Lepisteslerim ölüyor :(Herşey 0dan
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 17:23
Merhaba abilerim ablalarım ve kardeşlerim ilk önce ben balık hobisine yeni başladım kuzenimin sayesinde ve büyük hatalar yaptım akvaryumu yeni aldım ve cahilce dinlenmiş suyu koyup lepistesleri içine attım 4 dişi 2 erkekti sonra bugün 3 balığım birden öldü ve Bir tanesi doğurmasına yakındı 2 erkek 1 dişi kaldı ilk önce sizden nasıl ve niye öldüklerini önerilerinizi veya bu akvaryumda başka hangi tür balık besleyebilirim ama önceliğim lepistes çünkü tatlı balıklar izlemesi güzel kuyrukları rengarenk :D güldüğüme bakmayın şuan çok üzgünüm sonuçta onlar canlı
AKVARYUM :
50x40x19
Litresini tam hesaplayamadım 35 40 lt geliyor
İç filtrem var
Canlı bitki yok
Isıtıcı (alınacak)
hava taşı (alınacak) hava motoru var
Dip sifonu (alınacak)
eksiklerim olabilir bunları söylerseniz benim üzüntümü birazda olsa gidermiş olursunuz ben önceden sadece japon balığı besledim 8 ay boyunca yaşadı ve akvaryumdan dışarı atladı
Eksiklerimi 3 gün içerisinde alıcam.
küçük akvaryum almamın sebebi yerimin olmaması kapıcı dairesinde yaşıyoruz ve ev 2 oda inanınki yer yok laptop alıp bilgisayar masamı boşaltıp orayı biraz ferahlatıp akvaryumu yemlerini koyup priz çektim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 17:49
8 ay japon beslemişsen yaşatmışsan iyisin aynen öyle bunlarıda besle, Yeni kurulan akvaryuma su eklenen akvaryumlarda amonyak ilk haftalar yüksek olur, nitrit yüksek olur bir aydan sonra yavaş yavaş faydalı bakteriler oturur su daha yaşanır hale gelir, sen bu sürede fazla balık alma su değişimi yap haftada bir 1/3 oranında yahut biraz daha fazla olabilir. Birde 38 litrelik akvaryumun, böyle bir akvaryumda kullandığın iç flitrenin debisi önemli aşırı akıntı yapmamalı böyle bir iç filtrede Qmax:300 L/H debiyi geçmezse iç filtren iyi olur. hava taşın varmış imkan yoksa sadece hava taşı ile balık beslersin ben 5 senedir 50 litreye yakın akvaruymumda sadece hava taşıyla balık besliyorum birde ısıtıcı zeminde kum var işte hava taşı kumun içine gömülü dip çekimi yaparım artıkları dışkıları dipten topların 5 günde bir su çekimi yaparım yüzde 50 klorsuz akvaryumla aynı ısıda su eklerim klorsuz su nasıl elde edilir, çeşmeden suyu kapasız bir kaba doldurursun odada bekletirsin 3 gün kadar kloru uçar bu su kullanıma hazırdır akvaryum suyuyla aynı ısıya getirir kullanırsın. Debi miktarı iç filtrenin üstündeki etikette yazar. Isıtıcı kışın çok lazım egerki oturduğun evde gece gündüz kalorifer, kombi benzeri ısıtıcılar yanıyorsa ısı değişimi olmuyorsa gece 23-26 araları sürekli sabitse kışın ozaman ısıtıcıya bile gerek yok ama gece yaşadığınız ortamda evi ısıtma sistemleri kapatılıyorsa ozaman kışın özellikle gece ısıyı sabit tutmak içni bir ısıtıcı gerekli olacaktır canlı doğuranlarda özellikle akıntının kuvvetli olduğu bir yere takarsın ısıtıcını sadece hava taşı kullanacaksan akvaryumda ozaman hava taşının baloncuklarının uçuştuğu yerin içine monte edersin az bir akıntı geçmeli çünkü iç filtreni nolduğu suda sağlıklı çalışması için. Sana link ekliyorum. Onu okursan yeni kurulmuş bir akvaryumdaki gereksinimleri anlarsın. Lepisteslerde bir sorun daha var akvayumcudan alınca eve ekleyince bakteriyel parazitsel hastalıklar taşıyabiliyorlar evdeki tüm balıkları öldürebiliyor geni balıktaki bakteri parazitsel şeyler bu canlı doğuranlarda büyük sorun. onun içinde birşey ekleyeceğim sana okursun.
mesutok 2015-04-15 17:50:30
YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :
1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.
2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.
3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.
4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.
5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.
6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.
7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.
8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.
Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.
Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.
Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 20:26
mesut abi sana gerçekten teşekkür ederim şimdi ufak 2 sorum var tankımın içinde şuan 3 tane lepistes kaldı 2 erkek 1 dişi hatta 1 tanesi suyun hep yüzeyinde 2 tanesi fırıl fırıl dolaşıyor bir aşağı bir yukarı sağa sola ben bu balıklarım ölmezde yaşarsa başka bir kapta tutup tankımı yeniden kursam ısıtıcıyı çalıştırıp 26 dereceye getirsem ondan sonra atsam balıklara bir zararı olurmu
birde bu ilaçları hemen alamam gibi gözükmüyor tableti alırım eczane tanıdık mikofishi öbür hafta alırım hava motorunu geceleri açık bırakmayı düşünüyorum zira iç filtre acayip ses çıkarıyor
birde ben akvaryumcuya sormayı unuttum şuan bende pul gibi bir yem var renkli bunu sabah akşam veriyorum 1 tutam yetermi
Çok olduğumu biliyorum ama birde canlı bitki gerçekten şartmı yavru olunca petşişeden yavruluk yapmayı düşünüyorum şimdilik ilerde bilgisayarımı kaldırabilirim yada satabilirim o zaman 1 mt tank alıcam tabi yavrulugada bunu kullancam ?
sorularımı cevaplarsanız gerçekten beni mutlu ederseniz şahsen ben anladımki sınavlara çalışırken sıkılırım okumaktan kitap okumam ama şu 3 gündür paso okuyorum lepistesler hakkında her şeyi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir