lepisteslerim hep yukarda ve hareketsiz toplanmıs


karagozz42Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 29
karagozz42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:19
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:hareketsizlik ve aynı yerde toplanıp kalma

Akvaryum Kapasitesi (litre):40 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:10 lepıstes 2 platı 3 elma salyangozu cobambo bıtkı ve rafyalar

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:beyaz benek ılacı gunde 6 7 damla 4 gundur

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :2 haftalık  bır akvaryum aldıgımdan berı hıc bır sorunları yoktu keyıflıydıler ama bugun rafya eklemesı yaptım cunku 4 lepıstesım hamıle ve yavrulamak uzereler  ve bu gunden sonra hepsı aynı yerde yuzeyde toplanıp korkaklık hareketsızlık ve oldugu yerde durmaya basladılar lutfen yardım edın bılenler yardımcı olursa cok tesekkur ederım...

Vieja2014-04-16 09:23:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mineralÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 200
mineralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:50
Akvaryumu alıp hemen aynı günmü balıkları eklediniz ??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karagozz42Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 29
karagozz42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 22:02
Hayır  2 hafta once akvaryumu aldım suyunu doldurdum motorunu taktım yukardan su salıyor kucuk selale denıyor herhalde 2 gun bekletıp balık aldım ve akvaryuma koydum ısıtıcı almamıstım su anda gıdıp onu aldım taktım bu yuzden yapmıs olabılır dıye :( Vieja2014-04-16 09:23:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mineralÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 200
mineralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 00:45
Isıtıcının derecesini kaça ayarladınız?

2 gün akvaryumda bakterilerin oluşması için çok az bir süre akvaryumunuzun azot döngüsü tam oluşmamış bu yüzden balıklarınız sudaki dengesizlik yüzünden hareketsiz diye düşünüyorum..

Şu linkleri inceleyin.

http://www.akvaryum.com/yeni_kurulan_akvaryumda_hizli_su_berraklastirma_makaler_21_5020.asp

http://www.akvaryum.com/forum/nitrit-nitrat_dongusu_k33217.asp




Kurulmuş Bir Akvaryumda Azot Çevrimini Etkileyen Faktörler

Bazı şartlar altında, akvaryumunuzdaki amonyak ve nitrit seviyeleri sıfırdan tekrar tehlikeli seviyelere çıkabilir. Bu şartları aşağıda sıralayıp açıklayacağım:

  1. Akvaryuma yeni balık eklemek: Akvaryumda, amonyak ve nitrit seviyesinin sıfır olması, bu molekülleri yiyerek büyüyen bakterilerin yeterli sayıya ulaştığı anlamına gelir. Bu bakterilerin bir özelliği, bölünmelerinin uzun sürmesidir. Eğer akvaryuma yeni balıklar eklerseniz, yeni eklediğiniz balığın ürettiği amonyağı yiyecek kadar bakteri akvaryumda olmadığı için amonyak seviyesi yukarı çıkacaktır. Amonyak seviyesini tehlikeli düzeye çıkarmamak için sadece bir balık ekleyip, amonyağın tekrar sıfıra inmesini beklemek gerekir. Amonyak arttığında, amonyak yiyen bakteriler daha fazla çoğalıp amonyağı tekrar sıfırlayacaklardır. Daha fazla balık eklemeden önce, amonyağın tekrar sıfırlanmasını beklemek gerekir. Yeni başlayanların yaptığı en buyuk hatalardan birisi akvaryuma başlangıçta çok balık koyup onları amonyakla zehirleyip öldürmektir.

  2. Akvaryumda dip temizliği (çakıl, kum, vs.) yapmak: Akvaryumunuzun dibini temizlerken çok dikkatli olmalısınız. Her şeyi çıkarıp kaynatmanızı ya da çamaşır suyu ile yıkamanızı tavsiye etmem, çünkü azot çevrimini yapan yararlı bakteriler filtre, çakıl, kum taneleri üzerinde, ya da akvaryumda ki diğer süs eşyaları üzerinde yaşarlar. Her şeyi bir defada temizlerseniz, tüm bakterileri öldüreceğiniz için, amonyak seviyesi hemen yükselip balıklarınızı zehirleyecektir. Eğer dip temizliği yapıyorsanız, filtreyi ayni zamanda temizlemeyin ya da akvaryumdaki şeyleri tek tek bir kaç gün arayla temizleyin.

  3. Filtre temizliği yapmak: En çok önem verilmesi gereken temizlik filtre temizliğidir. Çünkü filtrede su akıntısı olduğu için bakteriler en çok burada yaşamayı sever. Diğer bir deyişle akvaryumdaki bakterilerin büyük çoğunluğu filtrede yaşar. Eğer filtreniz iki aşamalıysa işiniz kolay. İki aşamalı filtrelerde filtreye ek olarak birde sünger vardır. Filtreyi değiştirirken ya da temizlerken süngere dokunmayınız. Sünger bakterilerin üremesi için oradadır. Eğer iki aşamalı bir filtreniz yoksa, yeni filtreyi taktığınızda eskisini akvaryumun içinde bir iki gün bırakın. Bakteriler yeni filtrenin üzerine yapışıp orada çoğalmaya başlayınca, eskisini çıkarıp atabilirsiniz.



..........................................................................................................................................................

Bunun dışında yukarda olmaları akvaryumunuzun havasız kalmasından olabilir. Şelale filtre demişsiniz suyu akvaryuma boşaltırken hava kabarcığı çıkıyormu akvaryumdan??

Yüksek ihtimalle havasız kalmalarından.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karagozz42Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 29
karagozz42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 07:54
Evet kabarcık cıkıyor ve soyledıgın konularıda ınceledım kardesım cok sagol yenı 3 tane balık eklemıstım ama bu akvaryum 2 haftalık o yuzden bısey olmaz dıye dusunmustum ısıtıcıyıda 28 dereceye ayarladım sımdı baktım balıklar aksamkınden bıraz daha canlılar aksı bı durumda yıne yazarım yardımcı oldugun ıcın mınnettarım eyvallah... Vieja2014-04-16 09:23:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hüseyin KARTAL Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2013
İl: Malatya
Mesaj: 119
Hüseyin KARTAL Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 08:47
Bence hava yetersizliğinden olabilir.en güzeli hava motoru alın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir