Maymun Kafa Yemleme!


TurkuazPetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 28/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 408
TurkuazPetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2008 17:56

Merhabalar. 2 gün önce 13-14 cmlik erkek maymun kafamın karnı ciddi şekilde şişmişti ve rahatsızdı. Bende bunu dün ayrı bir tanka aldım. Ama balığı kurtaramadım ne yazıkkiCryCryCry. Önceden de böyle durumlarla karşı karşıya gelmiştim. Discus Vitagraft yem kullanıyordum. Baya pahalı yemdi. Ben yemden dolayı olduğunu biliyorum ancak sizin başka bilgilerinizin olacağını düşündüm. Eğer yemden dolayı ise sizce maymun kafalar için EN SAĞLIKLI VE EN İDEAL yem hangisidir. Yardımlarınızı bekliyorum. teşkk.

 
                             SaYgILaR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

T.T.Çevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2007
Mesaj: 22
T.T.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2008 23:54
Merhaba sezgin kardeşim, öm da atmışsın ama buraya yazma gereği duydum,
dediğin karın şişme olayını maymunkafada bende yaşadım ve balığı kurtaramadım ne yazık ki, yemden olması bir ihtimal fakat bence bunu nedeni başka birşey çok nadir olan bir olay ve gerçekten anlaması bence çok güç nedenini.Çok üzüldüm balığın için.
Yem olayına gelince ben şimdiye kadar tüm maymunkafalarımı tetrabits ve sera flora ile besledim yani etçil ve otçul olarak.Her zaman otçul yeme karşı daha iştahlılar fakat ana öğün tetra bits gibi etçil yemler vermelisin die düşünüyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakkishakÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2006
İl: Denizli
Mesaj: 34
hakkishakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2008 22:56

Bende Maymunkafa kayıpları yaşıyorum şu anda, karnı şiş gözler patlak patlak. Bana parazit yada başka bir hastalık gibi geliyor. Daha önceleri Nitrit ve Nitrat dolayısıyla oluyo sanmıştım bu değerleri sıfırladım ama halen dengesiz bi şekilde yüzüyor. Ben önceleri ana Tanganyika tankımdaki Calvus, Lelupi lerin Maymunkafaları rahatsız ederek ısırdıklarından şüphe ediyordum ama Yavru Lepistes akvaryumuna aldığım Maymunkafalarımdan 1 kaç tanesini kaybedince sorunun başka bi şey olduğu anladım. Şu anda balığı izliyorum sadece ama sanırım yakında ölecek.

Yem olarak Seranın bitkisel ve etçil tablet yemlerinden kullanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 00:12
Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu hastalıktan haberiniz yok.Umarım bir faydası dokunur.
 
Dropsy

Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür. Dropsy'nin en muhtemel etkeni vardır:

1.        Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler.

2.        Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması.

3.        Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.

Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer.

Dropsy tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun.

Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir.

Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın

 Not:Yazılar alıntıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakkishakÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2006
İl: Denizli
Mesaj: 34
hakkishakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 17:39

Arkadaşlar benim maymunkafa daki ( Dropsy ) şişlik normale döndü.

Uyguladığım tedavi şöyle;

Seranın Bactopor Direct tablet  50 litre suya 1 tablet olacak şekilde kullandım. 3 gün sonra % 50 su değişimi yapıp Seranın aquatanı ile beraber kullandım. Aynı işlermi 3 defa tekrarladım.

En sonun da ölen yararlı bakterilerin yerine oturması için Sera Nitrivec kullandım.

İyi günler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir