Kuyruk Kısılması/ Erimesi (meleagris, Tanganyika )


UzmanarkadasÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2016
İl: Bilecik
Mesaj: 192
UzmanarkadasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2017 09:25
Hasan bey geçmiş olsun gerçekten can sıkan bir durum umarım biran önce balıklarınız eski haline kavuşur.
Diğer arkadaşların da dediği gibi kuyruk erimesi açıkça görülüyor. İlk başta bunun nedeni araştırmakta fayda olacağını düşünüyorum. Su şartlarından dolayı bu durum çok sık karşılaşıyor. Filtreniz varsa ilk başta bunu temizlemenizi öneririm ve mutlaka belli aralıklar ile su değişimi. Akvaryumda bulunan canlılarınız hepsinde bu durum söz konusu değilse mutlaka karantina tankı edinin.
Sağlıklı hobiler dilerim.

Teşekkür Edenler: [T]186203,HasanC[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2017 09:26
Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişlerdir zaten. İlk sayfada baktığım resimlere göre, kuyruk tamamen erimiş gövdeye dayanmış erime kuyruk bitmiş. alt karın altı pelvis yüzgeçlerinde ise uçlarda beyazlıklar farketidiyorum yanılmıyorsam, buda alt karın yüzgeçlerininide eridiği anlamına geliyor diye düşünüyorum. Resimdeki gibi beyazlıklar var zannedersem resimdeki kuyruk yüzgeci uçlarına bakın.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]

Forumda yıllar önce bir doktor arkadaşımız kuyruğu tamamen eriyen biten balığının kuyruğuna filmden protez kuyruk dikmişti onunla balık yüzüyordu. Size linki ekliyorum. Bu siz yaptırmayı düşünürmüsünüz bilemiyorum belki bir veteriner bu videoyu izletirseniz size yardımcı olabilir düşüncesindeyim. Kuyruk azda olsa varsa kendiliğinden uzayabilir zamanla erime durdurulduktan sonra.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/protez__kuyruk_video_eklendi_k215557_sn15.asp[/URL]

Onun haricinde karın altındaki yüzgeçlerin erimesinin durdurulması için aşağıda eklidiğim linki taklit ederek balıkların eriyen yerlerini kurtarabilirsiniz mikofish ilacı ile suyu açık yeşile sarıya boyayan bir yüzgeç erimesi çürümesi, mantar ilacıdır. akvaryumda sadece hava taşı çalıştırılır birde ısıtıcı hava taşına yakın. Sonra mikofish ilacıyla su açık sarı yapılır 3 gün bu suda yüzer ilgili balık, 4. gün su değişimi yapılır yine mikofish ilacı ile açık sarı yeşil gibi yapılır yine yüzer böyle erime durana kadar 2-3 parti tedavi yapılır genelde erime durur. Sonra yüzgeç uzamaya başlar.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_Iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL]

Yeni krulum bir akvaryumu bu, ilk 2 hafta amonyak çok yüksek seviyelere gelebilir yakıcı hale buda önce ince dokuları eritir yüzgeçler gibi. Onun için bu aralar su değişimini 4 günde bir yapın.

İmza kısmımda ayrıca Tedavi Edilebilmiş Balıklar ve Tedavi Yöntemleri linkide var inceleyebilirsiniz.[EDIT]mesutok,2017-01-04 11:09:09[/EDIT]

Beğenenler: [T]183529,Uzmanarkadas[/T][T]179361,erdemoguz[/T][T]191346,Fati Ev[/T][T]176810,Kromatit[/T][T]168058,erkamgok[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186203,HasanC[/T]
+1: [T]183529,Uzmanarkadas[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2017 13:10
Ben uzun sürelerdir balık bakıyorum diye doğa bana daha merhametli davranmıyor. Aynı yanlışları yapınca benim de başıma gelmişti. Mantar ve ısırılmaya bağlı olduğu durumlar da olabilir ancak bunu kolayca farkederdiniz ve şekli böyle olmazdı. Dişi bir Demasonime saldırıp yüzgeçlerini parçalamışlardı, yan yüzgeçleri de parçalanmıştı, yüzgeç dibi kanlı ve yaralıydı üstelik kenara sinip pısmıştı.

Balık sizin, önerilerin hepsini değerlendirip ona göre kararı siz verin, belki benim öngörüm de yanlış.

Beğenenler: [T]178339,EFE20[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186203,HasanC[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EfekulienÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2015
İl: Denizli
Mesaj: 79
EfekulienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2017 15:42
[QUOTE=bjkalley]Ben uzun sürelerdir balık bakıyorum diye doğa bana daha merhametli davranmıyor. Aynı yanlışları yapınca benim de başıma gelmişti. Mantar ve ısırılmaya bağlı olduğu durumlar da olabilir ancak bunu kolayca farkederdiniz ve şekli böyle olmazdı. Dişi bir Demasonime saldırıp yüzgeçlerini parçalamışlardı, yan yüzgeçleri de parçalanmıştı, yüzgeç dibi kanlı ve yaralıydı üstelik kenara sinip pısmıştı.

Balık sizin, önerilerin hepsini değerlendirip ona göre kararı siz verin, belki benim öngörüm de yanlış.[/QUOTE],

Refet Beye katılıyorum iki hafta kadar önce benimde başıma benzer bir durum geldi, yavru daffodillerimden birisi koloniden dışlanıp fena halde hırpalanmıştı ve kenara saklanıp kaçmaya çalışıyordu, fark edince hemen yavruluğa aldım tedavi etmeye çalıştım ama kuyruğunun dip kısmında fena halde yara oluştu yaşatamadım, sizin baıklarınızda böyle bir durum yok gibi duruyor, daha tecrübeli arkadaşlar söylemiş zaten ama kuyruk erimesi izlenimindeyim. Geçmiş olsun.

Teşekkür Edenler: [T]186203,HasanC[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir