Kuyruk Renk Solmasi , Kuyruk Erimesi [videolu]


cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2017 23:27
Merhaba Sevgili Hobidaslar ;

Akvaryumumda bir sorun bitiyor yeni bir sorun bas gosteriyor insallah bu sorunuda asabilirim kayipsiz [:)]...

Arkadaslar son 4-5 gundur akvaryumda hersey yolunda ve canlilar mutluydular.. Yemlerini guzel guzel yiyorlardi ...Ancak son 2 gundur baliklarin kuyruk ve yuzgeclerinde renk solmalari olmaya basladi.. Donemsel bir gecis olabilir diye dusunerekten normal karsiladim cunku herhangi bir duraganlik, yem yememe gibi bir durum soz konusu degildi..
Bugun baliklarima yem verirken kuyruk erimesinin basladigini farkettim videoda da sizler de fark edebilirsiniz.. Ve iki uc baligimda mevcut... Ancak hareketliler ve yem yiyorlar ... Simdilik sadece 6 damla metilen mavisi attim... Forumumuzda bir uye bununla gecirmis.

Bu kuyruk erimesi , hastalik sebepli mi ? Yoksa strese mi bagli ? Tabi su ara az yem veriyorum ama birbirlerinin kuyruklarini yiyeceklerini dusunmuyorum.. Attigim yem yere dusmeden bitiriyorlar..

Akvaryum 15 Litre , 5 lepistes var 15 tane 2 haftalik yavru lepistes var..

[VID]https://youtu.be/tjlAEiKHUrc[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2344
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2017 00:14
Metilen mavisi kuyruk erimesi tedavisinde bir işe yaramaz asla kullanmayın..

Bu hastalığın başlıca sebepleri; stres, uygun olmayan su koşulları, yetersiz filtrasyon, aşırı yemleme, yetersiz su değişimi vs vs diye bir çok sebebi olabilir. Genel olarak akvaryum suyunun uygun olmadığından kaynaklanmaktadır.

Tedavi için;
İlk başta akvaryum suyunu sık sık değiştirerek su kalitesini yükseltmelisiniz. Ayrıca çok kısa süreli tuz banyosu balığa iyi gelecektir.
Tedavi süresince mikofish tedavisi uygulamalı, canlı yem ve bemiks takviyesi ile balığa form kazandırmalısınız[:iyi:]

Beğenenler: [T]200271,cıbırlover1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2017 00:29
Cevabiniz icin tesekkur ederim Murat bey ;

Sanirim sizlerde baliklarda ki kuyruk erimesinin stress bazli oldugunu dusunmektesiniz...
Yarin ilk is olarak hemen mikofish alacagim...Ancak nasil uygulaacagim konusunda da yazabilir misiniz ? Yarin ayrica hemen dip cekimi yaparak suyu tazeleyecegim.
Forumumuzda bir uyemiz metilen mavisi ile tedavi ettigini yazmis bendeo sebeple kullanmistim.
Bu arada Bemiks dediginiz bildigimiz insanlar icin olan serum vitamin mi ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2017 00:53
Stresden ziyade kötü su şartlarına bağlı bakteri enfeksiyonu diyebiliriz. Bu enfeksiyonun ardından kimi zaman mantar gibi fırsatçı ikinci enfeksiyonlar gelebiliyor. Mikofish daha çok mantar içindir, baktopur doğrudan yüzgeç erimesi içindir.

Gidişat genelde şöyle oluyor. Su kötü olur, balığın bağışıklığı düşer - bakteriler hızlı ürer balık hastalanır. Akvaryuma ilaç atılır mevcut filtrasyon daha kötü olur, balığın kuyruk erimesi belki durru ama bu kötü şartlarda yeni bir hastalık çıkar veya balık amonyak - nitrit zehirlenmesinden ölür. Kötü sonu yaşamamak için eğer ilaç kullanacaksanız amonyak seviyelerinizi devamlı ammonia alert gibi bir ürünle kontrol edin. Aslında en iyisi balıkları önce su değişimi ve filtrasyon ile şartları düzelterek ilaçsız olarak bağışıklıklarına şans verip iyileştirmedir ancak canlı doğuranlar cichlidler kadar uzun süre bu hastalıkla yaşamayabilir, geç kalmanız ikinci enfeksiyon ve ölümleri başlatabilir. İlerlemenin hızına göre siz karar verin. Ya biraz su değişimi ve filtre iyileştirme ile daha stabil bir akvaryumda balıkları ilaçsız toparlatın. Ya da ilaç bol su değişimi ve ilaçla amonyağı kontrol ederek hastalığı atlatıp ardından hızla tekrar suyu ilaçtan arındırıp filtrasyonunuzu toparlamaya çalışın.

Beğenenler: [T]180849,mrtmct58[/T][T]200271,cıbırlover1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2017 10:33
Teşekkür ederim cevabiniz icin Rafet bey...
O zaman ilk olarak su değisimi yaparak birkac gun gozlemleyecegim.. Kuyruk erimesi devam ederse o zaman baktopur a baslarim ve her gun suyun belli bir miktarini degistirerek amonyum ve nitratin artmasini engellemeye calisirim...

Bugün sabah su değişimi sağlamama rağmen akşamüstüne doğru tekrar kontrol ettiğimde balıklarımdaki kuyruk erimesi ve yan yüzgeç erimelerinin devam etmesi sonucu ilaç tedavisine başlamaya karar verdim..
Sera bactapuru akvaryumcuma sorup istememe rağmen kendisi mikofish önerdi bende mikofish aldım.. Öncelikle balıklarımın yemini verdikten sonra 2.5 ml mikofishi akvaryuma koyup filtreyi ve ısıkları kapatıp hava motorunu en güçlü ayarda 1.30 saat bıraktım...
Sonra gelip filtreyi çalıştırdım...Işığı kapatıp çıktım... Sonrasında ilk kez 3 tane bezelye tanesi haşlayıp 2 sini 5 lepistesime birini de yavrularıma verdim.. Lepisteslerin iştahlı yemeleri fazlasıyla mutlu etti.. Hatta normalde sera flora yemlerini dahi bu kadar iştahla yediklerini görmemiştim..

Yarın öğleyin yine suyun %30-40 sini değiştirip kuyrukta erime devam ederse bir kez daha eklemeyi düşünüyorum...Tank 15 litre olunca yavru sağlığı açısından çok uzun süre kimyasal kullanmak istemiyorum..

Son olarak sormak istediğim soru filtre süngeri tedavi sonrası değiştirilmeli diye okudum. Ben filtreyi 18 tl ye almıştım sunsun marka değiştirmeli miyim yoksa bahsedilen değişim dış filtreler için mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir