Kaplumbağa Hakkında Öneriler!
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 15:14
Merhaba, Arkadaşlar.
Kaplumbağa besleyen arkadaşlar, tecrübelerimizden yararlanarak kaplumbağalar hakkında başımıza gelen, iyi yada kötü olayları burada diğer kaplumbağa bakıcılarıyla paylaşalım, yapılmaması ve dikkat edilmesi gereken şeyleri hepimiz buradan öğrenmiş oluruz. Kaplumbağanın daha iyi ve sağlıklı büyümesi içinde buradan birbirimize yardımcı oluruz.
İlk ben başlayayim:)
1)Mesela ben bir ara kaplumbağa güneş görsün diye, yatakların yanına koymuştum "TERASTA YATTIĞIMIZ İÇİN YATAKLARDA TERASTA BULUNUYOR" , fanus içindeki kaplumbağamın biri diğerinin üzerine çıkıp dışarı çıkmayı başarmış, ve tırnakları sayesinde yatakların tepsine çıkıp ordan aşşağıya düşmüştü.
Kaplumbağaların fanusunu yüksek bir yerlere çıkmayacağı şekilde koyarsanız sizin başınızada gelmez.
2) Akvaryumumu temizlerken, balkona kaplumbağalarımı saldım benim kontrolümde sağda solda geziniyorlardı bende bir yandan akvaryumu yıkıyordum, bir anlık dalgınlıkla içeri 20 saniyeliğine girdim çıktığımda kaplumbağamın biri yoktu. :( Çok hızlı, meraklı ve birden hareket ettikleri için balkonun pis su akan borusuna girmiş, neyseki boruya tamamıyla girecek kadar küçük değildi, ama geride çıkartamadım kaplumbağa orda sıkışıp kaldı, ne kadar uğraştıysam nafile, pazardan dönen ebebeyinlerime yardım ederken, balkona birde baktım, bizimki sıkılmış olmalı delikten :D çıkmış geziniyor balkonda :D
Anlayacağınız herhangi bir yere sıkışırsa zorlamayın bu onu iyice sıkıştıracaktır, kendi haline bırakırsanız bir süre sonra sıkıntıdan geri çıkacaktır;)
Not: Kimse yazmasa dahi ben başımdan geçen iyi kötü olaylarımı buraya yazacağım umarım yardımcı olabiliriz birbirimize.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 15:33
Su kaplumbağası beslemeden önce birkez daha düşünün .Ben beslemiş ve büyük boyutlara getirmiş hatta yumurta almış birisi olarak diyorumki ;Henüz almadıysanız kaplumbağa beslemenizi kesinlikle önermiyorum. Akvaryumcular büyümez dese de yemek tabağı boyutuna kadar büyüyebilir. Vücutlarında doğal olarak salmonella virüsü taşıdıkları için özellikle çocuklar için tehlikelidir. Kaplumbağalar uzun süre yaşar, büyüdükleri zaman temizlikleri de zor olur ve sahipleri sabır gösteremeyip değişik şekillerde bu canlıları ölüme terkeder.Herşeye rağmen kaplumbağada ısrarlıysanız ilgili arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2010 12:48
Tabak konusunda hak veriyorum benimkilerde hemen hemen o boyuttalarda. Dışkıları bir bebeğinkinden farklı değil ama onları seyretmeye ve her sabah beni görüp çırpınarak yem istemelerine bayılıyorum.
Tavsiye olarak; Bir arada uzun süre yaşayan çiflerin yada kaplumbağaların arasına bir kaplumbağ daha koyarken dikkatli ve gözlemci olun 3. veya bir sonraki kişiyi kabullenmeleri biraz sıkıntılı.
Canlı yemle besleme; sağlık konusunda iyimser farklılıklar gözlemlediğimi söyleyebilirim her türlü canlı, cansız ( yeni ölmüş veya kurutulmuş ) yem onlar için faydalı fakat canlı yemleri yakalamadaki gelişimleri onları uzun süre sonra usta avcı yaptığını söyleyebilirim. Hem cinsleri bile onlar için yem olabiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir