Malawiler canlı doğuran oluyor 255 lt


Bukalemun012Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 598
Bukalemun012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 23:34
Arkadaşlar malawilerimden sıkıldım gittim takas yaptım canlı doğuran aldım. Akvaryumumu düzenledim(bitki eklenecek) Şimdi balıklar akvaryum suyu oturana kadar orada kalacak 255 lt tank canlı doğuran cenneti yapacağım :) İlk olarak bu balıklar nasıl doğuruyor, doğurduğu zaman ne yapılmalı, yavruları tanktan ayırmalı mıyım, yavruluk kullanmalı mıyım? Bir de neyim eksik, neyim fazla söylerseniz arkadaşlar :) Yine çok soru sordum (neonlar hakkında bilgi istiyorum nasıl doğurur, nasıl bakılır ve de karidesler)


BeZGiN2013-03-13 10:36:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 23:44
Akvaryumun bolca bitkili olursa eğer yavruları ayırmaya gerek yok. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yigit41Çevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 311
Yigit41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 00:03
Öncelikle merhaba kardeş. Canlı doğurana başlamadan önce seni uyarmam gereken hususlar var. Balığı kesinlikle ama kesinlikle yavruluğa alma. Bu canlı doğuran besleyicilerin en büyük hatası bence .
Balığını ayrı tanka aldığın zaman strese giriyor bazen yem yemiyor ,bazen ise yem yiyor ama doğurmuyor. Stresten dolayı 6 aya kadar geciken doğumlar gördüm . Ve kendim de denedim çok başıma geldi stresten dolayı doğurmuyor , tank ne kadar büyük olursa olsun.Bu hatayı öncelikle yapmamalısın bence . Akvaryumunu bol bitkili yap , hiçbir şey olmaz.Neon tetra üretilmesi zor bir balıktır çok kolay üremezler. Loş bir ışık lazım ve yumurtaların kurtarılması için tabanın misketle kaplı olması lazım.Bu arada canlı doğurana hoşgeldin . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denizim20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1889
denizim20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 10:31
Öncelikle yeni maceranız hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum.Canlı doğuranlar ucu bucağı olmayan,sayısız renk ve varyasyonda olabilen nadir türlerden biridir o yüzden diğer balıklardan daha farklıdır.Akvaryumunuzu bol bitkili bir tank haline getirebildiğiniz takdirde balıklarınızı daha da mutlu ettiğinizi göreceksiniz.Onun haricinde canlı doğuranlar yavrularını yiyebilen balıklar olduğu için mutluluk harici,yavruların da saklanmasını sağlamış olacaksınız.Isıtıcı yaz kış farketmez 26 derecede sabit olmalı diye düşünüyorum.Onun haricinde neonları canlı doğuranlarla uyumlu görmüyoruz çünkü su değerleri aynı değildir ne yazık ki.1 erkeğe 3 dişi düşecek şekilde bir ayrım yapılmalıdır balıklarda.Canlı doğuran akvaryumuna ayrıca elma salyangozu,vatoz ve çöpçü de konulabilir ki bence akvaryumun demirbaşlarıdır bu canlılar.Şuanda söylemem gerekenler bunlar,merak ettiğiniz bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cief17Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 542
cief17Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 11:03
Canlı doğuranlar çok eğlenceli balıklardır. Bitkili akvaryumu sevmeleri ve birçok bitkiyle uyumlu yaşayabilmeleri enfes tanklar dizayn etmemize olanak sağlar. Bol bitkili alanlarda yavrularının saklanması ve bir arada büyümeleri, doğum anını görünteleyebilmeniz hatta kendinizi kaptırdığınızda dişiyle beraber ıkınmanız vb.. :)) oldukça zevkli zamanlar geçirtirler insana...Hayırlı olsun, iyi bir karar vermişsiniz. Şahsen bu ortama neon eklemenizi önermiyorum. Neonlar hem daha hassastırlar,hem yaşam süreleri daha kısadır, hemde canlı doğuran yavrularını afiyetle yerler:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alicankatipÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 399
alicankatipÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 11:13
Öncelikle iyi günler Canlı türlerde de bence lepistes düşünüyorsanız güzel varyetelerden sadece bir tür bakmanız güzel olur , diğer durumlarda kırılmalar olabiliyor tercih edilen bir durum değil , veliferialar molylerde renk uyumu bence yakın türler seçseniz çok şık bir bitkili olabilir . Bitki temininde yardımcı olabilirim ÖM atmanız yeterli

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1169
doguseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 11:17
Öncelikle verdiğiniz bu doğru ve güzel karar için tebrik ederim. Sorularınızı yanıtlamaya çalışayım.
1- Sizin de bildiğiniz gibi bu canlılar canlı doğum gerçekleştiriyor. Doğum esnasında yapmanız gereken bir şey yok ama öncesinde ve sonrasında yapmanız gereken bir kaç şey mevcut.
- Doğumların ana tankta olması, yavruluk vb şeyler içinde olmaması en sağlıklısıdır.
- Akvaryumunuzu bol bitkili yaparsanız dişiniz doğum esnasında onların arasında saklanabilir, erkeklerin gazabından korunabilir.
- Bitkiler sık ve bol olursa yeni doğan yavrularınız rahatlıkla bunların arasında saklanarak kurtulabilir.
- Erkek / dişi oranınızı 1/3 oranında yaparsanız; doğum öncesinde, doğum esnasında ve doğum sonrasında dişileriniz erkekler tarafından daha az hırpalanır ve daha sağlıklı bir ortam oluşur.
- Yavrularınıza canlı yem verirseniz gelişimleri daha sağlıklı olacaktır.
2- Neonlar ile canlı doğuranlar aynı akvaryumda bakılmamaldır. Bu iki tür farklı su değerlerini severler ve farklı su değerlerinde yaşarlar. Şöyle örnek vereyim, neonlar 5-7 pH isterken lepistesler 7-8,5 pH ister.
3- Canlı doğuran tankları için olmazsa olmazlar; filtre, ısıtıcı, hava motoru(bol bitki varsa gerek kalmayabilir), canlı bitki. Bunların dışında tankımızın en çalışkan canlısı olan cüce vatoz, dipteki kalan yemleri tüketen çöpçü, elma salyangozu vb, bitkilerden gelebilecek adi salyangozları afiyetle tüketen helena salyangoz ve karides türlerini de bu renkli canlı doğuran tankına ekleyebilirsiniz.
4- Akvaryumu kurduktan sonra; düzenli dip çekimi aksatmazsanız, yem ve öğün çeşidini artırırsanız(ıspanak, bezelye, artemia vb.), su değerlerini istenen aralıkta tutarsanız gayet sağlıklı bir canlı doğuran tankınız olacaktır.
Sağlıklı balıklar.

doguse2013-03-13 11:23:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bukalemun012Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 598
Bukalemun012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 16:20
Arkadaşlar öncelikle çok teşekkür ediyorum sizlere şuan akvaryumda 10-12 neon 6 lepistes 3 plati 1 tetrazon (araya karış mış :) ) 3 plati 2 elma salyangozu 2 cüce vatoz ve 2 adet kiraz karides var bunlar uyugun mudur ?(neonlar yaşamları şimdilik sürdürsünler bir sorun olursa çıkarırım ) max kaç balık daha ekleyebilirim ? vede kaç kiraz karidesi daha almalıyım ? bitki için ne tavsiye edersiniz ben orta kısma moss diğer yerlere akvaryumumdaki bitkilerden daha fazla alırım diye düşündüm ama ???


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir