keten lifiyle filtrasyon olur mu?
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 14:49
Filtrasyon için etkili ve ekonomik bir malzeme düşünürken aklıma su tesisatçılarının kullandığı boru ve musluk dişlilerine sarılan keten lifleri geldi. Bunları mekanik filtrasyonda yada biyolojik filtrasyonda kullanamaz mıyız. örneğin muhtelif boyutlarda lif yumakları haline getirip dış filtrenin herhangi bir yerinde biyolojik filtre malzemesi olarak yada tabaka halinde yayarak mekanik filtrasyonda..
Ama benim en çok üzerinde düşündüğüm konu biyolojik filtrasyon, çünkü elyafla çok iyi mekanik temizlik sağlanabilir zaten. bu lifler ince yapılı, yüzeyleri pürüzlü ve suyu emerek şişiyorlar yani yüzey alanları çok geniş. İçlerinden geçecek su akış hızını ayarlayabilmek için istediğimiz sıkılık yada gevşeklikte yumaklar yapıp kullanabiliriz. Ama daha önce hiç böyle bir malzeme denemedim, acaba zamanla su içinde çürüyüp dağılır mı, tesisatta kullanılıyor bir şey olmaz diye düşünmemek lazım, çünkü direkman su içinde değil ek yerlerinde kullanılıyor ve çok az bi su aldığında şişerek ek yerlerinden su kaçağını önlemeye yarıyor bildiğim kadarıyla. Ama su içinde serbest şekilde durursa zamanla parçalanma yapar mı, suya salınım yapar mı, yada akıntı görünce birbirine yapışıp kütle halinde toplanarak su geçisini engeller mi?Bu konuda yorum, bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum.
sözünü ettiğim malzemenin fotoğrafları:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 17:32
Büyük pislikler için, uygun olur. Fakat minikler için sorun oluşturur diye düşünüyorum. Fakat keten lifi, elyafdan doğal bir ürün. Aslında güzel bir fikir. Akvaryumlarımızda tarçıni çay, vs gibi doğal ürünler kullandık, kullanıyoruz. Belki suya yararı bile olabilir. Aslında kullanıp düzenli testler yapılabilinir bu konuda.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 18:05
Tartışmaya açık bir konu oldu.Bence olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 22:31
Öncelikle yorumlar için teşekkürler. İlk mesajda da belirttiğim gibi ben mekanikten çok biyolojik filtrasyon kısmını merak ediyorum, mekanik filtrasyonu ekonomik ve kolay bir çok şekilde halledebiliriz. Ama biyolojik filtrasyonda işe yarar mı ne dersiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir