Kaya Tuzu


Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2016 12:59
[QUOTE=sonm3z]

Zaten sürtünmeler olunca biraz yaralanmalarda gerçekleşmiş oluyor bir yandan suyu yeniliyorum birazda tuz ekliyorum ben yaralara ve sürtünmelere iyi geldiğini nitrat artışınıda azalttığını düşünüyorum[/QUOTE]

Yaraya karşı tuz.[x(]

Açık yaralı yada kısmen mukozada zedelenmeler var ise tuzdan uzak tutmalısınız balığı. Açık yaraya tuz basmak ile aynı şey.

Nitrat ile tuzu bağdaştırmak yanlış olur. Zira deniz akvaryumlarında da nitrat artışı olmaktadır. Belki bu gibi durumlarda balığı geçici bir süre rahat ettirebilir ama buharlaşmayan tuz daha sonra balığı ekstradan rahatsız edecektir.
Diyelimki tuz nitratı yok ediyor. Bunu ölçüyormusunuz? Nitrat oranınız nedir ki ona göre ne kadar tuz atıyorsunuz. Sanıyorum ki böyle bir durum söz konusu değil, bir kaç makale ve tavsiye ile 3-5 kaşık atıyorsunuz büyük ihtimalle.[:)]

Beğenenler: [T]101482,sonm3z[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21472
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2016 13:14


Selamlar Bazı türlerin tuza karşı hassasiyeti biliniyor.Canlı doğuranlar.Bitkili akvaryumlar.Vatozlar Çöpcüler.Kullanılması gerekiyorsa bu balıkların olmadığı akvaryumlarda belirli oranlarda kullanıla bilinir.Arıtma tesislerinde büyük oranda tuz kullanılmaktadır.Bunları göz önünde tutarak.Abartılmadan gerekli durumlarda belirli oranlarda akvaryumlarda kullanıla bilinir.Artı konudaki bazı arkadaşların yazılarında tuzu eritipte kullanılması yazılmış neden tuzun suda erimesi zormudur?Saygılar.


Hiçbirşey nitratı yok edemez buna tuz akvaryum fitresi belirli oranlarda su degişimi vs vs sadece asgari akvaryum canlıları için yaşanabilecek geçerli degerlere indirger.bağlar belli oranlarda.Tuzda burda bu işe yarıyor.Olayı öteliyor.sadece belirli oranlarda su değişimi tabikide çok daha etkilidir.O an için kiritik bir durum var ve dinlenmiş su ile belirli oranlarda su değişimi yapamıyacaksanız.Balıkları alacak başka bir yerde yoksa Tuz belki gecici bir sigorta görevi görebilir.Azda olsa Daha sonra belirli oranlarda su degişimleriylede bu tuz akvaryumdan atılmış olacaktır.Balıgıda rahatsız etmeyecektir.

+1: [T]157257,ZodiJack[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5109
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2016 13:59
Kendi adıma şunu söyleyebilirim. Aşağı yukarı 10 yıldır bu hobiyle uğraşıyorum ve kaya tuzunu sadece artemia çıkartırken kullanıyorum. Akvaryumda çoğu balık türünü besledim ve tuza ihtiyaç duymadım. Yeni başlayan arkadaşlara hiç önermiyorum, özellikle de kulaktan dolma bilgilerle hiç.
Acı su balıklarında elzem olabilir çünkü acı su, tatlı ve tuzlu su arasında bir yerde. Puffer akvaryumu örneğin, ihtiyaçları olduğu için tuz kullanılmalıdır ama tatlı su balıklarında kendi adıma o riske girmem. Tuz, çay gibi maddelerin uzmanlaşmış kişilerce kullanılması taraftarıyım. Bence hiç girmeyin, bitkiye filtreye yönelip bunları geliştirin.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugce83Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 27
tugce83Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2016 15:39
Hepinize teker teker cok tesekkür ederim. En azından soru işaretleri netleşmiş oldu.

Verdiğiniz bilgiler için tskler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir