Kimdir Bu Yosun Türü?


Dark65Çevrimiçi

Kayıt: 18/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 911
Dark65Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2018 20:50
Merhbalar,

Resmini paylaştığım yosun türü nedir? Çözüme nasıl kavuşabiliriz?

Tankın yaşı : 1.5 Ay
250 Litre
72W power led.
Potasyum,excel,fosfat,micro element,demir gübrelerini belirli ölçülerin yarısı kadar kullanıyorum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124579/021120182050221.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3587
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2018 08:22
İsmini tam hatırlamıyorum ama berbat bir yosun heryere yayılıyor kurtulmasıda çok zor. Co2 yi arttırıp lokal Excel kullanın günde 5ml kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GalathirÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 325
GalathirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2018 09:33
Sakal ve nokta yosununa benziyor. Aslında çok sıkıntı yaşayacağınız bir sorun değil. Tanktaki bitkilerinizi suyun içindeki besinleri tüketmekte geciktikleri için meydan biraz da bu yosunlara kalıyor. Stem bitkilerinizin sayısını epey arttırın. Ama kalın köklü olanlara dikkat edin limon gibi. Çünkü ilerde çıkaracağınız zaman ağaç gibi kök verdikleri için tüm zeminin altını üstüne getiriyorlar ve suyun değerlerini bir anda altüst ediyorlar. Çınar, elodea, bacoba, rotala gül en kolay büyüyen ve kökleri çok kalınlaşmayan bitkler. Alın bunlardan, yosun sıkıntısı olmayanlardan, dikin arkalara bol bol. Haftada 2 gün %15-20 su değişimi de uygulayın. CO2 ve gübrelemeye devam edin. Stemler büyüdükçe ve su değişimi yaptıkça yosunlar zamanla ortadan kalkacaktır. Yosun sorunu ve montecarlolar yayılınca stemleri teker teker çıkarırısınız. Çözümü hızlandırmak için karides kolonisi de ekleyebilirsiniz. Severler bu yosunu. Bende ramshorn salyangozu vardı onlar da bu yosuna dadanır. Otocat diye sevimli yosun temizliyiceleri var, 2-3 tane bulundurmakta fayda var, onların da ilgi alanına girer. Şu sıralar kimyasal çözüme gitmeyin bence. Bu anlattıklarımla çözülebilecek şeyler. Powerled yazınızı okudum. Çalışmanızı çok beğendim. Yakında aydınlatmayı tekrar sök tak yapacağım için bu sefer sizin aydınlatmanızı örnek alacağım :)

Keyfiniz bol olsun. [EDIT]Galathir,2018-11-03 09:34:26[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]124579,Dark65[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dark65Çevrimiçi

Kayıt: 18/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 911
Dark65Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2018 10:02
[QUOTE=Galathir]Sakal ve nokta yosununa benziyor. Aslında çok sıkıntı yaşayacağınız bir sorun değil. Tanktaki bitkilerinizi suyun içindeki besinleri tüketmekte geciktikleri için meydan biraz da bu yosunlara kalıyor. Stem bitkilerinizin sayısını epey arttırın. Ama kalın köklü olanlara dikkat edin limon gibi. Çünkü ilerde çıkaracağınız zaman ağaç gibi kök verdikleri için tüm zeminin altını üstüne getiriyorlar ve suyun değerlerini bir anda altüst ediyorlar. Çınar, elodea, bacoba, rotala gül en kolay büyüyen ve kökleri çok kalınlaşmayan bitkler. Alın bunlardan, yosun sıkıntısı olmayanlardan, dikin arkalara bol bol. Haftada 2 gün %15-20 su değişimi de uygulayın. CO2 ve gübrelemeye devam edin. Stemler büyüdükçe ve su değişimi yaptıkça yosunlar zamanla ortadan kalkacaktır. Yosun sorunu ve montecarlolar yayılınca stemleri teker teker çıkarırısınız. Çözümü hızlandırmak için karides kolonisi de ekleyebilirsiniz. Severler bu yosunu. Bende ramshorn salyangozu vardı onlar da bu yosuna dadanır. Otocat diye sevimli yosun temizliyiceleri var, 2-3 tane bulundurmakta fayda var, onların da ilgi alanına girer. Şu sıralar kimyasal çözüme gitmeyin bence. Bu anlattıklarımla çözülebilecek şeyler. Powerled yazınızı okudum. Çalışmanızı çok beğendim. Yakında aydınlatmayı tekrar sök tak yapacağım için bu sefer sizin aydınlatmanızı örnek alacağım :)

Keyfiniz bol olsun. [/QUOTE]

Yorum için teşekkürler. Canlıları çıkartıp bir süre sadece bitkilerle ilgileneceğim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir