Kribensis Aşılaması ( Yeni Video Eklendi)


nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2009 22:18
Tarık Bey, balıklarınızın fotoğraflarından gayet sağlıklı,formda ve güzel olduklarını söyleyebilirim.
Dişide kendisini hazır hissettiğinde erkeğin önünde titreme yapmaya başlıyacaktır. Ozaman artık birşeyler olacağını anlamış olursunuz! Dişinizin boyutuna göre sanırım ilk yavru adeti biraz düşük olacaktır ama 2 ve sonrasında bu sayı iyi beslenme ile 200 e kadar çıkabilir. Nacizane tavsiyem suyu iyice yumuşatarak, biraz asidik (ph düşürerek)(nötr en ideali ph:7.0) bir su elde eder ve tabana koyu renk bir kum ile birkaç bitki koyarsanız çok daha kolay yavru elde edeceksiniz! Ben özellikle hindistan cevizi mağara yapıyorumki doğal ortam suyu elde etmede oldukça işe yarıyor hemde suyu koyulaştırıyor!

Daha önce bir başka konuda yazdığım kribensis üretimi hakkındaki yazımı aşağıya kopyalıyorum! Konuyu takip edenler için faydalı olur sanırım:

Pelvicachromis Pulcher! (Gökkuşağı kribensisi diye bilinir yada sadece bu tür ülkemizde olduğu için biz kribensis demekle yetiniyoruz :)) Albino varyeteside ülkemizde nadirde olsa bulunur, çokca rağbet görmediği için akvaryumcularda dönem dönem bulunur.
 
Çok sevdiğim bir tür olduğu için yaklaşık 10 seneden fazladır dönem dönem olmakla birlikte şuanda halen bu türü besliyorum. Özellikle yavrularını tavuklar gibi gezdirerek yemletmesi ve ters bir durumda teker teker hepsini toplamasıyla ebeveynleriyle  izlemesi muhteşem bir aile gösterisi olur.
Üretim konusunda bilgi istediğiniz için daha çok bu yönde bilgilerimi aktarayım.
Dişileri erkeklere nazaran küçük olur, erkekler 8-9cm, dişilerde 6 cm e kadar büyüyebilir.Daha büyükleride görülebilir fakat bunlar muhtemelen aşırı canlı besinle beslenmiş yağlanmış balıklardır. Üretmek için hazır olan kribensisleri dişilerin karınlarının yeteri kadar tombul olmasından ve karın bölgelerini erkeklere mora yakın tonlara kadar koyulaştırmasından ve erkeğin önünde titremesinden anlarsınız. Kribensislerde eş seçimini dişi yapar ve bu akvaryumun en baskın erkeği olur. Yani baskın dişi baskın erkekle ilk eşleşen olur. Fazla sözü uzatmadan çiftleşme tankının hazırlanmasını anlatayım.
  Kribensisler yumuşak su balıklarıdır bu konuda discuslara çok benzer. Koyu renk tercih etmeniz balıklarınızın rahat ve güvende hissetmesini sağlar. Tabanda kum bulunmasını özellikle tavsiye ediyorum ve mümkün mertebe koyu renkleri tercih edin. İnce kum olması daha sonra yem artıklarının kumların arasına kaçmadan dip çekimi yapabilmenizi sağlar. Suyunuzun özellikle kalsiyum yönünden zayıf olmasını sağlayın. Ph ayrı bir konu kribensislerde! bunu daha sonraya bırakalım ama nötr değerleri yakalamak en idealidir. Üretim akvaryumunuzda bitki olmalı ben anubias tercih ediyorum özellikle tabanda gezdikleri için bu bitki hem görselliği hemde gezdikleri alanların daha çok saklanılabilir olmasını sağlıyor. Yuva konusu ise el becerisi ile yapabileceğiniz hindistan cevizi yuvasıdır. Hindistan cevizi hem suyu yumuşatır hemde salgılarıyla suyunuza kahverengi bir ton katarki bu balıklarınızın çok hoşuna gidecektir. Olmazsa hazır testilerde kullanılabilir ama testi veya saksı kullanacaksanız altıda üzstüde kapalı tek girişli olanları kullanmanızı tavsiye ediyorum. Üstü kapalı olmalı çünkü kriler yumurtalarını yuvanın tavanına yapıştırırlar, altı kapalı olmalı çünkü yuvanın temizliğini daha kolay yaparlar ve yuvanın etrafını ve altını tekrar kazmak zorunda kalmazlar. Bitkilendirdiğiniz, tabanına koyu kum döşeyip yuvanızıda içine koyduktan sonra su değerlerinide yumuşattınız sıra balıkları atmaya geldi. Eşleşme olmasa bile önce erkeği atmanız ve 1-2 saat sonra dişiyi eklemeniz uygun olacaktır. Erkek yuvayı sahiplenecek ve dişide bu yönde erkeği yeterli görecek ve başkada tercihi olmayacağı için o erkekle eşleşecektir. Karma akvaryumunuzda eşleşmiş balıkları ikisini birlikte atınki hem korkuyu kolay atlatsınlar hemde zaten çift oldukları için yuvayı birlikte temizlesinler ve sahiplensinler.
 
   Bundan sonrasında yani eş tuttuktan sonra çokta yapacağınız birşey kalmıyacaktır gerisini doğa halledecektir. Ani ısı değişimleri yüksek oranda su değişimi özellikle yumurtlamadan sonraki 20 gün yapmamanızı tavsiye ederim. Yumurtlamanın olduğunu anladıktan sonra ısıyı 28 dereceye getirmeniz yavrularınızın gelişimine katkıda bulunacaktır. 
 
Birkaç tavsiye daha;
-Camlarda ve bitkilerde oluşan yosunları temizlemeyin ilk evrelerinde yavrular bunları yiyecektir
-Bitkileri dikerken akvaryumun ortasında boş yüzme alanı bırakın.
-Yuvanın ağzını akvaryumun ön camına çevirmeyin yani direk dışarda olan biteni değil akvaryumun içini görsünler.
-yavrularınız 0,5cm olana kadar hatta en ideali 1cm üretim tankına salyangoz, vatoz ve çöpcü eklemeyin.
-Yavrular ve ebeveynler birlikte yüzmeye başlayınca babayı akvaryumdan alın.(hem dişiyi rahat bırakmaz hemde yavrulara çok özen göstermezler tek anne ve yavrular en ideal olandır)
-Hindistan cevizi yapamaz yada uğraşmak istemezseniz mangrov kökü kullanın hem suyu yumuşatır hemde suya kahverengi tonu katar. Hiç bulamadınız diyelim ozaman içtiğiniz çaydan kalan demi yarım çay bardağı kadar soğuk halde akvaryum suyuna dökün.
-Yavrulu ebeveynleri mümkün olduğu kadar korkutmamaya çalışın.
-Artemia ve toz yavru yemleri en ideal ilk besleme biçimidir. Sonrasında dip çekimi ile birlikte ana yemlerini kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Ana hatlarıyla bu kadar, merak ettiğiniz başka sorularınızda olursa seve seve cevaplarım.
Hepinize sağlıklı kribensisler diliyorum.

Buda yavrulardan güzel bir kare!
nasdaq772009-12-23 22:39:26

Beğenenler: [T]8214,nikon_[/T][T]85562,nikomedia[/T][T]80421,melodi[/T][T]69984,kribensis7[/T][T]27261,ahbeabi[/T][T]96936,madblue[/T][T]73576,RuPTuR[/T][T]92324,Bitkili_Buğra[/T][T]71705,habitat[/T][T]106869,Çırak[/T][T]28631,cengiz han[/T][T]43130,Serhat Köse[/T][T]69574,fantastik3[/T][T]123468,ozkan61[/T][T]64971,izzettanju[/T][T]88267,exhemin[/T][T]126634,selsor[/T][T]154828,M.E.D[/T][T]174090,vedat055[/T][T]178203,Akineser[/T][T]125859,ThEmre55[/T][T]168058,erkamgok[/T][T]193531,45Mustafa66[/T][T]193736,Ekrem Kaan[/T][T]204089,Furkann66[/T]
Teşekkür Edenler: [T]125859,ThEmre55[/T][T]212148,Alperpkn11[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nikon_Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,8214[/C] [B]4768,2[/B] [C]4,3,8214[/C]
Kayıt: 07/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 980
nikon_Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2009 23:01
Levent Bey, aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bu üreme evresinde oldukça işime yarayacaktır.

Dişi, dediğiniz gibi erkeğin yanına gittiğinde titreme hareketi yapıyor. Bugün akşam itibariyle de yuvaya girip çıkmaya başladı, sanırım yumurtlaması yakın. Bundan sonra beklemekten başka yapacak bir şey kalmadı galiba.

Sağlıcakla kalın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 03:00
 Bu konunun devam etmesi ve bu balıkları sevdirmek için yer sıkıntım olmasına rağmen Albino kribensis üretimini gerçekleştirdim. Çiftin hazırlanması ve yer açılması ile onlarda beni bu çabamda yalnız bırakmadı.
Çiftin ilk yavrulaması sebebiyle sadece 16 yavru yaptılar, bu sayı 2. ve 3. yavrulamadan sonra artıcaktır. Buyrun resimler ve video:

 


Buradada çiftin yavruları ile gezintisi:
[VID]http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-albino-kribensis-ureme-pelvicachromis-pulcher/1956643[/VID]
nasdaq772010-04-05 03:03:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2010 09:56
Neden bu konuyu daha önce görmedim kendi kendime hayıflanıyorum. Levent beyi artık dikkatle takip ediyor olacağım. Özel türleri üretim çabaları ve hırsı taktire şayan. Özellikle küçücük tanklarda üretim koşullarını hazırlaması beni şaşırtıyor. Kribensizlerin tankı 15 litreden fazla değil gibi görünüyor.

Tekrar tebrikler, İleride sizden çok şey beklememiz gerektiğini düşünüyorum levent bey.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2010 13:40
[QUOTE=GÜVEN]Neden bu konuyu daha önce görmedim kendi kendime hayıflanıyorum. Levent beyi artık dikkatle takip ediyor olacağım. Özel türleri üretim çabaları ve hırsı taktire şayan. Özellikle küçücük tanklarda üretim koşullarını hazırlaması beni şaşırtıyor. Kribensizlerin tankı 15 litreden fazla değil gibi görünüyor.

Tekrar tebrikler, İleride sizden çok şey beklememiz gerektiğini düşünüyorum levent bey.Tebessüm
[/QUOTE]
Kribensislerin yeri benim için çok ayrı.Sanırım bundan 20-30 yıl sonra dahi bu türü besliyeceğim. Özelliklede cüce amerikan tarzı balıklara merak salan herkese habitatı farklı olmasına rağmen deneyim kazanmak için ilk önce bu türü beslemesini ve üretmeye çalışmasını tavsiye ediyorum.Çok şey kazandıracakları kesin. Üredikleri tanka gelince; 10 litreBig%20smile.İlginize ve övgülerinize ayrıca teşekkürederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vexiÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2010
İl: Antalya
Mesaj: 16
vexiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2010 00:23
Merhabalar, yaklaşık 2 aydır beraber olan çiftimden bende  ilk yavrularımı aldım . Yumurtlama sonrası yavrular yüzene kadar dokunmadım fakat balık yoğunluğu fazla olan akvaryumumda yavruların yem olabileceği hissime yenik düşerek, anne ve babalarının yanından yavruları pipet ile aldım. Ana akvaryumun içinde pet şişeden yaptığım yavrulukta 2 gündür bakıyorum. Anne ve babaları yavruluğun yanından ayrılmıyorlar :)) yavrularına bu kadar bağlı olmaları gerçekten çok şaşırtıcı, gerçekten çok zevkli balıklar
 
İyi akşamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 09:57
Selamlar Levent Bey,
öncelikle güzel bir paylaşım yapmışsınız, tebrik ederim.
Ben uzun yıllardır tüm ilgimi Malawi cichlidlerine yöneltmiş durumdayım. Onun öncesinde hayatım boyu bitkili tanklarda değişik balıklar beslemiştim. Şu an toplamda 1250 litreyle halen malawi türleri besliyorum.
 
Uzun süredir karantina tankı olarak beklettiğim 60 litre bir akvaryumum var. Çok şükür hiç ihtiyacım olmadı şu ana kadar. O tankı iwagumi tarzında döşeyip içinde bir çift ramirezi besleme niyetim vardı. Fakat yaşadığım yerde ramirezi bulmak zor, bulduklarımda hiç içime sinmedi, hem görsel hem sağlık durumu olarak. Geçtiğimiz haftasonu akvaryumcumda çok güzel 5 tane 3-4 cm boylarında kribensis yavrusu gözüme çarptı. Sanırım rotayı bu türe çevireceğim. Tebessüm Diğer cichlid yavrularım için artemia, cyclop, copepod, ostracoda gibi canlıların üretimini yaptığım için beslenme konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.
 
Merak ettiğim iki soru var şu aşamada;
- Babayı yavrulamadan sonra ayırmasak ciddi bir sorun olur mu, yavru kayıpları yaşanır mı?
- Ne kadar süre ile yavrularına bakarlar, ne zaman ayırmalıyız?
 
 Forumda arama yapmaya devam ediyorum, belki bu soruların cevapları daha önce verilmiştir ve yakında bulabilirim. Fakat hazır toplayıcı niteliğinde bir başlık bulmuşken, sizin gibi tecrübeli birini de yakalamışken sorayım istedim. Belki başka arkadaşlar da faydalanırlar.
 
 Sağlıklı akvaryumlar diliyorum...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 16:21
Aykut bey güzel sözleriniz için teşekkür ederim ayrıca bu türe ilgi gösterdiğiniz içinde ben sizi tebrik ederim. Sorularınızın cevaplarına gelince; babayı yavrulamadan sonra ayırmak zorunda değilsiniz. Babayı ayırma tavsiyemin sebebi bazı erkek balıklar üremeden sonra dişiyi tekrar üremeye zorlayabiliyor bu yüzden dişi erkeği dövüyor.Tankınız yeteri kadar  büyük olduğu sürece bu konuda sıkıntı yaşamazsınız.Ki zaten bitkili bir tank planlamışsınız bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.İkinci sorunuzun cevabı ise çift yavrularına hiç dokunmadan ikinci parti yavrulamayı dahi yapacaklardır fakat bu aşamada önceki yavruları artık ayırmanızı tavsiye ederim.Çünkü yeni yavrulara olan ilgileri tanktaki huzuru herzaman mümkün kılmayabilir. Ama tabi buda şart değil. Yurtdışı konumunuz hangi ülke bilemiyorum ama herzaman istediğim ama Türkiyede bulamadığım Pelvicachromis teaniatus moliwe i bulurda beslerseniz ben beslemiş kadar sevinirimGöz%20Kirpmanasdaq772010-05-10 16:49:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 09:19
 Teşekkürler Levent Bey. Keşke o varyeteyi bulabilsem, dün bütün gün boyunca vakit buldukça forumda ne kadar içinde "kribensis" geçen konu varsa (5 sayfa) hepsini tek tek okudum. Göz%20Kirpma  Dediğiniz varyetenin fotoğrafını da gördüm, çok çok güzel gerçekten. Fakat ulaşabildiğim tek tür bildiğimiz, annemizin kribensisi. Big%20smile 
 
 Dün akşam tekrar akvaryumcuma uğradım, balıkları daha dikkatli inceledim. Hepsi aynı boydalar ve 3 cmler. Yani bunları almam durumunda üretimden önce bir süre güzelce bir bakım yapıp beslemem gerekecek. Bir de sadece bir tanesinin dişi olduğuna karar verebildim. Onun üst yüzgecinin sonunda bir siyah benek vardı fakat kuyruğunda yoktu. Diğerlerinden birinin kuyruğu büyük ölçüde yenmişti, ayrım yapamadım (aslında birbirlerine şimdilik zararsız görünüyorlar, fakat oradaki tank ortamı biraz uygunsuz ne yazık ki Sikkin), geriye kalan 3 balığın da kuyruğunda siyah nokta olduğu için gözüme erkek gibi göründüler. Arada dişilerde de benek bulunabileceğini okumuştum, sanırım ayırmak için başka kriterleri de gözlemlemeliyim. Ya da en uygunu hepsini alıp eş belli olduktan sonra diğerlerini geri vermek.
 
 Biraz da dekorasyon konusunda danışmak isterim.  Benim bu tankım aslında birkaç aydır tabanı tamamen riccia kaplı vaziyette, ilgi merkezi olarak birkaç kaya ve ortalarında mosslandırılmış güzel bir yati kökü bulunuyor. İçinde herhangi başka bir canlı olmadığı için düzenli olarak riccia budaması yaparak gelişimlerini ve güzelliklerini kontrol ediyordum. CO2, besin ve ışık kaynağı ile sadece fotosentezi izlemenin keyfini çıkarıyordum, aynı odadaki 4 cichlid tankının hareketliliğinden uzak şekilde, sakin sakin. Tebessüm 
 Fakat fazla sükunet bana göre değilmiş. Big%20smile
 
 Şimdi kafamdaki tankta yine taban bitkisi, fakat şimdiye kadar kullandığım ve sürekli bakım gerektiren riccia yerine hiç müdahale gerektirmeyecek moss var. Uygulamayı aynı ricciaları sarmak için kullandığım çok yassı dere taşlarıyla yapacağım, üzerleri moss kaplanacak. Yuvanın üzeri, çevresi de dahil olmak üzere tankın 3/4'ünde tabanda moss istiyorum. Arka planda da spiral cüce vallisnerialar ve cabomba gibi başka bitkilerde kullanacağım. Sağ arka köşede, ağzı tankın derinliğine bakacak, üzeri moss ve etrafı vallisneria ile çevrilecek yuva, ortanın sol kısmına doğru da birkaç kaya ve yine aynı bol dallı yati kökü olacak. Kumluk alan bu kökle yuvanın arasında, yuvaya yakın kısımda olacak ve canlı yem dışındaki yemlemeyi bu alana yapacağım. Sizce nasıl olur? Yani tabanla oynayamayacaklar genelde, kuma gömülü vaziyette çok yassı taşlar ve üzerine sarılmış moss zemin hakim olacak tanka.
 
 Bu şekilde bir zemin tanka ekleyeceğim canlı yemleri de bir miktar koruyacaktır, hem anaçlar hem de olası yavrular için daha stabil bir besin kaynağı oluşturacaktır diye düşünüyorum. Avlanana kadar gezmeye, hatta belki üremeye devam edeceklerdir.
 
 Yuva içinse yine dün akşam hindistan cevizimizi aldım, ikiye kırıp içini temizledim. Daha önceki bitkili tankalarımda da birkaç kez kullandığım için biraz nostalji yaşadım. Tebessüm
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 10:06
Aykut bey tasarladığınız ve uygulamayı düşündüğünüz o tankta ben bile yaşamak isterdim Kahkaha ki kribensislerinde mutsuz olacağını hiç sanmam. Öncelikle cinsiyet konusu küçük balık alırken herzaman problem olmuştur.Topluca alıp sonra kalanı vermek en kesin yöntem olmakla birlikte bir iki detayda ben vermeye çalışayım belki faydası olur! Öncelikle o benekler kesin ayırıcı değil dişidede erkektede bulunuyor.Erkek daha uzun ve ince yapıda olur.Kri dişileri küçüklüğünden itibaren toplu görüntüsünü verir.Bir başka ayrımda dişinin pembe karın çizgisi erkeğe göre daha keskin biter orta bölümde.Erkeklerin ağız yapıları tam tasvir etmek gerekirse bal dudaklı olurlarKafasi%20Karismis yani dişiye göre daha geniş ve kalın olur.
 Bunların yanında her nekadar hindistan cevizi gibi altıda üstüde kapalı yuvalar kullansakta kribensisler yuvalarının etrafını kazmak isteyebilirler.Bu yüzden ya yuva etrafını kum olarak planlamanızı yada yassı dere taşını yuva etrafına uygulamanızı tavsiye ederim ki kazamasınlar.
 
 Bunlarla birlikte ben genelde anubias kullanırım kri tanklarında çünkü bu tarz bodur bitkiler onlar için ağaç gibi oluyor ve yaprakların altında saklanmayı seviyorlar.Sanırım bir şeyin altında kendilerini daha güvende hissediyorlar.Sizede görsel zevk vermesi açısından tavsiye ederim.Güzel bir tankınız olacağı şimdiden belli.Şanslı kribensisleriniz olacak.Alkis

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 10:50
Teşekkürler Levent Bey. Umarım mutlu olurlar. Tebessüm
Genelinde yemyeşil bir tank istiyorum. Bu nedenle yuvanın etrafını da mossla döşeyeceğim sanırım.  
Anubias tavsiyenizi de dikkate alacağım. Her ne kadar burada çok pahalı olsa da eğer istediğim gibi bulabilirsem alabirim. Güzel olacaktır mutlaka.
 
 Sağolun yardımlarınız için...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2010 00:24
Öncelikle böyle bir konu açtığınız için size teşekkür ederim Levent Bey. Aşılamaya devam, bunlarda benden gelsin...


Dişimiz biraz utangaç :)






Kemankeş2010-05-25 00:25:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babadagiÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2009
İl: Izmir
Mesaj: 26
babadagiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 16:59

Bu balıkları büyütmeye ve beslemeye gönül vermiş birisi olarak bende, çiftlerimi ve 
yeni yavrularımı sizlere göstermek isterim. 

Şu anda 3 ayrı akvaryumda 3 ayrı çift ile devam ediyoruz, bir tanesi 5 6 gün önce
12 yavru verdi, benim çok küçükken aldığım bir çift idi, sanırım ilk yavrulamaları olduğu
için az yavru aldım, ama baya uğraştırdı, resimlerde artemia sonrası hazım faslında göreceksiniz
yavruları. 

Şimdilik problemsiz gidiyorlar bakalım. Diğer iki çift yuva yaptılar ama yumurta göremedim.

inşallah ilerde onlardan da yavru alacağım.

------------

Buyrun Resimler:



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saturdayÇevrimiçi

Kayıt: 29/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 107
saturdayÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 11:02
Güzel ve gayet açıklayıcı bir konu olmuş teşekkürler.

Beğenenler: [T]189915,OFUU[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir