Kakadu Ailesi ( Üretildi ve Yayıldı ) Yeni Fotolar 10-11-12....


grsyÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 218
grsyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 11:26
Akvaryumunuz çok hoş bol yavrulu sağlıklı hobili günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NoFeaRÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1338
NoFeaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 15:48
Gürcan abi çok güzel bir akvaryum kurmuşsun tebrik ediyorum seni çınarlarda baya iyi görünüyorlar akvaryumda öyle..Kakadularda verdiğin sözü bekliyorum :) NoFeaR2011-05-07 15:48:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 18:12
[QUOTE=NoFeaR]Gürcan abi çok güzel bir akvaryum kurmuşsun tebrik ediyorum seni çınarlarda baya iyi görünüyorlar akvaryumda öyle..[/QUOTE]

Teşekkür ederim kardeşim. Verdiğin çınarlar hakikaten ayrı bir hava kattı, çok sağol.

[QUOTE=NoFeaR]Kakadularda verdiğin sözü bekliyorum :)[/QUOTE]

Bakalım hele bir büyüsünler, daha büyümelerine bile 2-3 ay var en az. Sonra yavrulamaları filan benim gibi bir acemi için epey zor olacak sanırım.




[QUOTE=grsy]Akvaryumunuz çok hoş bol yavrulu sağlıklı hobili günler dilerim.[/QUOTE]

Allah size daha güzelini nasip etsin.
Çok teşekkür ederim. Daha benimki çok güzel sayılmaz.
İnşallah balıklar ve bitkiler büyüyünce, düzen oturunca daha güzel olacak.

Gurdjan2011-05-07 18:50:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 02:03
Akvaryuma 3 gün önce 8 adet Corydoras Panda ve 8 adet Corydoras Sterbai ekledim. Yaklaşık 3 cm. boyundalar, yavrular yani.Dipte bir hareketlilik olsun istedim ve artan yemlerin salyangozlara ziyafet olmadan temizlenmesini hedeflemiştim.
Ne yazıkki Corydoras Sterbailerin 1 tanesi 2. gününde 1 tanesi de 3. gününde öldü. Daha önce Corydoras Komando, Bronz, Albino besledim ama bu balıklar sanki daha farklı. Çok yabani gibiler, beni görünce hemen köşe bucak saklanıyorlar.
Corydoras Panda lar yine biraz daha iyi en azından 2. günlerinden itibaren dipte gezinip yem yemeye başladılar ama aynı olay Sterbai ler için geçerli değil maalesef. 2-3 tanesi hariç diğerleri cama doğru yüzüyor, genelde orta seviyelerde burnu cama gelecek şekilde yüzüyorlar sanki daha da ileriye gitmek ister ya da uçar gibi. Çok nadir olarak dipte gezinip yem yediklerini görebiliyorum.
Corydoras ları aldığım arkadaş özellikle balıkları akvaryuma koyduğum ilk 5-10 günde su sıcaklığının 25 dereceyi geçmemesini tembih etti. Ben de sıcaklığı 25 dereceye ayarladım, akıntı olduğu için sıcaklıkta 24-25 derecede seyrediyor. Acaba sıcaklığı arttırmalı mıyım?
PH oranı da CO2 ye bağlı olarak 6,5-7,0 arasında değişiyor. Kh, Gh ve diğer elementler de normal  seviyelerde(Nitrat,Demir,Fosfat,O2)
Balıkların yaşadığı ortamlar az çok aynı. Kakadular  PH 6,0-8,0 ve Sıcaklık 24-25 arası, Pandalar PH 6,0-7,4 ve Sıcaklık 22-25 arası, Sterbailer de PH 6,0-7,6 ve Sıcaklık 24-28 arasında yaşar diye geçiyor kaynaklarda. Sanırım benim ayarladığım sıcaklık belki geceleri havalandırma yaparken 24 ten aşağıya düşüyor. Sterbai ler için de Minimum sıcaklık 24 olduğu için etkileniyor olabilirler...Diyerek ısıtıcıyı 26 ya ayarlıyorum.
İnşallah daha fazla kayıp vermem.
Tabii gözlemlerime göre Corydoras ların üstünde müthiş bir stres var. 3 günde hâlâ atamadılar stresi,  diğer Coryler maşallah akvaryuma koyar koymaz adapte oluyordu.

Allah nazarlardan saklasın, Kakadular da müthiş bir hızla büyüyor. İçlerinden 4-5 tanesi toplam uzunluk olarak 4 cm e yaklaştı, 2 si geçti. 5-6 tanesi de pek bir gelişme gösteremedi tıfıl kaldı maalesef:(

Aşağıda Kakaduların en büyük 2 tanesinin resimleri, en büyük Kiraz Karidesimin, yeni aldığım Panda ile Sterbailerin ve başımın belası Physa salyangozlarımın resimlerini ekledim.



İşte benim utangaç Corydoras larım. İnşallah akvaryuma adapte olurlar da ben de habire onlar için endişelenmekten kurtulurum.



Bu en iyi gelişim gösteren Kakadum. Artık onun bir adı bile var ''Müslüm''. Maşallah ne zaman yem atsam ilk o koşuyor, yemlendiği bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor. Bugün biraz fazla yemiş sanırım, karnı şişmiş:) Bir de fotoğraf çekmek için kamerayı yaklaştırdığım zaman yüzünü dönüp kabadayı gibi bakıyor:) Diğer Kakadular da akvaryuma parmağımı koyup sağa sola oynattığım zaman kaçmayıp efe gibi dikilip bakıyorlar.
Soldaki de en iri Kiraz Karidesim. Işıklar yanıkken pek piyasaya çıkmıyorlar, yem atınca anca...


Bu da Müslüm ün rakibi. Müslüm den daha güzel poz veriyor:) 2. en iyi gelişim gösteren Kakadu.  Adını daha koymadım:)


Yine Müslüm.


Baş belası Physalar. Katil Salyangozlar bile çare olamadı bunlara. Hatta Katil Salyangozlarla çiftleştiklerinden şüpheleniyorum artık. Katilleri akvaryuma ekledikten sonra, yeni büyüyen Physaların kabuklarında biraz değişim oldu sanki. Birkaçının kabuk uçlarında sivrilme var, normalde daha yuvarlak oluyorlardı. Biraz böyle devam etsin, Coryler iyice bir adapte olsun, Kakadular da büyüsün, Haziran ın hemen başında 6 adet Makrakanta ekleyeceğim akvaryuma. Tabii bir de Otocat te eklemeyi planlıyorum.








4 gündür CO2 yi 09:00-17:00 saatleri arasında veriyorum. Tüm sıvı gübre çeşitlerini de 5 gün önce su değişimi yaptıktan sonra gerekli ölçülerde akvaryuma ekledim. Bitkiler mükemmele yakın bir şekilde gelişim göstermeye başladılar. 1 hafta öncesine kadar CO2 desteği yoktu, Sıvı gübreleme de sadece Floringro ile yapılıyordu. Belki bitkiler şu an yine yavaş gelişiyor ama ben daha önce bitkilerimde böyle bir gelişme görmediğim için bana mükemmel geldi:) Bana göre 5 gün öncesine kadar 10 kat daha hızlı bir şekilde gelişmeye başladılar.
Sadece bugün Cabomba bitkisinin bir dalını takibe aldım, santim olarak ölçmedim ama serçe parmağım kadar uzadı diyebilirim.
Su mercimekleri de 2 günde akvaryumun yarısını kapladı, ışığı kesmeye başladılar:( Tilki kuyruğu bitkisi de birden aşırı uzamaya başladı. Çınar iyice coştu. Geldiğinden beri yerinde sayan Marsilea Hirsutalar 2 gündür gözle görülür seviyede gelişiyor.

Tek memnun olmadığım bitki Hemiantus Micra. Yanlardan sürgün verip çoğalmak yerine uzamayı tercih ediyor. Bu da sanırım Led aydınlatmadan kaynaklanıyor.







Yıllık izine çıktığım zaman, akvaryumda hâlâ salyangoz sorununu çözememiş vaziyette olursam 30-40 cmlik bir akvaryum alıp Kakadu, Corydoras, Karides ve Katil Salyangozları 2-3 gün ayıracağım. Daha sonra akvaryumda geniş çaplı güzel bir temizlik yapacağım.

Amacım aynı zamanda dizaynı da yeni baştan tasarlayıp, geliştirmek. Moss Duvarı yapımı ile ilgili birkaç konu okudum. Aynı zamanda Mossları iplere sarıp direk gibi yapılan konuları da okudum. Hedefim arka cama Moss Duvarı yapmak. Yan camların da ön cama yakın yerlerine Moss Duvarı yapıp, Dış Filtre borusu, Isıtıcı, Diffüzör ve Hava Motorunun hortumlarının önüne Moss Direkleri yapmak.

Yalnız benim yapacağım Moss Duvarı biraz farklı olacak, içinde aynı zamanda yapay mağaralar oluşturacağım. Bu mağaraları misina yardımıyla Moss Duvarını yapacağım tele sabitleyeceğim. Tabii bunun için Moss Duvarı telinin de sağlam tutunması için fazla sayıda vantuzla tutturulması lazım. Yapay mağaraları hangi malzemeden, nasıl yapacağım konusunda henüz karar veremedim. H.Cevizi kabuğu olur, boru olur, cam bardak olur, deniz kabuğu olur. Bir sürü alternatif var kafamda. Mossları da 3 çeşit yapacağım. Arka cama tek çeşit, yan camlara ayrı bir çeşit ve direklere ayrı bir çeşit.

Tabii bir de maddi açıdan rahatlayabilsem, sırada Ph kontrollü CO2 sistem de var.

Saygılarımla...
Gurdjan2011-05-11 16:22:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 01:27
Kakadulardan 10 tanesi öldü maalesef:(
Ölümler Co2, gübre kullanmaya başladıktan sonra başladı. 2-3 günde 10 tanesi öldü. 2-3 tanesi Gübre ve Co2 yi ilk kullanmaya başladığımda öldü. Diğerleri dün ve bugün öldü:(
Dün Co2 mayalı sistem salınım yaptı akvaryuma, ben de hemen suyun %50 sini içme suyu ile değiştirdim.
Bugün de baktım 5 midyeden 2 si ölmüş. Acaba midyelerden dolayı mı öldüler yoksa başka bir sebebi mi var? İşin tuhaf tarafı yeni aldığım Sterbai ve Panda Corydoraslar kayıpsız yaşıyor. Karidesler de aynı şekilde kayıpsız yaşıyor.
Bir de ölen Kakadular hep en iyi gelişenler, en büyükler ölüyor hep. Ufak kaldı dediklerim hiç ölmedi.

Allah ım... İnşallah daha fazla balığım ölmez.

Gübrelemeyi yanlış mı yaptım diye soruyorum kendime, tarif edilenin yarısı kadar attım. Co2 ilk kurduğumda salınım yapmış olabilir ben işteyken ondan da şüpheliyim. Belki de midyeler uzun zamandan beri ölüydü , suyu onlar bozmuş olabilir.

Şu an test te yapamıyorum neyin eksik neyin fazla olduğunu anlayamam. Suyu yeni değiştirdim gerçi suda bir problem olacağını sanmıyorum. Ölen midyeleri de 2 saat önce çıkardım. Olmazsa suyu yarın %30 bir daha değiştireceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6980
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 01:46
Midyeler öldüğünde suyu bozar. Ancak esas olay co2 fazlalığı ve oksijen yetersizliği diye düşünüyorum. Geçmiş olsun. Ölenlere yazık olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 11:02
Hava motorunu devamlı olarak çalıştırmaya başladım Köksal abi. Bitkiler iyi gelişsin diye olan balıklara oldu:( Hava motorunun bir faydası olur umarım. Bu akşam kalan midyeleri de alıp başkasına vereceğim. Co2 yi de test alana kadar durduracağım. Yazık oldu balıklara:( Ne güzel büyümüşlerdi. Inşallah kalanlardan kayıp vermem daha fazla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fikret1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 415
fikret1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 14:57
Gürcan,geçmiş olsun çok üzüldüm.İnşallah kalanları büyütürsün.2 senedir apisto besliyorum,sebebini bilmiyorum ama yeni balık aldığımda eski balıklardan kaybım oluyordu.Takıntı haline geldi yeni balık almaya korkuyorum.250 litrede 4 balık var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6980
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 15:02
[QUOTE=fikret1]Gürcan,geçmiş olsun çok üzüldüm.İnşallah kalanları büyütürsün.2 senedir apisto besliyorum,sebebini bilmiyorum ama yeni balık aldığımda eski balıklardan kaybım oluyordu.Takıntı haline geldi yeni balık almaya korkuyorum.250 litrede 4 balık var.[/QUOTE]
Yeni balık eklemenin sıkıntısı genelde yenilerin itha oması ve eskilerle bakteri çakışması yaratmasından kaynaklanır. Eskiler alışmıştır, ancak yenilerin getirdiği bakteriler sorun çıkarır ve kayıplar başlar. O yüzden genelde bir adaptasyon süreci gerekir. Bunu da ayrı bir tankta yapmakta fayda vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 15:53
Haklısınız abiler. Kakadular Corydorasları akvaryuma koyduktan sonra ölmeye başladı. Akvaryuma koyduğum ilk gün 2 Sterbai ölmüştü:(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 00:48

Gürcan bey sizin adınıza çok üzüldüm. Mayalı co2 sisteme hiç güvenmiyorum phı ani düşürüyor kontrolüde zor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 00:11
Gürcan bey herhangi bir değişiklik yokmu acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 01:48
[QUOTE=prisonbreak]Gürcan bey herhangi bir değişiklik yokmu acaba ?[/QUOTE]

Tarık tüm ölümlerden sonra elimde 7 adet Kakadu kaldı. Onların 2 sinin kesin erkek, 4 ünün dişi olduğunu sanıyorum, 1 tanesini çözemedim. Biraz daha büyüsünler tam cinsiyetleri belli olacaktır. Kakaduların haricinde Corydoras Panda, Corydoras Sterbai lerde ve Karideslerde bir kaybım olmadı. Bugün yarın yeni fotoğraflarını eklerim.
Sorun fazla CO2 vermekten kaynaklanıyordu, geç fark etmem kötü oldu. Şu an CO2 karışımını daha ölçülü hazırlayıp, günde 2-3 saat CO2 veriyorum. 1 haftadır günde 2-3 saat CO2 ile hem balıklar hem de bitkiler mutlu.

Physa Marmorata denilen illet salyangoz istilasından kurtulmak için elle ayıklama yaptım, yaklaşık 300 kadar salyangoz ayıkladım. Katiller Physa ları yemiyordu. Bu yüzden Makrakanta almaya karar vermiştim. Makrakantalar Katilleri yemesin diye 30 adet Katil Salyangozu yavruluğa ayırdım, yanlarına da hakikaten yiyiyormu yemiyormu diye bakmak için 15-20 adet Physa Marmorata koydum. Katiller ilk 4 gün sadece 1-2 tanesini yediler. Physalar yavruluğun içinde de her tarafa yumurta bırakmaya başlamışlardı ki 5.-6.-7. günlerde yemlemeyi minimum seviyeye indirince 3 günde sadece 2 adet Physa bıraktılar. Biraz canilik gibi oldu, böylece Katil Salyangozlar Physaları yemeye alışmış oldular. Makrakanta almaktan vazgeçip Katilleri akvaryuma saldım, dikkatli baktığım zaman gezinen 2-3 adet Physa görebiliyorum ancak. Salyangoz problemim bitti gibi birşey.

Akvaryuma 3 adet Sae ekledim. Gördüğüm kadarıyla onlar da Physa ların yumurtalarını iştahla tüketiyor.
Gurdjan2011-06-07 01:50:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 00:13
Benim elimdede şuan 3 erkek 6 dişi Orange kakadu var. Ali osman abinin dediği gibi haftada % 10 su değiştiriyorum ve su piresi veriyorum sizin müslümden 2 katı oldu denilebilir. prisonbreak2011-06-08 00:14:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir