Kobaltlar
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2007 13:13
Arkadaşlar malawiler hakkındaki bir çevirim daha umarım yardımcı olabilirim.Sağlıklı balıklar...
Erkek.
yagi 2007-09-07 13:23:45
Kobalt Mavisi Cichlid (Metriaclima Callainos)
Genel Olarak;
Kobalt Mavisi cichlid yani diğer adı ile kobalt mavisi zebra malawi gölündeki diğer zebralardan birçok özelliği ve görüntüsü nedeniyle hobicilerin gözünde farklı bir yere sahiptir.Malawi gölünün kuzey batısında 25 metreden başlayan derin kayalık kesimlerinde yaşarlar.Eskiden Latince adı Pseudotropheus callainos olarak geçen kobaltlar 1992 yılından beri Metriaclima callainos ismini almışlardır.
Kobaltlar doğada otçul olarak beslenir ki akvaryum ortamında da ağırlıklı otçul beslenmeleri gerekir.Esasen vejeteryandırlar .Ancak protein desteklemek için arada protein içeren yemler kullanılmalıdır.Habitatlarında kayalar üzerindeki alg ve yosunlar ile beslenirler.
Erkek.
Kobalt erkekleri yeterince agresiftir.Bundan dolayı erkeğin agresif davranışlarından dişilerin kaçabilmesi kendi habitatlarında da olduğu gibi tabana kum çevre bol kayalık,mağaralarla dekore edilmelidir.Bunun yanı sıra tank hacmi de önemlidir.5-6 üyelik bir koloni için akvaryum hacmi minimum 250 litre olmalıdır.Suyun ısısı 27 derece,pH 7.8 ile 8.6 arasında olmalıdır.Çok sert suyu severler.
Kobaltlar erkeklerinin renkleri yüzünden bu ismi almışlardır,gerçektende erkekler çok güzel parlak bir mavi renge sahip olmalarına karşın çok agresiflerdir.Bir kolonide erkek başına en az 5-6 dişi düşmelidir.Dişi saysı az tutulduğunda dişiler çok hırpalanacaktır.
Cinsiyet ayrımı son derece kolaydır.Yetişkin bir erkek anal yüzgecinde 5 adet yumurta beneği bulundurur.Dişiler ise griye yakın soluk renktedir.Erkekler ortalama 10-12 cm iken dişiler erkeklerden biraz daha küçüktürler.
Not:Kobaltların buz beyazı ve OB olmak üzere veryateleri vardır.
Kobaltın bir veryatesi ıce white yani buz beyazı.
Kobaltın bir veryatesi daha OB.
Kaynaklar:cichlid-forum.com,malawicichlids.com,cichlids.dk
Çeviren ve birleştiren;Yağız Köylü
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2007 13:35
Yiğit bey,
Bilgilendirme ve yararlı çalışmanız için teşekkürlerimle.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2007 13:44
Yağız kardeşim; çok süpersin. Akvaryum.com ailesinin güzel katkıların oluyor. Katkıların için çok teşekkürler. Güzel bir çalışma olmuş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 23:23
Bir ara beslemiştim..Dişisi kahverengiye yakın,yavruları çok çabuk gelişiyo,sanki sarı p.lerden daha çabuk..Saf bulmak çok zor.İyi araştırıp almak gerekiyo..Paylaşım için teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir