Karantina Tankının Süpriz Minik Konukları
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2009 13:04
Tür değişikliğine hazırlandığım için tüm balıklarımı dağıttım.. Şu an elimde bazı bitkiler, 13-14 cmlik bir vatoz, 2 albino çöpçü ve 3d 3e komando çöpçü ve 4 neon kaldı.. Çöpçüler ara ara yumurta döktükleri için bir kaç kez üretmeyi denemiş ancak başarılı olamamıştım..
Bu arada salyangoz istilasından kurtulabilmek için bitkilerimi ağzını kestiğim 10 litrelik pet su şişesinde karantinaya aldım ve içine bolca salyangoz giderici salyadur döktüm.. İşlerim yüzünden bu ara akvaryuma vakit ayıramadığım için bitkiler 2 hafta pet şişede kaldı.. Bu 2 hafta içinde 3-4 kez su değişimi yaptım ve ışık alabilsinler diye pencereye yakın koydum.. Sonra acil bir iş için 12 gün şehir dışına çıktım.. Yani bitkiler yaklaşık 1 aydır pet şişedeler..
Dün eve döndüğümde beni çok şaşırtan bir şey gördüm.. Bitkilerin arasında birşeyler yüzüyordu. Kendi kendime "Oha! kapta yaratıklar türemiş diye düşündüm" :) Sonra incelemeye koyuldum.
Pet şişe olduğu için cam kadar net göremiyorum ama 5-8 mm civarında bir sürü yavru balık var.. Renkleri gri yada şeffaf, üzerlerinde siyah benekleri var.. Kurbağ yavrusu gibiler.. Toparlak bir kafa ve epeyce uzun bir kuyruk.. Ancak -tahminimce yem arayışı yüzünden- dipte değil üstlerde bitkilerin arasında geziyorlar..
İşte doğanın bir mucizesi daha. Bir tarafta bir kaç kez denememe rağmen üretemediğim çöpçüler diğer tarafta o kadar salyangoz ilacına ve ilgisizliğe rağmen üremiş ve belli bir boya gelmiş yavrular :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2009 14:54
Bazen 40 takla atarak yapamadığımız şeylerin kendiliğinden olması insanı çok şaşırtıyor.
Güle güle büyütün.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2009 14:55
İnanın bende çok meraktayım ve büyümeleri için elimden geleni yapacağım.. Zarar gelmesin diye kaba hiç dokunmadım aynen duruyor.. Günlük olarak bir miktar su çekmeyi düşünüyorum sadece.. Artemia verme şansım yok ama normal yemi iyice ufalayıp atıyorum.. İnsallah yaşama azimleri devam eder de yetişkinliğe erişirler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2009 15:34
Benzer olay başıma geldi su mercimeklerini bir kaba koyarak balkona koymuştum. Bi baktım bir topumdan filiz çıkıyor bende onu büyütmeye devam edeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2009 17:02
Sürpriz yavruları dün bitkilerden ayırıp yavru akvaryumuna almıştım.. Ancak dünden beri camlarda gezen anaç çöpçüleri bu sabah yavruluğa almak zorunda kaldım.. Bu yüzden yavrular şimdilik pet şişeye geri döndüler.. Yavru tankına aldığım damızlıklar da yumurtaları camlara dizmekle meşguller.. Bakalım bu sefer kontrollü bir üretim gerçekleştirebilecekmiyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2009 19:11
İlginç bir olay sağlıklı şekilde büyütmeniz dileğiyle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 08:40
Öncelikle hayırlı olsun.Salyangoz ilacı balıkları etkilemediği için ilacın bir zararının dokunmaması normal.Keşke salyangozları öldürmeye kalkmasaydınız o zaman yavrularınız daha iyi büyüyebilirdi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 08:46
Tayfun Bey, davetsiz misafirler hayırlı olsun. İnşaallah kayıpsız büyütürsünüz. (Aslında önceden davet edilmişler sanırım ama kısmet şimdiymiş )
Hayırlı Günler.
Hayırlı Günler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 09:30
Tayfun Bey,
Gözünüz aydın, tebrik ederim. Sağlıklı büyümeleri dileğiyle.
Torik 2009-06-02 09:34:57
Gözünüz aydın, tebrik ederim. Sağlıklı büyümeleri dileğiyle.
Tankın içine ne kadar müdehale ederseniz balıkların normal davranışlarını gözlemleme şansınız o derece azalıyor. Mümkünse ilk 1 ay akvaryuma balık eklemeden akvaryumun biyolojik dengesi oturtulmalı, bu süreçten sonra besleyeceğiniz balığa uygun olarak hazırlanan tanka eklenmeli balıklar ve sonra da acil durumlar haricinde, dip çekimi, kayaları kaldırıp altını temizleme, gereksiz su değişimleri yaparak değerlerde sürekli oynama, abidik gubudik dekorda revizyonlara gidildiğinde balıklar da doğal yaşamlarını sergileyemiyorlar.
Eve sürekli misafir gelip gittiğini düşünün. Ne kadar rahat hareket edebilirsiniz? Ya da evin değişen dekoruna ne kadar sürede alıştığınızı, Değişen yastığa bile 1 ayda zor alışan bir insan olarak akvaryumun dengesini oturttuğumdan beri yani 1 aydan uzun süredir değil elimi içine sokmak balıkların davranışlarını kontrol etmek şartıyla su değişimi bile yapmıyorum. Yalnızca eksilen suyu tamamlamak için yaklaşık 2 su bardağı su ekledim.
Buna rağmen 2d 1e karidesten 30-40 tane karides yavrusu aldım. Dün akşam baktığımda 2 tane daha yeni yavru gördüm tankta, 3 tür balık var ama tahminim lepisteslerin yavrusu. Diğer türler henüz ergenliğe ulaşmadılar. Yavruların yaşadığı yer ise yaprakların arası :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 10:40
Sinan bey, önerilerinizin bazıları için teşekkür ederim eminim yeni hobiciler için faydalı olacaktır.. Akvaryum dekoruyla çok oynanmamalı ve suni dekorlar kullanılmamalı bence de..
Ayrı düştüğümüz nokta suyun yenilenmesi.. Benim fikrime göre de tam tersi olarak haftada bir veya iki kez %10-15 su değişimi çok iyidir.. Siz eve gelen misafirlerden örnek vermişsiniz. Ben de ordan örnek vereyim.. Nasıl ki sık sık evin camını kapısını açıp havalandırıyorsak yani havayı tazeliyorsak ve bazı günler yerleri süpürüyorsak aynı şey akvaryum için de geçerlidir.. Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 10:44
[QUOTE=unotim123]Öncelikle hayırlı olsun.Salyangoz ilacı balıkları etkilemediği için ilacın bir zararının dokunmaması normal.Keşke salyangozları öldürmeye kalkmasaydınız o zaman yavrularınız daha iyi büyüyebilirdi.[/QUOTE]
Salyangozları öldürmeye kalkmasaydım neden yavrular daha iyi büyüyebilirdi anlayamadım tam olarak.. Beslenmeyle alakalı mı?
Öldürmeyeyim ama bir de şöyle bir konu var.. Yumurtalar ana tanktayken orda kalan salyangozlar yumurtaların olduğu yerde kümelenmeye başlamıştı.. Yani ilaçla müdahale etmesem muhtemelen balık yumurtalarına zarar vereceklerdi..
Üçüncü ve son olarak ta şunu ekleyeyim. Salyadur isimli ilaç salyangozla mücadelede kesin sonuç vermiyor.. Akvaryumumda az da olsa hala salyangoz var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 10:47
Salyangozların salgılarından küçük canlılar besleniyor.Dolayısıyla da yavrular da bu küçük canlılarla beslenip ilk günleri iyi atlatabiliyor.Merak etmeyin,salyangozlarınız büyük olmadıkları için cory yumurtalarını yiyemezlerdi.Elinize alsanız siz bile ezmekte zorlanırsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir