Melek Balığı Saldırganlık
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2014 20:49
Merhaba,
375 lt akvaryumda 5 adet 2 yaşlarında yetişkin melek balığı bakıyorum. Balıklar 2 senedir birlikteler. 2 adet erkek 3 adet dişi melek balığı bulunuyor.
3 gün önce akvaryumdaki diğer melek balıkları erkek melek balıklarından birine saldırmaya başladı. Özellikle diğer erkek ve bir dişi, siyah renkli erkek melek balığına sürekli ve öldürücü şekilde saldırıyor. İlk saldırıın ardından saldıraya uğrayan melek balığını karantina akvaryumuna almıştım. Parçalanan yüzgeçleri ve derisi için B vitamini tedavisi uyguladım. Yüzgeçleri belli bir miktarda toparlanınca bugün tekrar ana tanka koydum ve balığı koyar koymaz yine aynı erkek ve dişi tekrar öldürücü nitelikte saldırdılar. Balığı tekrar karantina akvaryumuna almak zorunda kaldım ancak bu akvaryum küçük olduğu için uzun süre burada tutamam.
Saldıraya uğrayan melek balığı boyut olarak aynı boyutta ve herhangi bir saglık problemi yok. Daha önceden iki erkek arasında sürekli bir üstünlük kurma için mücadele bulunuyordu ve kendini titreme yoluyla koruyordu. Ancak şu anda iki balık birden saldırdığı için kendini koruyamıyor.
Sormak istediğim bu olay neden kaynaklanıyor olabilir ve saldırıya uğrayan melek balığını nasıl ana tanka tekrar adapte edebilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2014 01:24
Muhtemelen saldıran erkek-dişi eş tutmuşlardır ve bölgelerini koruyorlardır. Akvaryumunuz aslında büyük ama muhtemelen meleklerinizde büyük ve yetişkindir veya saklanacakları güzel yerler olmadığından ortada kalıp diğerlerinin bölgesine giriyorlardır.
Melekler yetişkin olduklarında bölgelerini savunma amaçlı saldırgan olurlar bu normaldir.
Eğer yapabilirseniz akvaryumu büyük bitkilerle süsleyip farklı bölgeler oluşturun meleklerin saklanabileceği. Veya eş tutan çiftiniz hariç diğerlerini akvaryumdan ayırın.ManDumster 2014-09-28 01:25:36
Melekler yetişkin olduklarında bölgelerini savunma amaçlı saldırgan olurlar bu normaldir.
Eğer yapabilirseniz akvaryumu büyük bitkilerle süsleyip farklı bölgeler oluşturun meleklerin saklanabileceği. Veya eş tutan çiftiniz hariç diğerlerini akvaryumdan ayırın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 13:01
Bende de tül kuyruk melek var orta boy iki tane. Küçük melek kuyruğunu yiyor, balık tepki bile vermiyor onlara akvaryumu ikiye bölmek zorunda bıraktılar. Cenk Bildir 2014-10-10 14:22:51
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2014 21:26
İlker Bey,
Geçmiş olsun. Ben de sizin gibi problemin önüne bir türlü geçemedim. 1 hafta boyunca balığı ana tankta bıraktım. Diğer balıkların bölgelerine girmemesine rağmen diğer iki melek balığı inanılmaz şekilde saldırıya devam etti. Saldırıya uğrayan balık bitkilerin arasına gizlenerek geçirdi bu bir haftayı. Belki alışırlar diye süreyi uzun tuttum ama nafile. Saldırıya uğrayan balık siyah, akvaryumun kumu siyah. Balık dipte bitkinin arasında saklanıyor, ben bile belli belirsiz görebiliyorum balığı yine de diğer 2 balık başlarını bitkilerin arasına sokup balığı tartaklıyordu. Bu şekilde 1 hafta geçti tabiki balığın bütün yüzgeçleri derisi paramparça oldu. Çözüm bulamayınca bende o balığa özel 80 litrelik yeni bir akvaryum aldım ve balığı o akvaryuma koydum. Belirli bir süre yüzgeçleri derisi düzeldi. Şu anda formunda herhangi bir problem yok. Yeni akvaryumunda yaşamına devam ediyor.
Ancak balık bu akvaryuma geçince fark ettim ki balıkta bir problem var. Vücudunda, formunda, yüzüşünde, çevreye ilgisinde herhangi bir problem yok. Ancak yem konusunda problem yaşıyorum. Yeme ilgisi var. Yem atınca hemen yeme saldırıyor ancak yemi çok zor yutuyor. Yemi yutana kadar bir kaç kere titriyor, baş bölgesini bir tarafa doğru kastırarak yemi zorla yutuyor. Sanki boğazında birşey varmışta yutamıyormuş gibi. Çok yavaş ve zahmetli yem yiyor. Denemek için grindal kurt attığımda ise kolaylıkla kurtu yutuyor. Sıkıntı ne bilemiyorum ama benim tahminimce ana tankta diğer meleklerin bu kadar agresif bir şekilde bu balığa saldırmasının nedeni balıktaki tespit edemediğim sağlık problemi. Yani hasta veya zayıf olduğunu hissediyorlar ve ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar.
Ben başka açıklama bulamadım çünkü balıklar uzun süredir bir arada. Saldırıya uğrayan balık diğer balıkların bölgesine girmiyor. Bölgeyi bırakın akvaryumda arayıpta bulamayacağınız gibi saklanıyor yine de saldırıya uğruyor. Bu balığa karşı bu kadar agresif olan balıklar akvaryumda bulunan ve yavru sayılabilecek kadar küçük olan bir başka melek balığına ise dokunmuyorlar bile.
Belki sizin balığınızda da benzer bir durum vardır. Tespit edemediğiniz bir hastalığı vardır ve bu nedenle saldırıaya uğruyordur veya tul kuyruk melek balığının uzun kuyruğu ve kuyruğun suda dalgalanışı diğer melek balığının ilgisini çekiyordur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir