Mayalı Sistem Neon Tankı (S2Neon ve Katil Eklendi)


BlueFallÇevrim Dışı

[B]10683,3[/B]
Kayıt: 14/05/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 722
BlueFallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 19:52
Uğur bey bu biraz kişisel gözlemler birazda başka üyelerin konularını incelemekle oluşan bir düşünce. Bende aydınlatma/gübreleme süreçlerinde birçok deneme yaptım. En stabil sonucu parçalı aydınlatma verdi. 9-10 saatlik kesintisiz aydınlatmada ciddi yosun sorunu yaşadım. Birde tahminimce  (bilimsel bir dayanağı yok) aydınlatmaya ara verildiğinde bitkiler ortamdaki besini depoluyor sonra aydınlatma başladığında çok daha iştahlı bir fotosentez gözlemledim. Bu fikre bir dayanakta şu; esas gübrelemeyi tankı ilk oluşturduğum sıralarda ışıkların yanmasına yakın yapıyordum, şimdi gece yatarken yapıyorum her iki durumu karşılaştırdığımda gece yatarken yaptığım şekliyle ciddi denebilecek şekilde verimli oldu. Bu da bitkilerin besini depolayıp kullandığı ihtimalini güçlendiriyor gibi. Bu durumu ve bu şekilde uygulamayı bir kaç üyede daha gördüm.
Elbette aydınlatmayı etkileyecek çok değişken var, herkesin lamba tipi,toprak yapısı, kullandığı gübrenin markası, kuıllandığı bitki türleri farklı. Tabi bu durum olması gereken aydınlatma süresini de etkiliyor. Sizin zeminde cuba varken bende parvula var. Siz daha bilirsiniz ki cuba parvulaya oranla çok daha fazla fotosenteze ihtiyaç duyan bir bitki (bu parvula fotosentez istemez demek değil).
Son olarak doğada elbette parçalı aydınlatma yok, ama elimizdeki akvaryumlarda aydınlatma dışında kaç durumu doğayla eşdeğer ölçülerde yapabiliyoruz ki? Yani aydınlatmayı doğadaki saatlere uygun yaptığımızda geri kalan değerler nolacak? Mesala biri gelip doğada varillerle bir göle potasyum gübrelemesi de yapmıyor ama biz akvaryumumuzda yapıyoruz.
Tekrar edeyim yukardaki verdiğim bilgiler uzun süreli gözlemlerin sonucudur.
Saygılar...
BlueFall2013-10-22 20:00:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 23:26
Ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim. Ben de bir süre aralık vererek aydınlatıp gözlem yapayım o halde. Belki bende aynı verimi alabilirim aydınlatmadan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliergennÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 129
aliergennÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 23:51
Tebrikler akvaryumunuz çok hoş gözüküyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DnzdzcnÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 54
DnzdzcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 11:57
[QUOTE=mehmetcelik]Selamlar

Mayalı sistem CO2 kullanıyorum.  benim sistemimde low tech bir yapıya sahip resimleri de şu şekilde





[/QUOTE]

Başarılı bir akvaryum olmuş fakat 330 litreye mayalı sistem yeterli oluyormu benmde 240 litre bir ciklet akvaryumum var yeni kurdugum akvaryumda tecrübe kazanıp ciklet akvaryumumu bitkiliye cevirmeyi düşünüyorum mayalı sistem yetmiyor vs. birşeyler duymuştur ama nekadar dogrudur bilemedim :)


[QUOTE=AnkaraALİ]Tebrikler akvaryumunuz çok hoş gözüküyor.[/QUOTE]
Teşekkür ederim Ali Bey :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir