Karma Tanganiika Akvaryumu
Sevgili arkadaşlar merhaba, uzun zamandır 2 senedir siteyi takip ediyorum, ama yazmak bugüne kısmet oldu. Burası sayesinde çok şey öğrendim, öğrenmekteyim de. Aslında akvaryum maceram yeni başlamadı, bi çoğunuz gibi küçük bir fanusta tek bir japon balığı, akabinde pis koku, bakımsız bakımsız akvaryum ve hepinizin malumu acı son, ölü balıkla neticelendi. Ha birde ilgisiz vede bilgisiz akvaryumcular fikri oluştu bende ve tam olarak başlamadan biten bir macera. Uzunca süre akvaryum denince aklımda hep bunlar kaldı. Tabi balıklara olan sevdam hiç bitmedi. Balıklar benim en sevdiğim canlılar, bi ara sazan balığı beslemeye de çalıştım, hemde bu defa havuzda, yaz boyunca benim tek eğlencem oldular. Yaz sonu okul başlayınca aldığım yere geri bırakırdım. Sonra sazan yetiştiriciliği ile ilgili birçok ansiklopedi okudum, bilgiler tabi profesyonel yetiştiricilkle alakalı beni tatmin etmiyordu ama o zaman İnternet olmadığı için onunla yetinmiştim. Sonra bu sevda biraz zor oldu, imkan da olmayınca bi müddet uzak kaldım. Ama şunu itiraf edeyim balıklarla ilgili çok kitap okumama rağmen aslında hiçbir şey bilmiyormuşum. Bunu ne zaman anladım, günün birinde bir arkadaş bana afrika chikledleri diye bir kitap verdi, okuduklarıma inanamadım. Balık dediğin ne bileyim, sadece yüzer, hazızası 3 saniyedir, yavrusunu yerler. Ama bunlar öyle değil. Hatta sahibini tanıyor,bazıları konuştuklarını bile iddia ediyor :) yavrularını ağzında büyütüyor, tavuğun cücüğü güttüğü gibi güdüyor. Hele o tanganika belgeselindeki kum kelebeliğinin kristal sesiyle beraber balığın ağzından çıkmaları, sonra içeri geri girmeleri görüntüsü beni mest etti. Sonra o kadar balık içinde beni en çok etkileyen balık tropheus oldu. Sonra bi akvaryumcuya gittim, orda da canlı olarak onları görünce resmen aşık oldum balıklara. Sonra interneti keşfettim ve bu siteyi, aman allahım neler varmış, bir derya. Öğrendikce araştırdıkca insanı kendine daha da bağlıyor. Sonra ilk balığımı aldım. Şimdi 1.5 yaşında olan dubois ler. Çok uğraştım, çok zaman ayırdım, bi ara hastalandılar, ne yapacağımı bilemedim, sanki benim bebeklerim bi kısmını da kaybettim, ama sonra hastalıktan kurtuldular. Şükür bir daha da hastalanmadılar. Sonra sayı azalınca ilave balık almak istedim. Hem tanganika balıklarının hepsi çok güzeldi. Ben hepsinide tanımak istiyordum, birde hanım sıkıntısı var, ikinci bir akvaryuma da müsaade olmayıncı, bir akvaryumda bakmak durumunda kaldım. Hepsinde azar azar mümkün olduğunca tüm türleri tanımak istiyorum. O sebebten şuan ki karma akvaryumumda balıkları otcul besleyerek huzur için yaşatmaya çalışıyorum. Aşağıda resimlerini de eklemeye çalışacağım. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılar sunarım, iyi günler dileklerimle...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben baktım ve de oldu havasında değilim ama şimdiye bi sıkıntı yaşamadım. Otcul besliyorum balıkları çok nadir de olsa etçil yem verdiğimde oluyor ama bu tropheusları etkileyecek boyutta değil. Yalnız bi sıkıntım var bilmiyorum neden, leptosomalar kurlaşma dahil henüz çiftleşmediler. Bu balıkların dik yamaçları sevdiğini, orada üreme yaptıklarını biliyorum onu da denedim bi türlü olmadı. Aslında taşları bi yüzeyi düz olacak şekilde yüzeye yakın yerleştirmiştim. devrilince şimdi hepsi top şeklinde duruyor. Birde onları hepsini bi araya getirdim, çünkü yavrularla anaçlar hep beraber olduğundan yavrular rahat etsin istedim. Ve dediğiniz gibi görüntüde hoş durmuyor ama değiştirmeye de elim varmıyor. İlginize teşekkürler iyi günler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tankımda mevcut olan türler;
13 adet kasakawale (damızlık altı diyebiliriz) Bir dişi bir kere yumurta aldı attı.
2 adet duboisi (damızlık altı) Bir dişi bir kere yumurta aldı attı. (Zaten bir dişi mevcut )
2 adet eretmodus (harbi damızlık) Yaklaşık 6 kere yavru aldım.
6 adet leptosoma (damızlık altı diyebiliriz) Bir dişi bir kere yumurta aldı attı.
6 adet yunus (damızlık altı diyebiliriz) Bir dişi iki kere yumurta aldı attı. (Bu balıkları biraz havalar ısındın arkadaşa hediye edeceğim)
Öncelikli balıklarım tropheuslar olduğu için balıklarımı otçul beslemekteyim.
Şu andaki durumdan gayet memnunum. Bakalım ilerde ne olacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir