Küçük japon, büyük japona saldırıyor


cioserÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4
cioserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 09:53
Merhaba arkadaşlar, akvaryumumda 4 japon balığı var. 2 tane küçük, 2 tane biraz daha büyük. Küçük balıklardan bir tanesi, büyüklerden birinin kuyruk kısmına saldırıyor. Ama diğer iki balığa bir şey yapmıyor. Neden olabilir acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.KaramanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 266
M.KaramanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 10:35
Merhaba,

Balıkaları yeni bir araya getirmediyseniz, öteden beri birlikte yaşıyorlarsa ve bahsettiğiniz saldırma hali geçici değilse, bence bu durumun iki sebebi olabilir:

1- Küçük balığınızda, normal halini anormale çeviren bir hastalık olabilir. Bu hastalık, balığı saldırgan yapmış olabilir. 

2- Büyük balığınızı zayıflatan, yara, mantar gibi bir şeyler olabilir.

Kendi balıklarımda benzer durumu iki defa yaşadım. Birincisinde saldırgan balığın parazit kaptığı kanaatine vardım ve bu yönde tedavi uyguladım.

İkincisinde de saldırgan balığın beyaz benek olduğunu gördüm.

Sonuç olarak; saldırma hali tek başına bir hastalık belirtisi olarak değerlendirilmemeli. Bu durumda olan balıklar (saldıran ve saldırılan) son derece iyi gözlemlenmeli. Vücut yapılarında herhangi bir değişikliği olup olmadığı, kuyruklarında yara/kanlanma/erime gibi belirtilere dikkat edilmeli, karınlarının şişkin ya da çökük olup olmadığı takip edilmeli, mantar ya da beyaz beneklere dikkat etmeli. Örneğin beyaz benek olanda benekler saldırganlık başladıktan bir gün sonra ortaya çıkmıştı bende.

İnşaallah sizdeki geçici bir durumdur.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 10:41
Kuyruklarını ısırıp yemiyorsa sorun yok gibi. 
Japon balıklarında erkek balık ufakta olsa dişiyi yumurtlama teşvik edebiliyor yumutaları dölleye biliyor, benim bir tane yavru erkek japonum vardı. Kendinden çok büyük tül kuyruk japonu yumurtlamaya teşvik etmek için arkadan kuyruğunun içine girerdi hatta kuyruğunun içinde kaybolurdu ne gülerdim bu duruma video çekebilsem eklesem sizde şu an kahkahadan mahvolurdunuz. Erkek balık dişiyi arkadan karın kısmını itekler onu yumurtlamaya teşvik etmek ister, durum bundan ibaret olabilir.
mesutok2014-08-20 10:43:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir