Köpek Tahmini


CenKÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 1769
CenKÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 04:10
Merhabalar,geçenlerde arkadaşımın minik oğluyla çizgi film seyrederken aklıma bir soru geldiTebessüm.Herkes hatırlar Tom ve Jerry'nin karlı bir dağda geçen bölümünde bir köpek vardı boynunda fıçıyla şarap taşırdı.Cankurtaran işlevi vardı köpeğin bu köpeğin gerçek hayattaki türü nedir acaba ?
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 12:08
Sanırım bahsettiğin köpek bu.

Bir St. Bernard boynunda ne taşır?


St. Bernardlar boyunlarında asla konyak fıçısı taşımaz.
Bu köpekler tamamen yeşilaycıdır (her şey bir yana, vücut ısısı düşük birine konyak vermek çok vahim bir hatadır), ama bu düşünce turistlerin hoşuna gider ve bu köpeklerle boyunlarına konyak fıçısı takılıyken fotoğraf çektirirler.
St. Bernardlar dağda kurtarma köpekleri olarak eğitilmeden önce, Büyük St. Bernard Geçidi’ndeki (Alp Dağları üzerinde bulunan ve İsviçre’yi İtalya’ya bağlayan yol) misafirhanede keşişler tarafından yiyecek taşımak için kullanılıyorlardı, zira büyük boyutları ve uysal yapıları onları iyi birer yük hayvanı yapıyordu.

Konyak fıçısı, Kraliçe Victoria’nın himayesinde bulunan Sir Edwin Landseer (1802-1873) adında genç bir İngiliz sanatçının fikriydi. Landseer manzara ve hayvan resimleriyle meşhurdu ve Glen’in Hükümdarı adlı tablosu ve Nelson Sütunu’nun zeminindeki aslan heykelleriyle tanınıyordu.
1831′de Alplerdeki Güçlü Mastılar Baygın Bir Yolcuyu Hayata Döndürüyor başlıklı bir tablo yaptı; bu tabloda, bir tanesi boynunda minyatür bir konyak fıçısı taşıyan (bunu "dikkat çeksin" diye eklemişti) iki St. Bernard resmediliyordu. St. Bernardlara o zamandan bu yana bu çağrışım yüklendi. Landseer’in ayrıca bu tür için (Alp mastısı yerine) St. Bernard ismini yaygınlaştırdığı kabul edilir.isoru
St. Bernardlar esasında Barry av köpekleri (Almancada "ayı" anlamına gelen Baeren kelimesinden gelmektedir) olarak biliniyordu. İlk cankurtaranlardan birinin adı "Büyük Barry" idi; bu köpek 1800-1814 arasında 40 kişiyi kurtardı, ama maalesef onu kurt zanneden kırk birinci kişi tarafından öldürüldü.
Barry’nin içi doldurulup Berne’deki Doğal Tarih Müzesi’nin onur köşesine konulmuştur. Onun anısına, St. Bernard Misafirhanesi’nde bir defada doğan yavrulardan en İyi erkek yavruya Barry adı verilir.
Bazen misafirhanenin isteyen herkese yiyecek ve kalacak yer sağlama görevi zahmetli olabiliyor. 1708′de, bir gece Canon Vincent Camos 400′ü aşkın yolcuya yemek sağlamak durumunda kaldı. İnsan gücünden tasarruf etmek İçin, şişe bağlı büyük bir hamster tekerleğine benzeyen bir aygıt kullanıyordu. Bu aygıtın içinde bir St. Bernard koşarak şişe geçirilmiş etleri döndürüyordu.
Bu köpeklerin 1800′den bu yana 2500′ü aşkın kişiyi kurtardıkları tahmin ediliyor; buna karşılık son 50 yılda kimseyi kurtaramadılar. Bunun üzerine, Manastır bunları satıp yerlerine helikopter almaya karar verdi.

Cahillikler kitabından alıntıdır.Maranon2010-07-22 12:09:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freespiritÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2010
İl: Içel
Mesaj: 69
freespiritÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 09:41
Saint Bernard Cenk kardeşim. Eğer köpeklerle ilgili bir sorun olursa özelden bana yazabilirsin. Köpek eğitmeni ve üretimcisiyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgenccoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 956
ozgenccoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 11:07
Daha geçen gün Mythbusters`da bu konu işlendi :) Hatta deneyler yapıldı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKVARİSTBALİKCİÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2010
Mesaj: 33
AKVARİSTBALİKCİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 09:33

Heidinin tembel uykucu köpeği. :D St.bernardlar ılıman iklim bölgelerinde hemen hemen 20 saatini uykuda geçirir.Tam bir Dağ köpeğidir.Yazın bi çuval tüy dökerler.Asıl ününü Betofında kazanmıştır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir