lepistes üretim satış pazarlama


rockchyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 4
rockchyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 17:56
Herkese merhaba İzmirde ikamet etmekteyim ege su ürünleri mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim ev arkadaşım aynı zamanda sınıf arkadaşım uzun yıllardır bu hobiye gönül vermiş insanlarız evimizin bir odasından başlayarak Allah'ın izniyle daha da büyüterek akvaryum balığı üretimine başlamak için ilk adımlarımızı attık maddi gücümüzün elverdiği ölçüde tanklarımızı kurduk. sizlere tecrübelerinizin yolumuzu aydınlatması ümidiyle izninizle bir iki sorum olacak.

İlk olarak lepistes üretimiyle başlayıp önümüzdeki aylarda ek tanklarla diğer canlı doğuran çöpçü ve vatoz üretimine adım atmak istiyoruz yardımlarınızı beklediğim konulardan biri şu; üretimini yapacağımız lepistesleri renkleri karışık bir biçimde mi yapmalıyız yoksa tek renk üzerinden mi gitmeliyiz tek renk deyince kimsenin aklına değerli bir tür gelmesin piyasayı bozmak niyetinde değiliz :) alman leopar tarzı zaten akvaryumcularda rahatlıkla bulunan renklerden bahsediyorum.

İkinci olarak yardımlarınızı beklediğim konu ise bu işin pazarı lepistes narin ve diğer balıklara nazaran hassas yapısıyla yaşatması bakımı zor bir tür ama tam aksine sağlığı yerinde olduğu zaman en rahat üreyen türlerin belkide başında geliyor önceliğimiz balıklarımızın sağlığı ve tabi ki buna müteakip dişilerimizden alacağımız yavrular sağlıklı bir şekilde yavru aldık ve büyüttük diyelim. peki bu işin pazarını nasıl oluşturabiliriz? Tek tek akvaryumcu mu gezmeliyiz? Yada siz değerli akvaristlerin bana sunabileceği başka tavsiyeleriniz var mı?

şimdiden yardım edemeseniz dahi değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim :)
rockchy2013-10-14 18:38:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1169
doguseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 19:42
Merhaba Furkan Bey.
Sizinde dediğiniz gibi lepistesler sağlıklı olduğu zaman ciddi miktarda yavru verir. Bu demek oluyor ki piyasada karışık veya tek tür alman lepistes sayısı oldukça fazla. Eğer özel tür üretmeyecekseniz bu türlerden ciddi bir gelir beklememenizi öneririm. Eğer özel tür üretecekseniz bu ciddi miktarda teorik ve uygulamalı bilgi, maddi güç gerektirir. Özel türe karar verirseniz sitemizde makaleler, yazılar mevcut faydalanabilirsiniz. Şahsi düşüncem karışık lepistes üretmeniz olacaktır.
Belli ki kafanızda bir hayaliniz var, hevesinizin kırılmaması için beklentileri taban seviyesinde tutmalısınız. Üretim tankı olduklarından rafyayı eksik etmeyin. Ne kadar az yavru kaybı verirseniz sizin için o kadar iyi olur. Tabi ki üretim akvaryumu diye ölü balıkları pet shoplar gibi günlerce suda tutmayın. Tankın tasarımı dışında her şeye azami önem vermeniz hem sizin hem de canlılarınız için iyi olacaktır.
Canlı sayınız belli bir seviyeye (satışa hazır hale) ulaşınca ilk olarak sitemizin ilan bölümünü kullanmanızı öneririm. Siz de bir hobici olduğunuzdan fiyatı piyasaya göre uygun tutarsanız tercih edilen siz olursunuz. Eğer anlaşabilirseniz bir akvaryumcu bulup ayda belli bir sayıda canlı verme şeklinde ufak bir anlaşma yapabilirsiniz. Akvaryumcu gezmektense bu tarz bir akvaryumcu bulabilirseniz daha iyi olacaktır.
İlk başta da dediğim gibi lepistesten ciddi miktarda gelirler beklemeyin. Lepisteslere nazaran çöpçü ve vatoz türlerinin (L serisi) piyasa değerleri daha yüksektir. Bununda sebebi lepistes gibi sık ve çok sayıda yavrulamaması, yavruları yaşatma oranının lepistese göre düşük olması, yavruların daha uzun sürede damızlık hale gelmesi vs diyebiliriz. Lepistesler size; tankın harcadığı elektrik, su vb. ve canlılarınızın tükettiği yemlerin parasını çıkarabilirsiniz. Eğer üste cebe para kalırsa ne ala.
Şimdiden sağlıklı yavrular, sağlıklı balıklar dilerim. Rast gelsin.


doguse2013-10-14 19:44:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rockchyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 4
rockchyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 19:56
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim ama benim amacım lepistesten para kazanmak değil daha çok lepistesi bu işte ilk adım olarak görüyorum. Ne yazık ki balık piyasası Çin'e kadar düştü ve çok nazik dayanıksız balık piyasada dolaşıyor. Yerli üretim balık her zaman ilk tercih olur diye düşünüyorum. 

Tabi ki şimdilik her şey hayal boyutunda ancak ortaya konulan her başarı öncesinde sadece hayalleri süslemiştir. 

Dediğim gibi lepistes sadece ilk basamağımız. Hemen peşine diğer canlı doğuran çöpçü ve vatoz türleri var niyetimizde. Şansımızda yaver giderse peşine ciklet türleri...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turgut06Çevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 166
turgut06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 20:33
Furkan bey bence lepistes besliyecekseniz tek renk balık besleyin.Moscov Bluu ve red.Bunu konuda size şöyle bir örnek veriyim  bundan 5 ay önce işyerimizdeki akvaryumumuzda 500 adet lepistesimiz mevcuttu  ,başka bir türe gecelim dedik ve elimizdekileri satmaya karar verdik bir kaç sitede ilan açtık ama ne yazıkki arayanlar o kadar komik rakamlar verdilerki mesala  0.25 krş .Olmadı akvaryumcuları gezelim en azından onlara satalım dedik neyseki en azından onlar 0.75 krş fiyat verdi ama onlarda balıkları getirin 3 ay sonra parasını alın veya yerine yem alın dediler.Sonuc elimizdeki bütün balıkları cevremizdekilere ücresiz dağıttık.Bence üretime başlamadan önce akvaryumcuların ve hobicilerin tercihlerini seçin.Örnek olarak ilanları takip edin hangi ilan daha çabuk gidiyor gibi.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir