Koloniye Dışarıdan Erkek Eklemek?
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 20:12
Arkadaşlar selam, 1 yıl oldu yavru balıklarımı alalı. 23 tanelerdi. Geçende kendim erkek dişi ayrımı yapıp 9 erkeği çıkarttım. Geriye 12 dişi 2 erkek kaldı. Hala ağzı dolu bir balık görmediğimden ötürü ve artık sabrım son raddesine geldiğinden bununla beraber de akvaryumda çiftleşme de görmediğimden sorunu erkeklerde bulup dışarıdan en büyük erkeğimden 2 kat daha büyük bir erkek alıp, akvaryumun yeni alfası olur ümidiyle aralarına ekledim.
2 erkek de bu yeni balığı 2 gün boyunca hırpaladılar. Ama şimdi bu yeni erkek istediği yere girip çıkıyor. kavga gürültü olmuyor ama çiftleşme vs yine yok. Bununla beraber bu yeni balıkta alfa hareketleri de yok. Yer sahiplenmiyor. Sadece boş boş geziyor.
Resimde yeni erkek görüniyor. Kafa boyundan ne kadar büyük olduğu belli.
Acaba bu erkeği ekleyerek hata mı ettim ? Koloni düzenini mi bozdum ? Yoksa yeni erkeğe biraz daha zaman vermeli miyim ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2013 23:32
Hocam tropheus sabır demektir,sabırsız insan tropheus tan zevk alamaz eğer yavru versin diye gözünün içine bakarsan sanki seni anlamışlar gibi yavru vermezler,bir süre kendi hallerine bırak balıkların belli ki çok güzel bence bir anlık sinire kurban gidip satayım falan deme sakın,birde akvaryuma fazla mudahale etme kendi hallerine bırak zamanla herşeyin düzeldiğine şahit olacaksınız.Troph larda koloniye sonradan eklenen balıklar çoğunlukla kabul görmezler,birsüre kavga olması normaldir keşke eklemeseydin ama olan olmuş artık,kavga etmiyorlarsa bu şekilde kalsın düzenli su değişimi ve yemlemeyi söylemiyorum artık.Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 09:09
Timuçin Bey
Öncelikle suyunuzun PH seviyesini iyi takip edin. Bunun için sakın damla ile ölçmeye veya çubuklara güvenmeyin. Dijital bir PH Metre alın... Tropheus için PH hayati önem taşır.Benim önceden PH'ım damla yöntemiyle yaptığım ölçümlerde 8,5-9 çıkmasına rağmen dijital PH Metre ile ölçünce 8 çıktı. Kontrollü bir şekilde 8,7 kadar çıkardım. Balıkların davranışlarında renklerinde farklılık hemen göze çarptı. Tropheusların üremelerinde PH ciddi etkendir. Ayrıca yemlemeyi az az sık sık doyduklarını görene kadar yapın. Bu arada vitamin takviyesi yapmayı ihmal etmeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 12:47
Dijital Ph Metrem var. Düzenli olarak ölçüyorum. Ph ım 8,4-8,5 arasında. 10 çeşit yemle besliyorum bu afacanları. Doyma noktasını bilmiyorum, ben verdikçe bunlar yiyor. İşten dolayı günde 2 defa, sabah ve akşam olarak yemleyebiliyorum. Nitrat yok denecek kadar az. Sump Sistemi kullanıyorum. Filtrasyonda da sorun yok suyum her zaman temizdir. Ben kimyasal olarak sadece, haftada 1 tatlı kaşığı chiclid lake salt ekliyorum su değişimi sırasında. Onu da ph için değil içindeki mineraller için ekliyorum.
Vitamin derken ne demek istediniz anlamadım ? Extra vitamin mi var bu balıklar için ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 12:55
PH Seviyeniz oldukça iyi .. PH yönünden bir sıkıntı görünmüyor. Evde olmadığınız zaman yem makinasıyla 1-2 defa yem verebilirsiniz. Ben yem veriyorum ardından 3-5 dakika sonra biraz daha veriyorum.Yeme ilgi göstermeyi bıraktıklarında yem vermeyi kesiyorum. Vitamin olarak Bemiks ve Azoo kullanıyorum.PH'ı 8,5 altına düşürmemeye çalışın hatta daha yukarı çıkarırsanız daha iyi olur kanaatindeyim.Ben 8,7 seviyelerine sabitledim.
Bunun dışında biraz daha sabır ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 18:28
Erkeği ne zaman kattığınızı bilmiyorum ama büyük erkek zamanla baskın olacaktır ve ortalığı karıştıracak üstünlüğünü gösterecektir. Ayrıca düzenli taze dinlenmiş su kullanmak, su düzenleyici kullanılmış su değişimleride üremeyi olumlu yönde etkileyecektir. 1 yıl sabretmişsiniz sonuna gelmişsiniz, biraz daha sabırla işler rayını oturur merak etmeyin..
siyi 2013-03-27 18:30:56
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 02:05
Önce balıklarınız gayet güzel ve formda görünüyolar. En azından resimler öyle söylüyor. Hiç kendinizi kasmayın bence zaman verin balıklarınıza emin olun hazır olduklarında yumurtlamaya başlıyacaklardır. Zaten anladığım kadarıyla yapılması gerekenleri yapıyormuşunuz. o yüzden sabredin balıklarınızı seyredin tadına varın hobinizin muhakkak birgün yavru almaya başlayacaksınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 08:40
Timuçin Bey öncelikle kocaman bir maşallah balıklarınıza. Su değerleriniz, akvaryumunuz, ilginiz bu balıklar için oldukça yeterli. Bende su değerlerini öne sürecektim ama önceki mesajlarda bundan bahsedilmiş. Erkeği kabullenmişler anladığım kadarıyla, yani artık mesele kalmamış bence. Sadece diyebileceğim, yavrudan alıp büyüttünüz ve ayırdınız ya, ayırırken hangi erkeği eleyeceğinizi nasıl seçtiniz? Benim de yavrudan aldığım ve 8 aylık olan bembalar var, erkeklerin çoğu suskun ama ikisi sürekli titremede. Yani o ikisi dışındakileri çıkarmak bana göre en uygunu. Siz bu elemeyi nasıl yaptınız ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 08:57
Timuçin Bey
Erkek / Dişi ayırırken net olarak ayırdığınıza emin misiniz ? Çoğunluk erkek olma ihtimali yok değil mi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 11:58
Dişi /Erkek Ayırırken 2 baskın erkeğimi(bunlar erkek olduklarını açıkça belli ediyorlardı) önce başka bir yere ayırıp sonra dişi erkek kontrolu yapıp 9 erkek daha bulmuştum ve onları ofise götürmüştüm. Fakat bu mesajımdan sonra 9 erkek olarak ayırdığım ve ofise götürdüğüm ilangilerimi yanlış ayırma ihtimalini gözönüne alarak tekrar geri koydum. Geçende 2 balığım çiftleşti hatta gözlerimi bir an ayırmadım erkek yumurta çalıyor mu acaba diye ama yok. Çok sistematik olarak çiftleştiler. Dişi yumurtalarını güzelce toplayıp, erkeğine dölletti. Lakin ertesi gün yine ağzı bom boştu ve yem yiyordu :)
Bu işten emin olmam için bir arkadaşın bana yardım etmesi gerekiyor. Gerek akvaryum dizaynı,
gerek dişi erkek ayrımı, gerekse benim göremediğim herhangi bir şeyi bulma görme konusunda tecrübeli bir arkadaştan yardım almam lazım. Ama ne yazık ki özellikle istanbul da bu işle meşgul bir sürü arkadaş varken kimse tanıdık olmadıktan sonra defalarca yazmama rağmen böyle bir yardımı etmiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2013 16:19
Dişi / Erkek ayrımı konusunda yeterli tecrübem yok .. Olsa seve seve yardımcı olmaya çalışırdım. Akvaryum dizaynı konusu çok zor değil neticede forumda yüzlerce örmek bulabilirsiniz. Ben erkek sayınızın fazla olabileceği ihtimalini düşündüm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2013 11:19
Arkadaslar bu baligi ekledikten sonra her ne olduysa bugun dahil 2 baligim öldü. Ayrica 2 baligim da yem yemeyi birakti ve simsiyah oldular. Ölenler de ölmeden önce aynen boyle olmuslardi. Ne yapabilirim su degistirip tuz eklemekten baska ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir