KLORLU MUSLUK SULARININ ARITIMI
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 15:58
Klorlu olan musluk sularını akvaryumda rahatca kullanabilmek için diatomit'en üretmiş olduğum filitreyi kullandım. Bunu sizlere şöyle açıklaya bilirim su arıtma cihazları satan bir firmaya bu durumu anlattım test edelim dediler test aşamasında ilk önce muslukdan akan suyu bir deney tüpüne alarak kloru tesbit eden bir kimyasal kattılar ve suyun rengi hafif den sarıya doğru döndü ve klorun varlığı meyana çıkdı.İkinci aşamada bizim filitre düzeneğini aynı musluğa taktık.Bu düzeneğin içinde sadece diatomit toprağından yapmış olduğum genişliği çapı
5.5 cm boru şeklinde uzunluğu 11.5cm olan et kalınlığı 1.5cm silindirik bir bütün malzeme kartuşlu filitre kaplarından birinin içine yerleşdirdim.Bir müddet suyun akmasını bekledikden sonra yani içinden geçen suyun bir miktarı boşa akıttık ki ölçümde bir hata olmasın diye sonrada suyu yine aynı sırayla deney tüpünün içine aldılar bir miktar suyu sonrada aynı kimyasalı kattılar sonuç tertemizdi ve klordan eser kalmadı. Bu malzeme ön filitrasyon malzemesi ama ticari bir şekle getiremiyorum malum maddiyat. Ama akvaryumlar için ideal, arıttığım suyu içtim ve içirdimde tabi iski suyunu tadı deyişti klor yok ve birazda tatlı gibiydi yani yumuşamışdı.Bunun sebebi diatomit toprağının özellğindendi. BEN BUNU EVSEL SU ARITMA FİLİTRELERİNDE KULLANMAYI PLANLAMIŞDIM AMA NEDEN AKVARYUMDADA OLMASIN DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
AKVARYUMDAKİ BALIK VE BİTKİLER İÇİN SU ARAMAYA ARTIK GEREK YOK.
DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 16:05
Peki bu malzemeler nasıl temin ediliyor fiyatları ne kadar?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 16:13
ARKADAŞLAR EĞER FİLİTREYİ AKVARYUMUN KENDİ SUYUNU ARITMADA KULANIRSAK AMONYUM VE NİTRATIDA TEMİZLER KATI PARTÜKÜLERİDE TUTAR AMA MOTOR OLARAK YANİ MUSLUKLARDAN AKAN SUYUN BASINCI KADAR BASINÇ YAPAN BİR MOTOR GEREKLİ.SUYUN FİLİTREDEN GEÇEBİLMESİ İÇİN FİLİTRENİN GÖZENEK BOYUTU 1 VEYA 2 MİKRONDUR BURDAN SUYUN GEÇMESİ OLDUKÇA ZORDUR DÜŞÜNÜN BİRDE AKVARYUNDAKİ PİSLİKLERİ KISA ZAMANDA NASIL TEMİZLEDİĞİNİ EPEY RAHAT EDERSİNİZ.HATTA SUYU DEYİŞTİRMEYE BİLE GEREK KALMAZ .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 16:22
Linkte bahsi geçen madde hakkında bir derleme hazırlanmış...
orcrist 2011-05-19 16:23:00
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 17:40
Ben easy aquasafe kullaniyorum sorun yok..Birde easy balance diye bir sey var,bunu düzenli kullnadiginizda belirli araliklarla yaptiginiz 3/1 oranindaki su degisimini 6 ay araliklarla yapiyorsunuz yani senede 2 defa yapiyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 18:00
Bu filtre suyun içinde balıklar için gerekli temel besin elementleri de kontrolsüz olarak tutacaktır. Diatomit kili ne bulursa tutar. Zeolit veya aktif karbon kullanmaktan çok farklı değil. Klor giderimi için kullanılabilir, ama mineral takviyesi gerekebilir. Aksi halde balıkların ve varsa bitkilerin gelişimini durdurabilir, ve hatta hastalıklara neden olabilir.
İkinci önemli husus, diatomit ne zaman doyacak, yani ne kadar kullanabilirsiniz bunu bilmeniz gerek. Aksi halde çalışıyor nasıl olsa dediğiniz bir anda, klorlu suyu basabilirsiniz. Veya akvaryumda bir anda nitrat amonyak patlaması olabilir.
Bu tür filtreleri kolaylıkla kurabilirsiniz. Ama teknik detaylar çok önemli. Suda klor kalmamasının dışında, hangi elementler sıfırlanıyor bilmek gerek.
Akvaryumda nitrat amonyak gidermek isteyenler, benzer işi iç veya dış filtreye birmiktar kil (zeolit vb) veya aktif karbon ekleyerek yapabilir. Ama belki 15 günde bir değiştirmesi ve dışarıdan element takviyesi gerekir.
Öte yandan, emeğe saygı esastır. Güzel bir çalışma ama iyi düşünmek gerek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 19:27
Kedi kumları zaten diatomite'ten yapılıyor. Kedi kumundan yapabilirsiniz. Ancak şöyle bir durum var, diatomite suyu emiyor ve şişiyor.. Evet kimyasalları özellikle de N türünü absorbe ediyor fakat sürekli bir tazyik altında parçalanacaktır. Eğer ince bir filtre içine yerleştirilecekse bu defa gözenekleri kapatacaktır. Ben dış filtre içine silica koyuyorum o daha dayanıklı oluyor.
urukhrai 2011-05-19 19:28:37
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2011 09:48
Arkadaşlar hepinize öncelikle teşekkür edrim. Zaten bu filitreyi yapma amacımız içme suyundaki kireci giderebilmekdi ama kloru giderdiğini tesbit ettigimiz için bu amaçlada kullanmayı yani klordan muzdarip olan siz akvaryumcu kardeşlerimize ve evlerinde çiçek bitki ve bu gibi canlıları yetiştiren arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek tabiki ticari boyutuda var.
Ayrıca diatomit şişmez biz bunu kararlı bir hale getiriyoruz fiyatına gelince daha deneme aşamasında
ama tahmini olarak sadece kartuşu 10tl olabilir. bu konuda ne dersiniz. Ayrıca çevre kirliliği oluşturmamakda ömrü bittiğinde kırarak çiçek toprağına faydalı hale getirebilirsiniz.
DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 16:22
Arkadaşlar az kaldı yakında ürünü değişik kullanım yöntemleri deneyeceğim inşaallah beğenirsiniz.
Bu akşam numuneleri aliyorum yakında sonuçları sizlerle paylaşacağım takip edenler için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir