Genel - Hobiye Geri Dönüş Görüşlerinizi İstiyorum Eminator, 02:08
Labirentliler - Beta Yaşlılık.. Eminator, 01:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Astronot Ve Severumlar İçin Vitamin Tavsiyesi koraykbl, 01:44
Yeni Üye Forumu - Balığımın Hastalığı Var Mı Ozanergun, 01:31
Yeni Üye Forumu - Armatür Önerisi melih547, 01:26
Yeni Üye Forumu - Beta Balığımın Cinsiyetini Belirleyemiyorum Ozanergun, 01:06
Yeni Üye Forumu - Electric Blue Acara İle Yaşayan/yaşayamayan Türler Mustafa Yücel, 00:05
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Mikro Walstad Kurulumu NightWist, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Yati Kökü Salınım tayfunoz, 23:53
Yeni Üye Forumu - Lepistes Tür Değişimi koraykbl, 23:44
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryum Dekorasyonu Muhammed demir, 23:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tataaa4325, 23:24
Bitki Türleri ve Bakımı - Ramshorn Ve Lotus Avoure, 23:16
Omurgasızlar - Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü hakancakir, 22:51
Akvaryum Bilimi - Beyaz Nokta Buraktek., 22:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Kovalamaca TurkiyemUgruna, 22:39
Sazansıgiller - Test Kiti Tavsiyesi ? hakancakir, 22:26
Işık CO2 ve Ekipmanlar - siyah bazalt kum ve bulanıklık sorunu Özgür.., 22:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Kurulum Tuzlusu Akvaryumu refikonuroral, 22:15
Deniz Akvaryumları Genel - Blackwater Denemem Gurit, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aktif Karbon Suyu Siyahlaştırdı koraykbl, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Bitki Yetiştiremiyorum melih547, 21:57
Yeni Üye Forumu - Balığım Ölüyor :( Ne Yapmalıyım koraykbl, 21:55
Yeni Üye Forumu - Pigme Çöpçu İle Karides Yaşarmı UEK, 21:49
Yeni Üye Forumu - Ne Besleyeceğim Karar Veremedim. UEK, 21:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Apistogramma Cacatuoides Tankı emreksk, 21:28
Akvaryum Tanıtımı - 60p Tiny World Scape emreksk, 20:59
Akvaryum Tanıtımı - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım koraykbl, 20:53
Sazansıgiller - Lepistesim Erkekmi Dişimi Mert aybey, 20:53
Yeni Üye Forumu - Eba Ve Mücevher Beraber Yaşarmı Mustafa Yücel, 20:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80 Cm Yükseklik Bitki Ehtiyar, 20:23
Bitki Akvaryumları Genel - Mavi-yeşil Yosun Problemi Bvarisli, 20:20
Yosun - Moli Beslenmesi Alican altintarı, 19:31
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Bakteri Kültürü Oluşturma EmreTRk, 19:16
Akvaryum Bilimi - Power Led Driver Seçimi Ve Güç Hesaplaması efesutcu44, 18:47
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balıkların Sagliklimi yemrekozenn, 18:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Low- Tech Bitki Önerisi osmang, 18:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Şelale Filtre Seçimi UEK, 17:56
Yeni Üye Forumu - İç Parazit Sonrası Ana Tankı Dezenfekte Etmelimiyi B.Erdinc, 17:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür 1Balikci, 17:51
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Lepistes Yavrulaması Engelleme Bilir Mi Serpae, 17:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Haycan Akvaryum Ve Petshop Kuruluyor (fotoğraflı) Buraktek., 17:24
Hobihane Tanıtımları - Akvaryum Camindaki Küçük Şey Yavru Salyangoz Mu? Küçük akvaryumcu, 16:12
Omurgasızlar - Java Bitkisi oktay42, 15:25
Yeni Üye Forumu - Balık Arayışı.. balikyemi07, 15:23
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Dekoru MaviMelek, 15:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Güney Amerika Tankım bendeniztayfun, 15:06
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Lepistes Ve Kılıçkuyruk BRHNSNMZ 03:20
- Panda Ve Tıger Endler BRHNSNMZ 03:20
- Geophagus Sp. 'tapajos Orange Head' makav 02:59
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 02:53
- Kongo Tetra fetih6806 02:39
- Smart 300w Kullanılmamış Akvaryum Isıtıcı EmreTRk 02:07
- Lifetech 835 Dış Filitre 1000l/h EmreTRk 02:07
- Kribensis-cüce Vatoz Yavruları.genetik Tetra seran06 02:06
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 00:57
- Demosoni Ve Thumbi West Mc Ob Damızlık Ve Yavrular yakaryus 00:50
- Scarlet Red Lace Lepistes & Ramshornsalyangoz yns325 00:47
- L144 Tül Tam Damızlık Mavi Göz & L144 Düz Yavru yns325 00:47
- Katil Salyangoz Arıyorum yns325 00:47
- Dişi Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Arıyorum R0h1rr1m 00:46
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 00:09
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 00:09
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 00:09
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 00:09
- Apistogramma Sp. D 10 ( İki Erkek) Laetacara 00:08
- Çok Uyguna Sıfır 500ml Seachem Phosphorus Gübreler TayfunSylkn 23:52
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 23:27
- Damızlık Lda 16 Tül Dişi joko29 23:16
- Sajica Yavrularım Sahiplendirilecektir.. Ulubey35 22:58
- Similis-speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 22:57
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 22:56
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 22:56
- Mini Parvula Balikcidede 22:56
- Nadir Tür Bitkiler🌼🌺 hasancn 22:40
- Bitki Budama Seti , Kepçe , Karides Filtre Ucu, hasancn 22:40
- L144- Lda16- Super Red Tül Damızlık Arıyorum. hasancn 22:40
- Cam Emiş Basış ,bitki Bakım Seti, Bitki Hediyeli hasancn 22:40
- Kamlumbağa Tankı hasancn 22:40
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 22:39
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 22:31
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 22:30
- Aquael Filtre Versamax Fzn3 Şelale Filtre Çok İyi OmerFaruk 22:25
- Orion 50 Cm Led Bitki Akvaryumu Ledi Akvaryum Ledi OmerFaruk 22:25
- L46 Zebra Pleco Çiftleri Dost34. 21:48
- Afrika Cichlidleri devito 21:14
- Katil Salyangoz jezey 20:46
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 20:46
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 20:46
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 20:46
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 20:46
- Amazon Hançerleri kerem1135 19:50
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 19:26
- Macav Nicaraguensis Yavrular Hediye onuribrahim 19:10
- Nano Deniz Akvaryumu... onuribrahim 19:09
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 18:50
- 30x30x30 Extra Clear Akvaryum cyhn84 18:50
KULLANICILAR
- 74 Online Kullanıcı, 41 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.