Lepisteslerim ölüyor ne yapmalıyım


mehmetkarkarÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 2
mehmetkarkarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2012 13:52
Fotoğraf:

Uploaded with ImageShack.us

Canlıdaki Belirtiler: Kafa üzerinde morarma renkte solukluk

Akvaryum Kapasitesi (litre): 75

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 adet çöpçü 20 adet lepistes (60tan 20'ye düştü 1 hafta içerisinde)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık yaklaşık 30 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Son 2 Hafta içerisinde akvaryum değişikliği yaptım
1 hafta önce 2/3 su değişimi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denizim20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1897
denizim20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2012 14:19
75 litrede 60 balık besliyorduysanız ölümler gayet normal.Akvaryum hacminiz yeterli değilse bazı balıkları elden çıkarmanız en doğrusu olacaktır.30 derece sıcaklık çok fazla bu arada.Havalandırmada yetersiz kalırsa balıklarınız oksijensizlikten ölebilirler.Isıyı düşürmeye çalışın.Nitrat seviyesi yükselmiş olabilir.Dip çekimini en son ne zaman yaptınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetkarkarÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 2
mehmetkarkarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2012 14:49
Ben bu balıkları dha önce 35 lt br akvaryumda besliyordum ve 4 aya yakın hiç sorun çıkmadı. Hava 40 dereceyken akvaryumun 30 derece olmasına yapabileceğim birşey de yok 2 gün önce dip çekimi yaptım balıklarımda anormal hastalık tarzı bir durum var anlayamadığım onun için yardım istemiştim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YakupylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 34
YakupylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2012 23:59
[QUOTE=mehmetkarkar]Ben bu balıkları dha önce 35 lt br akvaryumda besliyordum ve 4 aya yakın hiç sorun çıkmadı. Hava 40 dereceyken akvaryumun 30 derece olmasına yapabileceğim birşey de yok 2 gün önce dip çekimi yaptım balıklarımda anormal hastalık tarzı bir durum var anlayamadığım onun için yardım istemiştim [/QUOTE]

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Kendi başıma gelen bir hastalığı anımsattı umarım o değildir. Collumminaris adında bir bakteriden kaynaklı hastalık , lepsitesler için olabilecek en kötü hastalık olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 100 civarı llepsitesi 10 gün içinde kaybettim 1 tane bile kalmadı. O günden beri lepsites beslemiyorum.

Aşağıda alıntı yaptığım bir yazı var eğer bu hastalıksa teşhis etmenizde yardımcı olur diye düşünüyorum.

NASIL ANLASILIR ? ( Teshiş etme ) Diagnoz : Balıkta beyaz dudaklar,yapışmış yüzgeçler,yüzgeçlerin uçlarında beyazlıklar. Vücuda yayılan beyaz kepeksi doku. Balığın akvaryum yüzeyinde veya alt kısmında kontrolsüz sallanmalar. Balığın kendi etrafında takla atarak dönmesi veya akvaryumda bir daire çizerek dönmesi.

 

Tanım: Columnaris Bakteri Hastalığı' nın diğer adı da Flexibacter columnaris' dir . çok hızlı yayilan ve anında tedavi edilmesi zorunlu olan hastalıktır. Bakteri balııın herhangi bir bölümünde olabilir, ve hızla yagınlaşır. Genelde hastalııın (bakterinin geciş nedeni ise satıcıdan kaynaklanan veya plastik materyallerden geçen bir bakteridir. Akvaryumda çok balığın bulundugu ve az su hacimleri durumunda da ortaya çıkar. Yani bir balığa düşen yüzme alanın kisıtlatmaları ilede görülebilir. Akvaryumculardan eve getirilen plastik taşıma torbasından da geçen bir hastalıktır. Bu bakteri hastalığı çogunlukla canlı doğuranlar ailesine mevcut balıklarda görülmektedir.

 

Tedavi/uygulamalar: Tedavide eğer dikkatli olunursa ve aynen uygulanırsa ilaca gerek yoktur. Ama hasta olan balık ayrı bir akvaryuma alınarak özel bir tedaviye ve en hızlı bir şekilde uygulama yapılmalıdır. Eğer balık akvaryum zeminine/üstünde oturmuş kontrolsüz bir biçimde sallaniyor ve kuyruk yüzgeci yapişmiş ise beyazliklari beklemeden tedaviye başlanmalıdır. Vücuda yerleşen bakteri diş tepki olarak bu davranışları gösterir. Ve akvaryumcunuzda balık almadan önce dikkat edeceğiniz en önemli konu ise balıkların dengeli yüzmeleridir. Ama bu bakterinin balıkta olmasıda akvaryumcunun elinde degildir. Tedavi için karantina akvaryumunda her 3 günde bir %80 su degisimi uygulanmalıdır. Su sıcaklıgı 24 °C geçmemelidir ve az miktarda iyotsuz tuz atılmalıdır. (her litreye 4 gr). Tedavi süresi 10 gündür. Eğer istenirse karantina altına alınmış balık/balıklar agağıdaki ilaçlarıda kullanabilirler.

era bactopur, Sera Baktopur direct


Umarım bu hastalık değildir. Geçmiş olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ayhancanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 191
ayhancanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 00:16
Sıcaklık biraz fazla 28'e düşerse iyi olur çok fazla su değişmişsiniz iç filtre olmaz dış filtre taktırsanız iyi olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Atölye AkvaryumÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 176
Atölye AkvaryumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 22:32
Mutlaka pipo filtre kullanın ve sık sık YIKAMAYIN... Hatta hiç yıkamayın 3-5 ayda bir akvaryumun kendi suyu ile birkaç kez sıkıp bırakın yeter temizlik için. Bunu niye yazdım derseniz, pipo filtreler her tür balık için yararlı bakteri kültürü adına olmazsa olmaz ekstra güvenlik araçlarıdır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir